Quantcast

Teisingumo ministrė siūlo VRK nariu skirti M. Reznikovą

  • Teksto dydis:

Teisingumo ministrė Evelina Dobrovolska siūlo Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) nariu skirti anksčiau joje dirbusį Maksimą Reznikovą.

Teisingumo ministrė M. Reznikovo kandidatūrą į komisiją teikia po to, kai Seimas gegužę atmetė kitą kandidatą, irgi buvusį VRK narį Joną Udrį.

M. Reznikovas ankstesnę kadenciją į komisiją buvo deleguotas Liberalų sąjūdžio. Nuo šios partijos atsiskyrusiems politikams įkūrus Laisvės partiją, šios dvi liberalios partijos į komisiją delegavo kitus savo atstovus.

Teisininko išsilavinimą turintis M. Reznikovas yra komunikacijos agentūros „Fabula“ partneris ir projektų direktorius, Vilniaus universiteto Komunikacijos fakulteto Žurnalistikos ir medijų tyrimo centro lektorius.

VRK nariu jis buvo nuo 2017 metų iki šių metų gegužės, kol darbą pradėjo naujos sudėties komisija.

Įstatymas numato, kad naują VRK Seimas sudaro po parlamento rinkimų praėjus ne mažiau kaip 140 ir ne daugiau kaip 200 dienų.

Ji sudaroma iš komisijos pirmininko, dviejų prezidento, dviejų teisingumo ministro, dviejų Lietuvos teisininkų draugijos pasiūlytų narių nei partijų, gavusių Seimo narių mandatų daugiamandatėje rinkimų apygardoje, pasiūlytų asmenų.

Be to, partijų atstovų VRK negali būti daugiau nei kitų narių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių