Quantcast

Tos pačios lyties asmenų partnerystė: A. Armonaitė ir R. Karbauskis surėmė ietis

  • Teksto dydis:

Laisvės partijos lyderė Aušrinė Armonaitė ir Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) pirmininkas Ramūnas Karbauskis „Žinių radijo“ laidoje „Ką rinkti“ atskleidė, ką mano apie popiežiaus Pranciškaus išreikštą palaikymą tos pačios lyties asmenų partnerystei.

A. Armonaitė „Žinių radijo“ laidoje sakė, kad pritaria popiežiaus pozicijai ir atviresnei Bažnyčiai.

„Tai yra, iš tikrųjų, labai smagu. Gal reikėtų pridurti, kad Lietuvoje tuo tarpu, pavyzdžiui, mūsų Laisvės partijos kandidatė Kalvarijoje, kuri neslepia savo LGBT orientacijos ir groja vargonais Šventežerio bažnyčioje, jai klebonas po rinkiminės kampanijos liepė nebesirodyti bažnyčioje. Taip išeina, kad popiežius sako viena, o atsiranda žmonių, kurie bando būti šventesni už popiežių“.

A. Armonaitė norėtų, kad Lietuvoje būtų sukurta saugi aplinka.

„Aš suprantu, kad mano bendražygė dabar tikrai neturėtų jaustis saugiai, neturėtų jaustis galinti būti savimi ir lygiaverte bendruomenės nare. Laisvės partijos tikslas yra tik toks – įtvirtinti lygybę prieš įstatymą, sukurti aplinką, kurioje kiekvienas žmogus galėtų būti savimi“, – teigė politikė.

R. Karbauskis  „Žinių radijo“ laidoje sakė, kad Bažnyčia savo dogmos nekeitė – vienos lyties asmenų šeimos negali būti kuriamos.

„Šitoje vietoje įdomi jūsų interpretacija, nes jis šnekėjo apie turtinius ir civilinius santykius – apie tai ir mes šnekame, kad kokiame bebūtų žmonės tarpusavio ryšyje, jie turėtų būti sutvarkyti civiline ir turtine prasme. Šis pasisakymas nėra nieko naujo – ir Lietuvoje yra tas rūpestis, ir visame pasaulyje. Aišku, yra valstybių, kurios įteisino vienos lyties asmenų šeimas, bet mes to tikrai nedarysime“, – teigė politikas.

Anot jo, teisine prasme tokius santykius reikia sutvarkyti. Tačiau kalbėdamas apie leidimą vienos lyties asmenims kurti šeimas ir vaikų įsivaikinimą R. Karbauskis teigė, kad Lietuvoje tai nepriimtina.

„Aš išgirdau, kad Ramūnas Karbauskis pritartų partnerystės įstatymui, tai nežinau, kam tada reikia gąsdinti žmones visais tais reklaminiais klipais, jeigu jūs pritariate“, – oponavo A. Armonaitė.

„Reikia paaiškinti, kuo skiriasi partnerystė nuo šeimos. Mes šnekame apie civilinius ir turtinius santykius ir aš nežinau, ar reikia partnerystės įstatymo tam, kad civiliniame kodekse sutvarkytume turtinius santykius“, – pabrėžė R. Karbauskis.

Primename, kad trečiadienį Romos kino festivalyje parodytas dokumentinis filmas „Pranciškus“, kuriame filmo kūrėjai kalbina patį popiežių Pranciškų, Nors filme popiežius dalinasi mintimis apie daugelį pasaulinio masto problemų, žiniasklaida labiausiai atkreipė dėmesį į bene vienintelius jo pasisakymus apie vienos lyties santuokas.

„Homoseksualūs žmonės turi teisę turėti šeimą. Jie yra Dievo vaikai, – sakė Pranciškus per vieną iš interviu filmo kūrėjams. – Mums tik reikia turėti civilinės sąjungos įstatymą, kad jų santykiai būtų įteisinti.“

Lietuvos Katalikų bažnyčios vyskupai sako, kad popiežiaus Pranciškaus mintys apie būtinybę neatstumti homoseksualių asmenų atspindi nuolatinį Šv. Tėvo norą padėti asmenims, atsidūrusiems sunkiose situacijose. Jie taip pat pažymi, kad naujas dokumentinis filmas, kuriame nuskambėjo popiežiaus svarstymai apie tos pačios lyties asmenų civilines sąjungas, „Bažnyčios mokymo nekeičia“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Manau

Manau portretas
Persistengė Armonaitė dėl popiežiaus kalbos ir tegul neklaidina žmones,aiškiai pasakyta vyras ir moteris yra šeima.Tegul ji nesvaigsta liaudis nedaleis,kad būtų kitaip iškrypėlių šalyje negali būti.Reikia jiems uždrausti visas eitynes,nes tai žaloja vaikus.Tegul sau važiuoja kur nori ir ten afišuojasi.Šlykščiau už juos nėra.

Rolka

Rolka portretas
Nejaugi kas renka tuos slykstynes ,žmonės atsipeikekit ,kas nenormalu tai nenormalu,gydyti juos reikia priverstinai

Klausot bet negirdit kas yra sakoma

Klausot bet negirdit kas yra sakoma portretas
Popezius labai aiskiai ir grieztai pasake,kad gyventi du vyrai ar moterys gali tai nera nuodeme,bet daugiau jokiu kunisku jausmu be nuodemes negali buti.Taigi aisku- du broliai gali gyventi tik ne kuniskai bendrauti.
VISI KOMENTARAI 75

Galerijos

Daugiau straipsnių