Quantcast

Toliau auga S. Skvernelio ir A. Verygos palankus darbo vertinimas

Naujausios apklausos rodo, kad visuomenei išgyvenant dramatiškus gyventojų savijautos pokyčius, nusivylimo dėl politikų, vadovaujančių koronaviruso sukeltos krizės suvaldymui, kol kas nematyti.

Karantino režimui šalyje tęsiantis bei tarp gyventojų stiprėjant nerimo ir pairiamo streso jausmui, visuomenėje nuosekliai auga teigiamas premjero Sauliaus Skvernelio darbo krizės metu vertinimas. Kaip rodo balandžio 28-30 d. atlikta „Baltijos tyrimų“ apklausa, praėjus šešioms karantino savaitėms du trečdaliai (62 proc.) gyventojų gerai įvertinto premjero darbą. 32 procentai respondentų yra linkę į ministro pirmininko atliekamą darbą žvelgti skeptiškai – jų nuomone, premjeras tvarkosi blogai. Lyginant balandžio pabaigoje susistemintus duomenis su apibendrinta gyventojų nuomone kovo pabaigoje, premjero darbą vertinančių gerai pagausėjo 7 procentais. 

Tęsiantis krizinei situacijai, gyventojų, palankiai vertinančių premjero darbą, daugėjo neapsisprendusių respondentų sąskaita. Kovo 24-26 dienomis vykdytos apklausos duomenimis, nuomonės apie S. Skvernelio darbą Lietuvoje dėl koronaviruso įvedus ekstremalią padėtį ir karantiną, neturėjo 14 proc. gyventojų, o šiuo metu tokių likę vos 5 procentai.

Atlikta apklausa taip pat atskleidžia, kad S. Skvernelio darbą geriausiai vertina moterys, vyresni nei 50 metų gyventojai bei piliečiai iš mažesnių miestų.

Palankiai vertina Vyriausybės veiksmus

Panašiai kaip ir premjero atveju, visuomenė linkusi teigiamai vertinti ir visos Vyriausybės darbą. Atliktos apklausos rezultatai parodė, kad paskutinę balandžio savaitę 64 proc. šalies gyventojų Ministrų Kabineto darbą karantino metu vertino gerai. Iš taip deklaravusių piliečių, 8 procentus apimanti gyventojų dalis teigė, kad Ministrų Kabinetas darbuojasi labai gerai. Manančių, kad Vyriausybė visiškai nesusitvarko su iškilusiomis problemomis ir jos darbas turėtų būti vertinamas labai blogai – 11 proc. Kad Vyriausybės darbas greičiausiai vertintinas blogai mano 19 proc. apklausoje dalyvavusių piliečių.

Mažėjo gyventojų, blogai vertinančių A. Verygos darbą

Pastaruoju karantino švelninimo laikotarpių visuomenė toliau palankiai vertina ir Valstybės ekstremalių situacijų operacijų centro vadovo, sveikatos apsaugos ministro Aurelijaus Verygos darbą. Lyginant su ankstesnėmis apklausomis, A. Verygos darbą vertinančių palankiai gretos gausėjo, o pasisakančių priešingai – traukėsi. Balandžio pabaigoje A. Verygos darbą krizės metu palankiai įvertino 63 proc. respondentų, 32 proc. deklaravo, darbą vertiną neigiamai. Kaip ir premjero atveju, 5 proc. apie ministro darbą neturi nuomonės, o priimamus sprendimus geriausiai vertina moterys ir vyresni nei 50 metų gyventojai.

Rinkos ir visuomenės nuomonės tyrimų kompanija „Baltijos tyrimai“ 2020 m. balandžio 28-30 d. atliko reprezentatyvią 18 m. ir vyresnių Lietuvos gyventojų apklausą „Covid-19 Ekspresas III“. Iš viso apklausti 536 gyventojai (CAWI metodu). Rezultatų paklaida neviršija 4,4 procentinio punkto.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Justinas

Justinas portretas
Čia parašyta ir apklausta gerai,nekyla abejonių.Pre daug tų mergaičių ten,nera kam galvoti,tik šampanuoti.

Ju

Ju portretas
Dar yra durniu tautoi kurie tiki tuo plikiu

bitė

bitė portretas
O dabar, rugpjūčio pabaigoje, koks vertinimas būtų? Vien ko verta dovana - ,,pis...toletas"!
VISI KOMENTARAI 30

Galerijos

Daugiau straipsnių