Quantcast

„Tvarkietis“ V. Kamblevičius nedeklaravo automobilio nuomos iš farmacininkų

  • Teksto dydis:

„Tvarkietis“ parlamentaras Vytautas Kamblevičius važinėja automobiliu, kurį nuomojasi iš farmacijos įmonės, tačiau šio sandorio nedeklaravo.

Kaip skelbia „Lietuvos ryto“ televizija, už automobilį parlamentaras farmacijos bendrovei „Norameda“ sumokėjo 14 tūkst. eurų. Automobilį „Hyundai“ parlamentaras nuomojasi jau antrąją kadenciją, sandorio politikas nėra deklaravęs.

Partijos vadovas Remigijus Žemaitaitis televizijai teigė, kad kaip ir kiti frakcijos nariai, V.Kamblevičius jam patvirtino nuomojantis automobilį, tačiau nenurodė, ar tai daro iš bendrovės, užsiimančios šia veikla. Pats V.Kamblevičius šiuo metu atostogauja ir yra nepasiekiamas.

Prokurorai praėjusią savaitę Seimo Etikos ir procedūrų komisijos paprašė pateikti duomenis apie kai kurių parlamentarų iš parlamentinei veiklai skirtų lėšų nuomotus automobilius .

Dienraštis „Lietuvos rytas“ sausio pabaigoje paskelbė publikaciją apie kelis Seimo narius, sudariusius ne veiklos, o išperkamosios nuomos sutartis dėl automobilių, už kurios mokėjo iš parlamentinei veiklai skirtų lėšų

Publikacijoje rašyta, kad liberalas Gintaras Steponavičius pernai rudenį už 3,5 tūkst. eurų įsigijo automobilį  „Land Rover“. Jį daugelį metų politikas už parlamentinei veiklai skirtas lėšas nuomojosi  iš bendrovės „Sostena“ ir nuo 2009-ųjų iš parlamentinei veiklai skiriamų lėšų tam išleido beveik 27 tūkst. eurų. „Sostenos“ automobilį, pasak dienraščio, nuomojosi ir socialdemokratų frakcijos seniūnė Irena Šiaulienė, iš parlamentinių lėšų už nuomą sumokėta per 26 tūkst. eurų. Išperkamosios nuomos, o ne veiklos nuomos sutartis yra sudarę ir Seimo nariai „darbietis“ Valentinas Bukauskas bei konservatorius Stasys Šedbaras, jie irgi mašinas   nuomojo  už parlamentinei veiklai skirtas lėšas.

Pernai lapkritį Seimo valdyba nutarė, kad parlamentarai   automobilių   nuomai  nebegali naudoti parlamentinei veiklai skirtų lėšų. Per mėnesį šioms išlaidoms skiriama vieno vidutinio mėnesinio darbo užmokesčio suma, dabar ji siekia beveik 800 eurų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Atostogos

Atostogos portretas
Taigi, kiek žinau, Seimo nariai neturi įstatymu numatytu atostogu. Tai kaip čia Kamblevičius atostogauja?

dar vienas

dar vienas portretas
J.U.D.A.S.

Suds

Suds portretas
Kiem mes dar leisim visokiems kambleviciams tyciotis is musu or is Lietuvos???
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių