Quantcast

Trakuose vyksta septintasis Rusijos forumas

  • Teksto dydis:

Trakų savivaldybėje, Paunguriuose, vyksta septintasis Vilniaus Rusijos forumas.

Per jį bus aptariami artėjantys Rusijos Dūmos rinkimai ir žmogaus teisių padėtis šalyje.

Diskusijų metu taip bus įvertinamos Rusijos raidos tendencijos, diskutuojama kovos su propaganda tema, kitais aktualiais klausimais, pranešė Užsienio reikalų ministerija.

Forume dalyvauja daugiau kaip 80 politikų, pilietinės visuomenės atstovų, žmogaus teisių gynėjų, akademikų, žurnalistų iš Rusijos, Lietuvos, kitų Vakarų šalių.

Tarp renginio dalyvių – buvęs „Jukos“ akcininkas, „Atviros Rusijos fondo“ vadovas Michailas Chodorkovskis, šiuo metu kalinamo Kremliaus kritiko Aleksejaus Navalno bendražygiai Ivanas Ždanovas, Leonidas Volkovas, kt.

Forumas rengiamas Užsienio reikalų ministerijai bendradarbiaujant su Vilniuje veikiančiu Rytų Europos studijų centru.

Vilniaus Rusijos forumas rengiamas nuo 2013 metų. Dėl COVID-19 pandemijos pernai planuotas renginys buvo nukeltas į šiuos metus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Ekonominiai grobikai glaudziami musu vyriausybes,,,nieko gero nezada lietuvos pilieciams ,,Ir kodel tokia neishmaneliu [URM ]strategija toleruojama prezidento??

Anonimas

Anonimas portretas
Kinija jau stipriai suerzinom,Baltarusija už mūsų pastangas jos labui,tiek dovanų mums siunčia kad jau galim ir užspringti,dabar užsimsim Rusija mokyti kaip gyventi,toks jausmas kad mūsų dabartine valdžia tiesiai iš LIETUVOS DIDŽIOSIOS KUNIGAIKŠTYSTĖS laikų pas mus nusileido,bet kad ir tais laikais Lietuvai tie pasibadimai su Rusija blogai baigėsi.KAI aplinkui vieni priešai o DIDYSIS DĖDE už okeano jau parodė kad jis gali savo tarnus palikti už borto gal reikėtu atsargiau elktis.

Jonas

Jonas portretas
Vėl mes pirmose rilėse... Hm...
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių