Quantcast

Telšių rajono vicemeru paskirtas socialdemokratas K. Lečkauskas

Pirmadienį Telšių rajono savivaldybės taryba vicemeru paskyrė socialdemokratą Kazį Lečkauską.

Jo kandidatūrą palaikė 17 iš 24 dalyvavusių balsavime tarybos narių, septyni buvo prieš.

Kaip BNS sakė savivaldybės meras, socialdemokratas Kęstutis Gusarovas, taryboje pavyko susitarti dėl valdančiosios daugumos, kurioje dabar dirba 20 iš 25 tarybos narių.

„Jau visiems pabodo tie tokie ambicijų žaismai, ir kai išėjome grėsmės tiesioginio valdymo, šaltas protas nugalėjo. Susikviečiau visų frakcijų seniūnus, sakau, vyrai, apsisprendžiame, nebėra ko besiblaškyti ir kažkaip išsidiskutavome, išsikalbėjome ir šiandien rezultatas“, – sakė meras.

Dabar valdančiąją koaliciją Telšiuose sudaro socialdemokratai, Darbo partija, „valstiečiai“, „tvarkiečiai“, liberalai ir komiteto „Mūsų Telšiai“ atstovai.

Mero pavaduotojo Telšiai ieškojo keturis mėnesius.

Posėdžio metu paramą siūlomai kandidatūrai išreiškė ir opozicijos atstovai.

„Iš principo kaip opozicija galėtume, aišku, balsuoti prieš jūsų kandidatūrą, bet rajone esame pasiekę tokią situaciją, kuri turbūt jau, sutiksite dauguma, yra peržengusi visas galimas ribas, tai to nebesinorėtų ir esame pasiruošę palaikyti jūsų kandidatūrą vien dėl to, kad susiformuotų galutinai valdžia“, – sakė konservatorių atstovas Mantas Serva.

Pirmasis naujos kadencijos Telšių rajono savivaldybės tarybos posėdis vyko balandžio 18 dieną. Tuomet ne tik nepavyko paskirti nė vieno pareigūno, bet žlugo ir pats posėdis. Naujai susiformavusi dauguma patvirtino ne mero siūlytą, o savo darbotvarkę, todėl meras Kęstutis Gusarovas su kelių kitų frakcijų atstovais paliko tarybos posėdžių salę.

Birželio pradžioje tarybai pavyko paskirti administracijos vadovą, bet vicemero rinkimai įstrigo, nes į šias pareigas tuomet siūlytas „darbietis“ Petras Kuizinas atsiėmė savo kandidatūrą. Jo kandidatūra teikta prieš mėnesį vykusiame posėdyje, tačiau tuomet ją palaikė tik devyni iš 25 tarybos narių.

Vicemero du mėnesius nepaskiriančiai savivaldybei kyla tiesioginio valdymo grėsmė.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kelia nerimą

Kelia nerimą portretas
Vieni konservatoriai liko opozicijoje. Kas darosi su ta partija, kad jie su nieku negali dirbti?

gikas

gikas portretas
Ar jus nesuprantat, kad zmonems tas pats ar jis socas, ar koncas, ar dar koks liberastas? Svarbu, kad zmonems dirbtu... Taip, juokingai nuskambejo... :)
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių