Quantcast

TS-LKD prezidiumas pareiškė pasitikėjimą I. Šimonytės Vyriausybe ir G. Landsbergiu

Nepaisant nepavykusio bandymo surengti pirmalaikius Seimo rinkimus, Ingridos Šimonytės Vyriausybė ir valdančioji koalicija turi dirbti toliau, penktadienį nusprendė valdančiosios Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) prezidiumas.

„Prezidiumas nepritaria, kad ministrė pirmininkė ir Vyriausybė atsistatydintų ir asmeniškai bei tuo pačiu instituciškai prisiimtų atsakomybę dėl vyravusios ydingos savivaldybių tarybų narių veiklai skiriamų lėšų naudojimo ir apskaitos tvarkos“, – teigiama nutarime.

Konservatorių vadovybė taip pat išreiškė paramą ir pasitikėjimą Vyriausybei toliau tęsti veiklą.

TS-LKD prezidiumas paragino I. Šimonytę teikti švietimo, mokslo ir sporto ministro kandidatūrą vietoj atsistatydinusios Jurgitos Šiugždinienės.

Prezidiumas nepritaria, kad ministrė pirmininkė ir Vyriausybė atsistatydintų.

Taip pat pareikštas pasitikėjimas partijos pirmininku, užsienio reikalų ministru Gabrieliumi Landsbergiu, „dėjusiu pastangas, kad politikų vertinimo standartas būtų išlaikytas laikantis aukštesnių kriterijų“.

Anot konservatorių vadovybės, toliau koalicija turi dirbti laikydamasi 2020 metais pasirašytos sutarties.

Valdančiosios partijos prezidiumo posėdis sukviestas po to, kai Seimas atmetė ankstesnį jo siūlymą surengti šalyje pirmalaikius parlamento rinkimus, siekiant perkrauti visą politinę sistemą dėl neskaidrių išmokų savivaldoje.

Gegužės viduryje konservatorių vadovybė buvo nutarusi, kad jei pirmalaikiai rinkimai nebūtų surengti, jie svarstys Vyriausybės pasitraukimą. Mat kai kurie ministrai, anksčiau dirbę savivaldoje, buvo priversti aiškintis dėl išmokų panaudojimo pagrįstumo.

I. Šimonytė tuomet teigė, kad jei nebus priimtas sprendimas paleisti Seimą, ji po NATO viršūnių susitikimo trauksis iš pareigų, tačiau šią savaitę poziciją sušvelnino. Vyriausybės vadovė teigė, kadangi į šias pareigas ją delegavo partija, ši ir turi spręsti, ar jai atsistatydinti, ar dirbti toliau.

Valdančiosios koalicijos partneriai – Laisvės partija ir Liberalų sąjūdis – yra pareiškę, jog centro dešinės koalicija turėtų likti dirbti.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kažkas panašaus...

Kažkas panašaus... portretas
Girdėjau poradijuojant tokią dainą;,mielas žiūrėk kaip gražu-šūdas neskesta o plaukia.

idomu

idomu portretas
Ar audringi plojimai peraugantys į ovacijas buvo?

jo

jo portretas
CK KPSS sali valdo :)
VISI KOMENTARAI 78

Galerijos

Daugiau straipsnių