Quantcast

„Tvarkiečiai“ derėsis dėl koalicijos, LLRA su atsakymu neskuba

„Tvarkos ir teisingumo“ partija derėsis su Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga (LVŽS) dėl prisijungimo prie valdančiosios koalicijos, tuo tarpu Lietuvos lenkų rinkimų akcija-Krikščioniškų šeimų sąjunga (LLRA-KŠS) su atsakymu neskuba.

Prieš porą savaičių paskelbę apie planus plėsti koaliciją, „valstiečiai“ šią savaitę sako ketinantys pradėti derybas.

„Derybos prasidės šiandien-rytoj, mes bandysime išplėsti koaliciją, bandysime kviesti kolegas dalyvauti joje, o stipri koalicija reikalinga, kad būtų įgyvendinti pokyčiai, kurie reikalingi Lietuvos žmonėms. Šnekėsime su Lietuvos lenkų rinkimų akcija ir „Tvarkos ir teisingumo“ partija“, – antradienį žurnalistams sakė „valstiečių“ vadovas Ramūnas Karbauskis.

„Tvarkos ir teisingumo“ vadovas Remigijus Žemaitaitis sako, kad „tvarkiečiai“ derėsis dėl jungimosi į koaliciją. Šiuo metu paramos susitarimą su valdančiaisiais yra pasirašiusi „Tvarkos ir teisingumo“ Seimo frakcija.

„Aš asmeniškai laikausi pozicijos, ir partijos prezidiumo posėdyje kitą savaitę (svarstysime – BNS), einame deryboms, ir po susitikimų su prezidentu, pristačius programą, tada ir priimsime sprendimą“, – antradienį žurnalistams Seime sakė R. Žemaitaitis.

Yra mūsų sąlygos, kurios neįgyvendintos iš Seimo susitarimo, klausimas, ar yra pasiryžę šitą dalyką įgyvendinti – tai vaiko pinigai, krizės metu nuskaitytų pensijų grąžinimas.

„Tvarkiečių“ vadovas teigė, jog partija vertins ir partnerių ryžtą įgyvendinti sprendimus, žadėtus su frakcijos parama valdantiesiems.

„Yra mūsų sąlygos, kurios neįgyvendintos iš Seimo susitarimo, klausimas, ar yra pasiryžę šitą dalyką įgyvendinti – tai vaiko pinigai, krizės metu nuskaitytų pensijų grąžinimas“, – sakė R. Žemaitaitis.

„Tvarkiečių“ vadovas taip pat neįvardino, kurių postų partija siektų prisijungdama prie koalicijos: „Kol kas apie postus jokios kalbos, aš manau, kad ne čia esmė, visų pirma reikia su išrinktu prezidentu kalbėti, kokia jo vizija“.

Lietuvos lenkų rinkimų akcijos-Krikščioniškų šeimų sąjungos frakcijos seniūnė Rita Tamašunienė žurnalistams Seime antradienį sakė, kad „dar nėra derybų“.

„Niekas su manimi nekalbėjo. Laukiame prezidento inauguracijos ir tikrai neverta apie tai kalbėti“, – kalbėjo R. Tamašunienė.

Partijos vadovas Valdemaras Tomaševskis pirmadienį porinkiminėje spaudos konferencijoje teigė, kad partijoje dar bus svarstoma, ar apsimoka prisidėti prie valdančiosios koalicijos, kai iki kitų Seimo rinkimų lieka 15 mėnesių. 

„Derybos (su „valstiečiais“ – BNS) nevyksta. (...) Yra eilinis pakvietimas po inauguracijos, kaip suprantu, sudaryti valdančią daugumą. Mes šitą pakvietimą priėmėme. Partijos taryboje praėjome diskusiją, po kurio laiko atsakysime“, – per BNS spaudos konferenciją Nacionalinėje M. Mažvydo bibliotekoje pirmadienį teigė V. Tomaševskis.

„Mes neskubame, nėra jokio skubotumo. Iki parlamento rinkimų po inauguracijos liks mažiau nei 15 mėnesių. Mes turime atsakyti savo partijoje, ar apskritai mums verta dabar sudaryti daugumą, užimti tam tikrus postus Vyriausybėje, tai yra mums siūloma, ar palaukti ateinančių rinkimų, remti visus gerus darbus koalicijos ir  neprisiimti atsakomybės žinant, kad Vyriausybės programa nebus keičiama“, – pridūrė jis.  



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
REIKIA vienytis prieš 'konservus'; kada jie dabar bandys organizuot karinį perversmą, ar tik ne birželio 1 d. kai šauliai legaliai į Vilnių vyks?..

Italas

Italas portretas
Duonos receptas: mielės, miltai, vanduo. O jeigu vietoj miltų dėsite cukrų, jūsų gaminį pirks dar mieliau.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių