Quantcast

A. Landsbergienė neatvyko atsakyti į klausimus dėl sklypo už 1 eurą

Karalienės Mortos mokyklos direktorei Austėjai Landsbergienei neatvykus į galimą neteisėtą įtaką ir poveikį Lietuvos politikams tiriančios Seimo laikinosios tyrimo komisijos posėdį, į kitą komisijos posėdį kviečiamas jos sutuoktinis Seimo Tėvynės sąjungos -Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos seniūnas Gabrielius Landsbergis.

Tačiau nutarta nebeklausinėti jo apie žmonos verslą, o pasidomėti kreipimusi į Konstitucinį Teismą dėl pensijų fondų.

Seimo narys liberalas Eugenijus Gentvilas kritiškai įvertino siūlymą kviesti opozicinės partijos vadovą aiškintis dėl žmonos verslo. „Mes esame girdėję, kad ponas G. Landsbergis nedalyvauja žmonos versle. (...) Jeigu jis atvyktų, nesiūlau jo „spausti“ dėl žmonos verslo“, - ragino E. Gentvilas.

Tyrimo komisijai vadovaujanti Agnė Širinskienė apgailestavo, kad A. Landsbergienė nebendradarbiauja su komisija.

Šiuo atveju, jūs puikiai suprantate, kad sklypas kainuoja 1,5 milijono, o jo pardavimo sandoris - yra galimai už vieną eurą.

„Kalbant apie privačius juridinius asmenis, tai jų sąžinės, garbės, moralinės atsakomybės reikalas, ar jie ateina ir pateikia komisijai duomenis, ar jie nepateikia. Iš tų komisijų, kiek man teko vadovauti per dvejus metus, nebuvo tokio atvejo, bent jau man, kad atsisakytų privatus asmuo pateikti duomenų. Šiuo atveju, jūs puikiai suprantate, kad sklypas kainuoja 1,5 milijono, o jo pardavimo sandoris - yra galimai už vieną eurą. Tai tų svarstymų ir versijų gali būti labai įvairių. Mano nuomone, jeigu tu esu garbingas ir atsakingas juridinis asmuo, tai pateiki komisijai sandorius, jeigu neturi ko slėpti, ji pasižiūri, ir diskusija tuo klausimu baigėsi. Dabar bendradarbiavimo nėra, netgi sakyčiau, kad yra tam tikra arogancija, kada neinformuojama, ar atvyksime, ar neatvyksime, nėra bendraujama su komisija“, - po komisijos posėdžio žurnalistams sakė A. Širinskienė.

Kaip jau skelbta, Karalienės Mortos mokyklos komunikacijos vadovė Rita Meilūnaitė pranešime spaudai rašo, kad UAB „Karalienės Mortos mokykla“ veiklos sritis yra švietimas - „esame skaidri, atsakinga, jaunąją Lietuvos kartą ugdanti organizacija, dirbame puoselėdami aukščiausius vakarietiškus ugdymo standartus, o politikoje nedalyvaujame.„

„Naujo pastato mokyklai projekto vystymui (kurio sandorio detales tarp privačių verslo subjektų siekia narstyti ir politizuoti komisija) pasirinkome profesionalius partnerius „BaltCap Infrastructure Fund“. „BaltCap Infrastructure Fund“ valdytojas Šarūnas Stepukonis jau dalyvavo Seimo laikinosios komisijos posėdyje ir išsamiai atsakė į visus komisijos pateiktus klausimus.

Apie ugdymo reikmėms pritaikytą pastatą, kuriame tilptų ir pradinė, ir pagrindinė mokykla, ir gimnazija, svajojome ir svarstėme jau ne vienerius metus. Pradėjome nuo žemės sklypo paieškų ir mokyklos projekto parengimo. Procese pamatėme, kad vis dėlto kiekvienas turi daryti tai, ką išmano ir geba geriausiai. Mes ugdome vaikus, o naujo mokyklos pastato projekto vystymui pasirinkome profesionalus. „BaltCap Infrastructure Fund“ pastatą mokyklai įrengs „iki rakto“ ir liks pastato savininkais 20 metų. UAB „Karalienės Mortos mokykla“ pastatą nuomosis, nuomos kaina per metus sudarys apie 1 milijoną eurų“, - teigiama Karalienės Mortos mokyklos komunikacijos vadovės pranešime.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Henrikas

Henrikas portretas
Landsberginės konservatnikų-žmonių-šudų partijos atstovai.

landsbergiu fanas

landsbergiu  fanas portretas
jeigu sitoj ubagu Lietuvoje butu nors 1 gramas teisingumo ,tai si karviu fermos karaliiene austeja su savo selekcininku gabriuku jau turetu gultus zonoj gerokai aptryne

Stanislovas

Stanislovas portretas
Blogai kai A.Landzbergienė visiškai nekreipia jokio dėmesio į sudarytos komisijos prašymą. Įdomu kokius vaikus toks žmogus gali išauklėti?
VISI KOMENTARAI 112

Galerijos

Daugiau straipsnių