Quantcast

Tarptautiniai ekspertai apžvelgs hibridines grėsmes Baltijos regione

  • Teksto dydis:

Penktadienį Seime, istorinėje Kovo 11-osios salėje, įvairių šalių specialistai, ekspertai, politikai aptars hibridines grėsmes Baltijos regione ir kalbės, kaip stiprinti visuomenės atsparumą joms.

„Šiandien didžiausias iššūkis yra visuomenės atsparumas informacinėms, kibernetinėms atakoms. Gyvenimas keliasi į elektroninę erdvę, net politiniai procesai keliasi į elektroninę erdvę, ir, aišku, atsiranda nauji iššūkiai. Pagrindiniu taikiniu tampa žmonių protai ir žmonių širdys. Agresoriaus tikslas yra paveikti žmonių elgesį, paveikti politinius sprendimus, klaidinti žmones, kurti iliuziją“, – sakė Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto (NSGK) pirmininkas Vytautas Bakas.

„Pavyzdžiui, jeigu kalbame apie Rusiją, ji labai stipriai investuoja į informacinę agresiją. Viena žinutė yra formuluojama vietos gyventojams, sakoma, kad juos kažkas nori sunaikinti, kad Vakarai yra priešas. Kita žinutė formuluojama Baltijos šalims. Žiūrima į silpnąsias vietas, pavyzdžiui, atskirtį, ne tik skurdą, bet ir į atskirtį tarp valdžios ir žmonių, ją stengiamasi dar labiau didinti, supriešinti“, – tvirtino jis.

Į tarptautinę konferenciją pakviestas Josepho R. Bideno diplomatijos ir tarptautinių santykių centro prie Pensilvanijos universiteto direktorius Michaelis Carpenteris (Maikas Karpenteris), gynybos ekspertas iš JAV Samuelis Gardeneris, Tarptautinio gynybos ir saugumo centro Estijoje atstovas Tomas Jermalavičius, Lenkijos karinių pajėgų priežiūros departamento direktorius, Nacionalinio saugumo biuro atstovas Jaroslawas Kraszewskis (Jaroslavas Kraševskis), žurnalo „The Economist“ vyresnysis redaktorius Edwardas Lucasas (Edvardas Lukasas) iš Didžiosios Britanijos, kiti. Pranešimą apie Rusijos režimo kaitą nuotoliniu būdu planuoja skaityti opozicijos atstovas, šachmatų didmeistris Garis Kasparovas.

„Keisdamiesi patirtimi, sutelkdami mūsų sąjungininkų, savo patirtis, nevyriausybines organizacijas, galime rasti labai efektyvius sprendimus“, – apie konferencijos naudą kalbėjo V.Bakas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Stop propaganda!

Stop propaganda! portretas
Atidirbinėja pinigus kontrapropagandistai... Geriau žmonėms gyvenimą palengvintų, niekšeliai.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių