Quantcast

Teismas nagrinės Anykščių mero K. Tubio skundą dėl draudimo eiti mero pareigas

Lietuvos apeliacinis teismas ketvirtadienį rašytinio proceso tvarka nagrinės Anykščių rajono mero Kęstučio Tubio apskųstą teismo nutartį, kuria išaiškinta, kad jam dėl padarytų nusikaltimų draudžiama eiti mero pareigas.

Šis teismas panaikino Panevėžio apygardos teismo nutartį, kad korupcijos byloje K.Tubiui skirta baudžiamojo poveikio priemonė – teisės dirbti valstybės tarnyboje atėmimas ketveriems metams – apima ir mero pareigas.

Lietuvos probacijos tarnybos Panevėžio regiono skyriaus prašymas paaiškinti, ar K. Tubis gali eiti mero pareigas, ar ne, paliktas nenagrinėtas, pranešė Apeliacinis teismas.

Kovą K. Tubį išrinkus Anykščių rajono savivaldybės meru, Lietuvos probacijos tarnybos Panevėžio regiono skyriui kilo abejonių, ar šis nepažeis jam skirtos baudžiamojo poveikio priemonės. Dėl to kreiptasi į Panevėžio apygardos teismą prašant paaiškinti nuosprendį, šis patikslino, kad teisės dirbti valstybės tarnyboje atėmimas ketveriems metams apima ir mero pareigas.

K. Tubio gynėjas šį patikslinimą apskundė Lietuvos apeliacinio teismui, prašydamas jį panaikinti ir konstatuoti, kad Panevėžio apygardos teismo nuosprendžiu K. Tubiui nebuvo atimta teisė eiti mero pareigas.

Tas pats Panevėžio apygardos teismas K. Tubį dar vasario pradžioje pripažino kaltu dėl prekybos poveikiu ir, be kita ko, skyrė jam poveikio priemonę – atėmė teisę ketverius metus dirbti valstybės tarnyboje. Šį nuosprendį politikas yra apskundęs Lietuvos Aukščiausiajam Teismui.

Vadovaudamasi Panevėžio apygardos teismo nuosprendžiu ir vėliau vieno iš teisėjų išaiškinimu, kad K. Tubiui atimta teisė ketverius metus dirbti valstybės tarnyboje apima ir draudimą dirbti renkamas pareigas, Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) kovą buvo pašalinusi politiką iš rinkimų kovos dėl Anykščių rajono mero posto, bet vėliau grąžino po atitinkamo Lietuvos vyriausiojo administracinio teismo (LVAT) sprendimo.

LVAT tuomet nurodė, jog Panevėžio apygardos teismo nuosprendyje numatytas apribojimas – teisės dirbti valstybės tarnyboje ketveriems metams atėmimas – nėra aiškus ir negali būti vienareikšmiai suprantamas kaip apribojantis būti renkamam į mero pareigas.

Anot LVAT, kilus neaiškumui dėl nuosprendžio, Panevėžio apygardos teismas jį patikslinti galėjo nutartimi, tuo metu VRK šalindama kandidatą iš rinkimų rėmėsi vieno iš bylos teisėjų paaiškinimu, kuris, be kita ko, „yra prieštaringas“.

Reaguodama į teismo sprendimą, VRK sugrąžino K. Tubį į rinkimus, kuriuos jis laimėjo ir dabar dirba meru.



NAUJAUSI KOMENTARAI

kaip vaikas i papa isikandes nepaleidzia

kaip vaikas i papa isikandes nepaleidzia portretas
Ji tik su grabu isnesti galima,

Rici

Rici portretas
Vyt vagį ir kyšininką kuo toliau nuo valstybinės tarnybos.Teist ir sodint tokius.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių