Quantcast

Teisėjų taryba siūlo prezidentui atleisti teisėją D. Grizicką iš pareigų jo paties prašymu

  • Teksto dydis:

Teisėjų taryba kreipėsi į prezidentą Gitaną Nausėdą, siūlydama atleisti Vilniaus miesto apylinkės teismo teisėją Dainių Grizicką iš pareigų jo paties prašymu.

„Teisėjų taryba vienbalsiai patarė prezidentui atleisti Dainių Grizicką. Jis vakar parašė būti atleistas savo noru“, – BNS antradienį informavo komunikacijos skyriaus vedėja Rūta Andriuškaitė.

Anot jos, Teisėjų tarybą sprendimą priėmė gavusi G. Nausėdos kreipimąsi dėl patarimo atleisti teisėją – pats teisininkas pirmadienį kreipėsi į prezidentą, prašydamas atleisti jį iš pareigų paties noru.

Pirmadienį G. Nausėda, atsižvelgęs į Teisėjų tarybos siūlymą, sustabdė D. Grizicko įgaliojimus.

Kaip nurodė Nacionalinė teismų administracija, Teisėjų etikos ir drausmės komisija iškėlė drausmės bylą šiam Vilniaus miesto apylinkės teismo teisėjui dėl jo aplaidžiai atliekamo darbo ir kitų darbo trūkumų bei perdavė ją nagrinėti Teisėjų garbės teismui.

Tarybos duomenimis, minėtam teisėjui pernai buvo pareikštas papeikimas, įvardinta, kad jis aplaidžiai atlieka pareigas, jo darbo trūkumai yra įgavę sisteminį pobūdį, teisėjo profesinė veikla neužtikrina tinkamo Baudžiamojo proceso kodekso reikalavimų įgyvendinimo.

Teisėjų garbės teismas dar pernai konstatavo, kad D. Grizickas pažeidė Teisėjų etikos kodekso įtvirtintas normas ne kartą tinkamai neatlikdamas teisėjo pareigų, tai pat neorganizuodamas savo profesinės veiklos taip, kad bylos būtų išnagrinėtos per kuo trumpesnį laiką.

D. Grizickas Vilniaus miesto apylinkės teisme nagrinėjo administracines ir baudžiamąsias bylas, teisėjo pareigas jis ėjo nuo 2011 metų.

Apylinkės teismo teisėjus skiria ir atleidžia prezidentas Teisėjų tarybai pritarus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių