Quantcast

URM: Rusijos ambasada išlaikys esamą pavadinimą ir pažeminus diplomatinį atstovavimą

Rusijos ambasada išlaikys esamą pavadinimą ir pažeminus diplomatinių atstovavimą tarp šalių, BNS informavo Lietuvos užsienio reikalų ministerija (URM).

Lietuvos Vyriausybė pirmadienį reaguodama į žudynes Kyjivo priemiestyje Bučoje nutarė pažeminti diplomatinį atstovavimą tarp Lietuvos ir Rusijos bei nurodė šios šalies ambasadoriui išvykti iš Lietuvos. Taip pat priimtas sprendimas uždaryti Rusijos konsulatą Klaipėdoje.

Atsakydama į BNS klausimus Užsienio reikalų ministerija informavo, kad po šio sprendimo Rusijos ambasados Lietuvoje pavadinimas lieka, koks buvo, o Rusijos ambasadorius Aleksejus Isakovas turi išvykti per septynias dienas nuo notos įteikimo.

URM nurodo, kad generalinis konsulatas Klaipėdoje turi būti uždarytas per 15 dienų nuo notos įteikimo, per tiek pat laiko darbuotojai turi palikti Lietuvos teritoriją.

Lietuva taip pat iš Maskvos atšaukė savo ambasadorių Eitvydą Bajarūną. URM atsakyme nurodo, kad atšauktas Lietuvos ambasadorius šiuo metu yra komandiruotėje, kurios metu bus atliekamos procedūros dėl jo atšaukimo iš pareigų.

Lietuvai priėmus sprendimą pažeminti diplomatinį atstovavimą ,santykius valstybės palaikys žemesnio lygio diplomatų – reikalų patikėtinių – lygiu.

Tarptautinės bendruomenės pyktį sukėlė nedideliame Bučos miestelyje į šiaurės vakarus nuo Kyjivo aptiktos masinės kapavietės ir šimtai brutaliai nužudytų civilių. Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis apkaltino Maskvą civilių žudynėmis.

Rusija kaltinimus atmeta ir tvirtina, kad Kyjivas sufalsifikavo vaizdo medžiagą su lavonais Bučoje.


Šiame straipsnyje: URMRusijos ambasadaambasadoriaus išsiuntimaskaras Ukrainoje

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių