Quantcast

Tarnybos jau beveik metus aiškinasi, ar V. Uspaskicho vanduo apsaugo nuo COVID-19

  • Teksto dydis:

Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnyba (VMVT) jau beveik metus aiškinasi, ar Viktoro Uspaskicho reklamuojamas vanduo tikrai apsaugo nuo koronaviruso, praneša LNK.

Tiria jau beveik metus

Pernai gruodį situacija dėl koronaviruso buvo tokia bloga, kad žmonių prašyta Kalėdas sutikti vieniems. Tada V. Uspaskichas pasiūlė būdą apsisaugoti nuo koronaviruso. Jis skelbė sukūręs struktūruotą vandenį, kuris neva saugo nuo virusų.

Iškart sureagavo Valstybinė vaistų kontrolės tarnyba, kad visuomenė klaidinama, nes vandeniui suteikiamos antivirusinės savybės, kurių mineralinis paprastai neturi. Vaistų kontrolės tarnyba kreipėsi į Vartotojų teisių apsaugos tarnybą. Ši pradėjo tyrimą dėl galbūt klaidinančios reklamos ir kreipėsi į VMVT, kad pateiktų išvadą dėl V. Uspaskicho vandens.

„Tyrimas dėl natūralaus mineralinio vandens, kaip neva gydančio nuo koronaviruso infekcijos COVID-19, dar nesibaigė, todėl nuo išankstinių komentarų susilaikysime“, – rašė VMVT.

Dažniausiai per visas krizes turtingi pasidaro tik turtingesni.

Su V. Uspaskichu susisiekti nepavyksta, tačiau anksčiau yra sakęs, kad niekada nėra minėjęs, jog jo reklamuojamas vanduo turi vaistinių savybių.

„Labai keista, kad institucija, kuri daro šimtus tyrimų kasdieną, neištiria vandens turinio. Nebent jis tikrai yra fantastiškai sveikas ir naudingas žmonėms, kad visi aparatai užlūžta“, – teigė Seimo narys Algirdas Sysas.

Tarnybos yra sakiusios, kad tokiam tyrimas laikas yra numatytas iki dvejų metų.

„Yra tarnybos, kurios privalo dirbti savo darbą, neatsižvelgiant į tai, kad už vieno ar kito tokio projekto stovi koks nors politikas. Manau, jie tą turi padaryti, nes tikrai ta žinia buvo paskleista, dalis žmonių patikėjo, o mes nežinome, ar tai iš tikrųjų yra gelbėjantis nuo visko vanduo, ar ne“, – sakė Seimo narys Saulius Skvernelis.

Dar pernai informacija, kad V. Uspaskicho reklamuojamą vandenį pilsto įmonė, kuri per susijusias įmones priklauso V. Uspaskicho vaikams.

„Dažniausiai per visas krizes turtingi pasidaro tik turtingesni“, – rėžė A. Sysas.

Prisiminė agurkus

VMVT skelbia, jog įmonei sankcijos negresia. Įmonė nurodė niekaip nesusijusi su V. Uspaskicho sprendimu reklamuoti jų vandenį. Politikams tai atrodo kažkur matyta.

„Turbūt televizijos žiūrovai neužmiršo, kad buvo agurkai su geru vaizdeliu“, – priminė A. Sysas.

Prieš du dešimtmečius Kėdainių įmonė pardavinėjo agurkus su V. Uspaskicho atvaizdu. Tada nustatyta, kad V. Uspkichas pažeidė viešų ir privačių interesų derinimą. Ir tada skambėjo panašūs argumentai kaip dabar.

Ką galime stebėti mūsų politiniame lauke, tai yra glaudų Darbo partijos koketavimą su sąmokslo teorijas platinančiais veikėjais.

„Jokių derinimų nebuvo su fabriku. Fabrike neturiu nei aš, nei žmona akcijų“, – tada teisinosi V. Uspaskichas. Politikas sulaukė ir užtarėjų, vienas iš jų – už antivalstybinę veiklą teistas Vaidas Lekstutis.

„V. Uspaskichas yra vienas iš tų, kuris kalba, kad reikia stiprinti imunitetą. Taip dar Dainius Kepenis kalba“, – tada kalbėjo V. Lekstutis.

Vilniaus universiteto Tarptautinių santykių ir politikos mokslų instituto (VU TSPMI) dėstytojas Nerijus Maliukevičius teigė, jog Darbo partijos ir sąmokslininkų koketavimas pastebimas jau ne pirmą kartą.

„Ką galime stebėti mūsų politiniame lauke jau net ne vienerius metus, tai yra glaudų Darbo partijos koketavimą su sąmokslo teorijas platinančiais veikėjais“, – sakė N. Maliukevičius.

V. Uspaskichas vasarą pasisakė mitinge prieš pandemijos valdymo priemones. Anot N. Maliukevičiaus, nors idėjos sulaukia palaikymo, bet lieka klausimas dėl politinės naudos.

„Ką tyrimai apie sąmokslo teorijų pasekėjus atskleidė, kad rinkimų metu ši visuomenės grupė yra pati pasyviausia. Ji nemato rinkimų kaip tam tikro būdo situaciją keisti“, – kalbėjo N. Maliukevičius.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Gille

Gille portretas
O, kaip gerai turi darbo tarnybos

BEPROTYBE

BEPROTYBE portretas
GAL KAS GALIT PASAKYTI KUR TAS STEBUKLINGAS USPACHIKO TVENKINYS SU STEBUKLINGU VANDENIU PASLAPCIA ,, NUGVELBCIAU'' PORA KIBIRELIU NEMOKAMAI O JAI ATVIRAI TAI KELEIVIU PAIESKA I DURNIU LAIVA

Šitas svarčikas

Šitas svarčikas  portretas
Mausto durnelius (kurių yra nemažai) ,tarnybos irgi durnių volioja.Kame čia reikalas , kad nuo jo , visos aferos , kurias jis "varinėja" - kaip nuo žąsies vanduo?Šitaip giliai yra apraizgyta visa mūsų šalis agentų iš rytų?
VISI KOMENTARAI 19

Galerijos

Daugiau straipsnių