Quantcast

Tušti Seimo koridoriai: darbo metu – vos keli išrinktieji

  • Teksto dydis:

Prieš didžiąsias šventes gruodžio pabaigoje baigėsi Seimo sesija – nauja startuos tik kovo mėnesį. Visgi periodas tarp Seimo sesijų nėra atostogų metas. Seimo nariai laiką tarp rudens ir pavasario sesijų turėtų išnaudoti susitikimams su rinkėjais ir teisės aktų projektų rengimui. „KK2“ komandai patikrinus, kiek Seimo narių dirba pirmadienį, sausio 15-ąją, koridoriuose ir kabinetuose buvo vienetai.

Darbo dieną, pirmadienį 13 val. užrakinti buvo Lino Kukuraičio, Giedriaus Surplio ir dar daugelio Seimo narių kabinetai. Pasibeldus į Lietuvos lenkų rinkimų akcijos – Krikščioniškų šeimų sąjungos deleguotos Ritos Tamašunienės kabinetą, darbo vietoje nebuvo ir jos.

Susisiekus telefonu, R. Tamašunienė teigė, kad tądien turėjo susitikimų su rinkėjais ir sakė, kad dirba kaip įprastai – tiesiog ne Seime. Jeigu Seimo narys išrinktas vienmandatėje apygardoje, ne pagal sąrašą, tai pirmadienis esą yra rinkėjų lankymas namų apygardoje.

Agnė Širinskienė savo „Facebook“ paskyroje minėjo, kad trumpam išvyko į Latviją. Susisiekus su Seimo nare telefonu, „KK2“ komandai ji teigė, kad iš kelionės jau grįžo ir sausio 15-ąją taip pat skyrė susitikimams su rinkėjais.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

 

 

Seimo narė Vilija Targamadzė „Facebook“ skelbė, kad laiką leidžia Sakartvele – vaizdo įraše ruošėsi vyno degustacijai. Seimo narė skelbė, kad kelionė į Sakartvelo vyno rūsius apmokėta iš asmeninių lėšų, tačiau parlamentarės padėjėja teigė kitaip. Anot „KK2“ kalbintos moters, V. Targamadzė į Sakartvelą išvyko komandiruotei, ne atostogoms.

„Šiuo metu ji susitikinėja su ambasadoriumi, 15 val. bus susitikimas“, – sakė Seimo narės padėjėja.

Remiantis įrašais „Facebook“, kelionėms sausį paskyrė ir Eugenijus Sabutis – jis ilsėjosi Italijoje. Edita Rudelienė mėgavosi kalnais.

Mano darbas man yra poilsis – sakau tą be vaidybos, iš visos širdies.

„Galima sakyti, kad darbinį laikotarpį susiderinu su atostogomis“, – sakė ji.

„KK2“ komanda Seimo koridoriuose sutiko vos kelis dirbančius parlamentarus. Vienas jų – Vytautas Bakas. Taip pat darbo vietoje buvo ir Andrius Mazuronis, o Antanas Vinkus sakė, kad dirba nuo ankstyvo ryto.

„Dirbu ir didžiuojuosi, kad laiką, kai nėra plenarinių posėdžių, galiu atiduoti svarbiems planiniams darbams. Mano darbas man yra poilsis – sakau tą be vaidybos, iš visos širdies“, – sakė A. Vinkus.

Darbuojasi ir Tomas Vytautas Raskevičius, stebėjęsis, kad abejingai į pareigas žiūrintys kolegos tikriausiai užsimiršo, kad artėja ne tik pavasario posėdžių sesija, bet ir rudens rinkimai kitai Seimo kadencijai.

Kaip darbą ir poilsį derina Seimo nariai bei kaip besidarbuojančius ilgapirščius gaudo iliuzionistas Rokas Bernatonis – laidoje „KK2“ tik LNK.lt ir LNK eteryje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Sūduvis

Sūduvis portretas
Karaliau- duona baigiasi žmonės neturi ką valgyti, karalius- tai tegul valgo bulką! ar ne ponai valdžiažmogai dirbantys tautos labui o ne kokiems tai žmonėms? Iš vis kodėl bijote priimti seimūnų atšaukimo įstatymą vilčių nepateisinusiems seimažmogams? Man atrodo jei seimo rūmai tušti nuo seimažmogių tai ir neturėtų būti mokamas jiems atlyginimas ir atlyginimas vokeliuose tik skambiai pakrikštin tas lėšos parlamentinei veiklai iš kurių parlamentinei veiklai nueina gal kokie3-5 procentai.

seimunu

seimunu portretas
ieskokit kovo men. kada darbas prasides,dabar atostogos ,ko kabinejates? geriau prisikabinkit prie pvmo ir akizo,kodel tik jie liko Valstybei ir Tautai ,o kur visa kita dingo ?

geda

geda portretas
pavarge nio debilisku sprendimu gaudo vitamina d po silta saule juk tiek gero pridare sunaujai kad sunku patiket
VISI KOMENTARAI 18

Galerijos

Daugiau straipsnių