Quantcast

„Tvarkiečių“ sostų karai: R. Žemaitaitis V. Kamblevičių mes iš partijos

Partijos „Tvarka ir teisingumas“ pirmininkas Remigijus Žemaitaitis sako, kad partijos vadovybė atsiriboja nuo frakcijos „Lietuvos gerovei“ seniūno „tvarkiečio“ Vytauto Kamblevičiaus pareiškimų ir artimiausiu metu spręs dėl jo narystės partijoje.

Pasak R. Žemaitaičio, V. Kamblevičiaus pareiškimas, paskelbtas penktadienį per spaudos konferenciją Seime, kad filosofas Arvydas Juozaitis taps naujai kuriamos partijos vadovu, „neatitinka buvusių susitarimų“.

„Nesuprantame V. Kamblevičiaus teiginių dėl naujos partijos kūrimo ir partijos valdybos pritarimo šiam dariniui. Partijos valdyba yra sudariusi darbo grupę, kuri kartu turi spręsti šį klausimą ir rasti būdus kurti naują partiją, kalbantis su įvairių partijų ar judėjimų lyderiais“, – sakoma pareiškime.

„Spaudos konferencijoje išsakytus V. Kamblevičiaus teiginius, esą „buvo nuspręsta, kad reikia eiti kartu su Juozaičio judėjimu“, „buvo nutarta, kadangi jau buvo apsispręsta, kad su A. Juozaičiu galime su savo komanda pavažinėti po partijos skyrius ir pažiūrėti, kaip jie žiūri į A. Juozaitį“, laikau vienasmene Seimo nario nuomone ir desperatišku bandymu išlikti Lietuvos politinėje arenoje“, – teigia R. Žemaitaitis.

V. Kamblevičius yra partijos „Tvarka ir teisingumas“ pirmininko pirmasis pavaduotojas.

Jis penktadienį per spaudos konferenciją Seime pareiškė esąs įsitikinęs, kad A. Juozaitis taps naujai kuriamos partijos vadovu, nepaisant nesutarimo su „tvarkiečių“ pirmininku R. Žemaitaičiu.

Pasak V. Kamblevičiaus, pirmininkas bus renkamas gruodį per naujai kuriamos partijos steigiamąjį suvažiavimą, tačiau „tvarkiečiai“ jau dabar teigiamai vertina prezidento rinkimuose šiemet dalyvavusio A. Juozaičio kandidatūrą.

Rugsėjo pabaigoje „tvarkiečiams“ nusprendus burti naują partiją su lyderiu iš šono, V. Kamblevičius susitiko su A. Juozaičiu ir aptarė galimybes vadovauti politinei jėgai.

V. Kamblevičius teigė taip vykdęs partijos sprendimą derėtis su galimais kandidatais į pirmininkus, tačiau R. Žemaitaitis tvirtina, kad politikas tokių įgaliojimų neturėjo.

V. Kamblevičius vadovauja Seimo frakcijai „Lietuvos gerovei“, susikūrusiai po „tvarkiečių“ frakcijos žlugimo.

„Tvarkos ir teisingumo“ frakcija sugriuvo rugsėjo pradžioje, jos pagrindu susikūrė frakcija „Lietuvos gerovei“.

Frakcijai vadovauja V. Kamblevičius, prie jos taip pat prisidėjo „tvarkiečiai“ Ona Valiukevičiūtė, Algimantas Dumbrava, Juozas Imbrasas ir Kęstutis Bartkevičius.

„Tvarkos ir teisingumo“ pirmininkas R. Žemaitaitis liko vienas ir dirba Mišrioje Seimo narių grupėje.

Partija „Tvarka ir teisingumas“ kaip juridinis asmuo yra teisiama korupcijos byloje, ji kaltinama iš kyšių ar neteisėtai iššvaistyto turto gavusi daugiau nei 350 tūkst. eurų.

A. Juozaitis per prezidento rinkimus surinko 4,69 proc. balsų ir liko penktas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Vyti naxui tuos visus Seimo pensininkas kartu su karbauskiui nes jau sakęs bus lietuvai

nuomone

nuomone portretas
senai ta pensininka reikejo i pensija isvaryti o ne seime dirbti

Rapolas

Rapolas portretas
Sitie tik juoka kelia, ypac "robotas"... :D
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių