Quantcast

Teismas: VRK sprendimas dėl draudimo kandidatuoti N. Venckienei buvo teisėtas

  • Teksto dydis:

Lietuvos vyriausiasis administracinis teismas (LVAT) patvirtino, kad vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) sprendimas dėl draudimo buvusiai teisėjai Neringai Venckienei kandidatuoti į Seimą buvo teisėtas.

N. Venckienės skundą išnagrinėjęs LVAT konstatavo, kad po apkaltos į Seimą kandidatuoti norėjusios buvusios parlamentarės rinkimuose neregistravusi VRK rinkimų teisės apribojimą pritaikė pagal paskirtį ir proporcingai, trečiadienį pranešė teismas.

Šis LVAT sprendimas yra galutinis ir neskundžiamas.

N. Venckienė teismui skundė 2020 metų VRK sprendimą, kuriuo komisija per apkaltą iš parlamento pašalintos politikės 2020 metais neregistravo kandidate į Seimą.

Kaip pranešė LVAT, nagrinėdamas šią administracinę bylą teismas kreipėsi konsultacinės išvados į Europos Žmogaus Teisių Teismą dėl draudimo kandidatuoti rinkimuose po pašalinimo iš pareigų apkaltos proceso tvarka proporcingumo vertinimo.

LVAT konstatavo, kad negalėdama kandidatuoti rinkimuose praėjus šešeriems metams po apkaltos N. Venckienė patyrė neigiamus padarinius, tačiau įvertino ir tai, kad prieš tai ji buvo išvykusi ir nėra duomenų, kad būtų aktyviai dalyvavusi Lietuvos politiniame ar visuomeniniame gyvenime.

Anot LVAT, N. Venckienės veiksmai, dėl kurių jai buvo surengta apkalta, ir jos elgesys po apkaltos neatitiko „elgesio standartų rūpestingo ir apdairaus asmens, kuris gerbtų šalies Konstituciją, įstatymus ir institucijas“.

Teismas konstatavo, kad įvertinus visas aplinkybes nėra pagrindo išvadai, kad išnyko visos aplinkybės, dėl kurių N. Venckienei buvo pritaikytas rinkimų teisės ribojimas.

2014 metais Seimas panaikino „Drąsos kelio“ atstovės, buvusios teisėjos N. Venckienės mandatą. Konstitucinis Teismas konstatavo, kad N. Venckienė sulaužė priesaiką ir šiurkščiai pažeidė Konstituciją daugiau kaip pusę metų nelankiusi parlamento posėdžių.

N. Venckienė po apkaltos buvo pabėgusi į JAV dėl prokurorų kaltinimų nevykdžius teismo sprendimo perduoti dukterėčią motinai ir piktnaudžiavus vaiko atstovo teisėmis.

Ji 2019 metais grąžinta į Lietuvą ir šiemet pripažinta kalta dėl pasipriešinimo pareigūnams, antstolio nurodymo nevykdymo ir smūgių sudavimo. N. Venckienė nuosprendį kasacine tvarka yra apskundusi Lietuvos Aukščiausiajam Teismui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ernestas.

Ernestas. portretas
Melas. Lietuvos Respublikos lietuvių Velnio išpažintojų karo kurstymas, propoganda. Stagnacija partizanai banditai tautos atmintyje, kol gyva bus tauta ir laisvės troškimas. partizanų kovos. laisvės galėjo trokšti tik banditai arba psichiniai ligoniai. sistema demaskavo pati save. kurgi ne- tai palaima, o nepriklausomybės troškimas- na kas kita kaip liguistas kliedesys. Veikė Lietuvos teise, vardu, slėpdami, teisybę. Drąsa, lydima aukos dvasios, gėrio idėjų kryptimi yra herojimas. Suverinės teisės ;jėga prijungtos, liguistas kliedesys. LR Kauno vpk, D. Žukauskas, M. Baršys.G. Žaliagiris, A. Venckus, V. Adamkus, A. Kubilius. Š. Jonušas, Pilipavičius, E. Žigutis. Miknienė J. Raudeliūnienė, Levinskienė, Sakalaitė, Valaitis, , G. Petrauskas, p. Mačiulis, A. Palionis, M. Jurgutis, V. Matijošaitis, R. Simkautytė-Kundrauskė, H. Daktaras, G. Gelčys. Všį Ernmar Respublika. 1.2 procento gyventojo paramos 2022 metų forma. Luminor LT294010051005573106. Direktorius, Ernestas Marcinkevičius.

Anonimas

Anonimas portretas
lietuvoje pries veja nepapusi. kaip sakoma paduok man zmogu, mes jam pritaikysim straipsni...

kaunas

kaunas portretas
Kiek dar čia rašys apie tą pabaisą...
VISI KOMENTARAI 18

Galerijos

Daugiau straipsnių