Quantcast

Ukrainoje viešintis eurokomisaras V. Sinkevičius: psichologiškai karą ši šalis jau laimėjo

  • Teksto dydis:

Ukrainoje antradienį lankosi Lietuvos deleguotas eurokomisaras Virginijus Sinkevičius, BNS informavo jo komanda.

V. Sinkevičius yra pirmasis Europos Komisijos (EK) narys, apsilankęs Ukrainoje nuo tada, kai vasario pabaigoje į ją įsiveržė Rusija.

„Mes esame kartu su savo draugais ir partneriais, su kiekvienu broliu ir seserimi Ukrainoje. Ir mes esame su jais ne tik dirbdami Briuselyje, mes taip pat esame jų žemėje, kurią jie herojiškai gina“, – pranešime cituojamas Lvivo srityje viešintis V. Sinkevičius.

Vizito metu jis susitinka su Ukrainos užsienio reikalų ministru Dmytro Kuleba, ekologijos ir gamtinių išteklių ministru Ruslanu Striletsu, Lvivo apskrities gubernatoriumi Maksymu Kozytskiu, Lvivo miesto metu Andrijumi Sadovyjumi.

„Ukrainos atstovus patikinau, kad Europos Komisija padarys viską, kad padėtų Ukrainai ne tik šią sunkią valandą, bet ir tuomet, kai ji laimės šį karą“, – teigia V. Sinkevičius.

Aš esu Ukrainoje, nes aš nebijau. Kremliaus šantažo ir grasinimų nebijo vyrai ir moterys Ukrainoje, jų nebijo lietuviai ir europiečiai.

Vizito Ukrainoje metu aptariama humanitarinė situacija šalyje ir Europos Sąjungos (ES) parama, Ukrainos paraiška narystei ES, taip pat aplinkosaugos problemos, įskaitant branduolinę saugą, Černobylio ir Zaporižios atomines elektrines kontroliuojant Rusijos kariams.

Taip pat kalbama apie Rusijos atsakomybę nesilaikant ir pažeidžiant tarptautines konvencijas ir sutartis, teigia eurokomisaro atstovai.

Aptarta, kokios pagalbos iš Europos Komisijos tikisi Ukraina, ypač aplinkosaugos srityje ir stabdant Rusijos daromą žalą Ukrainos žmonėms, ekonomikai, infrastruktūrai ir aplinkai.

Susitikimų metu kalbėta, kaip reikės rengtis ir Ukrainos ekonomikos ir aplinkos atkūrimui pasibaigus karui.

„Aš esu Ukrainoje, nes aš nebijau. Kremliaus šantažo ir grasinimų nebijo vyrai ir moterys Ukrainoje, jų nebijo lietuviai ir europiečiai. Psichologiškai šį karą Ukraina jau laimėjo. Dabar visi kartu turime padėti jį laimėti ant žemės“, – savo feisbuko paskyroje rašo V. Sinkevičius.

Eurokomisaras teigia susitikimuose su Ukrainos politikais patikinęs, kad Europos Komisija padarys viską, kad padėtų Ukrainai.

„Susitikimuose su Ukrainos užsienio reikalų ministru Dmytro Kuleba, Ukrainos ekologijos ir gamtinių išteklių ministru Ruslan Strilets, Lvivo apskrities ir administracijos atstovais patikinau juos, kad Europos Komisija padarys viską, kad padėtų Ukrainai ne tik šią sunkią valandą, bet ir tuomet, kai ji laimės šį karą. O ji tai padarys ir mes jiems padėsime“, – teigia eurokomisaras.


Šiame straipsnyje: Virginijus Sinkevičiuskaras UkrainojeUkrainaeurokomisaras

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių