Quantcast

Tyrime dėl P. Gražulio neapykantos prieš homoseksualus nukentėjusiais pripažinti du asmenys

Policijos pradėtame ikiteisminiame tyrime dėl Seimo nario Petro Gražulio galimos neapykantos prieš homoseksualus nukentėjusiais pripažinti du asmenys.

Tai BNS pirmadienį pranešė tyrimą kontroliuojančios prokuratūros atstovė Rita Stundienė.

„Įtarimai niekam nepareikšti, negauta specialisto išvada dėl lingvistinio tyrimo“, – BNS sakė ji.

Tyrimas atliekamas dėl Seimo Regionų frakcijos atstovo, Tautos ir teisingumo sąjungos (centristų, tautininkų) pirmininko P. Gražulio pasisakymų pradėtas po gegužės pabaigoje vykusio įstatymų projektų, kuriais siekiama reguliuoti kartu gyvenančių nesusituokusių asmenų santykius, svarstymo.

Po pateikimo pritarus šiems abiem projektams, P. Gražulis priėjo netoli Seimo posėdžių salės durų stovėjusių LGBT bendruomenės atstovų ir ėmė aiškinti, jog homoseksualūs žmonės platina ligas, jų orientacija esantis blogis.

„Ir su avimis, ir lavonais, su vaikais, su vyrais. Paskaitykit Šventąjį Raštą, čia iškrypimas“, – kalbėjo parlamentaras.

„Iš kur tu atsiradai? (...) Iš kur tie pederastai atsirado?“ – klausė Seimo narys.

„Jūs esate išsigimęs. Dievas sukūrė vyrą ir moterį, – karščiavosi P. Gražulis. – Jūs ten lovoje darykite, ką jūs darote, bet neikit ant stogų ir nešaukite.“

Policija birželio pradžioje pradėjo ikiteisminį tyrimą pagal Baudžiamojo kodekso straipsnį, numatantį atsakomybę už kurstymą prieš bet kokios tautos, rasės, etninę, religinę ar kitokią žmonių grupę.

Jis numato, kad tas, kas viešai tyčiojosi, niekino, skatino neapykantą ar kurstė diskriminuoti žmonių grupę ar jai priklausantį asmenį dėl amžiaus, lyties, seksualinės orientacijos, neįgalumo, rasės, odos spalvos, tautybės, kalbos, kilmės, etninės kilmės, socialinės padėties, tikėjimo, įsitikinimų ar pažiūrų, baudžiamas bauda arba laisvės apribojimu, arba areštu, arba laisvės atėmimu iki dvejų metų.

Jeigu teisėsauga norės pateikti Seimo nariui įtarimus, turės kreiptis į parlamentą dėl imuniteto panaikinimo.

Parlamentaras anksčiau tvirtino neketinąs atsiimti savo žodžių ir esąs pasiryžęs dėl jų sėsti į kalėjimą.

„Net komunistų laikais, jei komunistą pavadindavai tikruoju vardu, niekas nepersekiojo“, – sakė P. Gražulis.

Parlamentaras kitoje byloje yra nuteistas dėl piktnaudžiavimo Seimo nario teisėmis, jam skirta daugiau nei 15 tūkst. eurų bauda. Politikas nuosprendį apskundė, jis nėra įsiteisėjęs.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Mitai

Mitai  portretas
Mitai apie homoseksualuma : .Mitas Nr 1- "Homoseksualumas pasirenkamas" - Deja , homoseksualumas nera pasirenkamas.Zmogus tam tikru paauglystes periodu netiketai suvokia ,jog jis ar ji yra siek tiek kitoks . Mitas Nr 2 "Homoseksualumas yra uzkreciamas" - Deja, tai netiesa. Jei homoseksualumas butu uzkreciamas, tai ir heteroseksualumas butu uzkreciamas.Tuomet visuomene susimaisytu i viena vienalyte mase, deja yra dvi lytys-vyras ir moteris .Yra heteroseksulumas ir homoseksualumas. Juk tevai ar kaimynai netampa homoseksualiais vien nuo to, kad salia ju gyvena homoseksualus asmuo. Juk vyrai netampa moterimis vien nuo to kad bendrauja su moterimis .O moterys irgi netampa vyrais pabendravusios su vyrais. Mitas Nr 3 - "Homoseksualus asmuo seksualiai priekabiauja prie kiekvieno savo lyties zmogaus" Deja tai yra netiesa. Homosekualus zmogus tikrai nepriekabiauja prie kiekvieno savo lyties zmogaus . O jei jus jam ir patiksite , tai tikriausiai busite galbut tik vienas is desimties...

Vel pe de ra stai

Vel pe de ra stai portretas
Ne vienos dienos. Be py de ru propogandos.

O kaip

O kaip portretas
tie du nukentejo? Sfinteris plyso,ar apyvarpe?
VISI KOMENTARAI 14

Galerijos

Daugiau straipsnių