Quantcast

A. Tapinas viešina Jonavos politikų išlaidas: vienas pylėsi kuro 45 kartus per mėnesį

Visuomenininkui Andriui Tapinui paskelbus informaciją apie galimą Jonavos rajono savivaldybės politikų piktnaudžiavimą gaunant išmokas, „valstiečių“ lyderis Ramūnas Karbauskis sako, jog aiškinasi situaciją dėl partiečių šioje savivaldybėje.

A. Tapinas ketvirtadienį paskelbė, kad dalis tarybos narių gaudami išmokas naudojosi svetimomis kortelėmis, pirko televizorius, pateikė šeimos narių ryšio išlaidas kompensacijoms gauti.

„Kuras pilamasis 12 sekundžių tarpu, o viena socialdemokratė sugeba teleportuotis iš Jonavos į Kaišiadoris“, – teigė visuomenininkas.

Visuomenininkas išskyrė Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) atstovus.

„Vienas pylėsi 45 kartus per mėnesį, bet sako, jog čekius jam pakišo. Kitas pateikė 47 skirtingas korteles ir beveik visus čekius iš tos pačios degalinės darbuotojos Danguolės, bet sako, kad Danguolės nepažįsta“, – skelbė A. Tapinas.

Jis teigė nesulaukęs Jonavos rajono mero Mindaugo Sinkevičiaus atsako į pateiktus klausimus dėl jo turimų kortelių ir keturių telefono numerių ir kelia klausimą apie jo atsakomybę dėl viso Lietuvos socialdemokratų partijos Jonavos skyriaus.

Vienas pylėsi 45 kartus per mėnesį, bet sako, jog čekius jam pakišo. Kitas pateikė 47 skirtingas korteles ir beveik visus čekius iš tos pačios degalinės darbuotojos Danguolės, bet sako, kad Danguolės nepažįsta.

Tuo metu Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos lyderis Ramūnas Karbauskis ketvirtadienį feisbuke paskelbė reaguojantis „į tokią viešai pasirodžiusią informaciją labai rimtai“.

Jis teigė jau kreipęsis į Jonavos skyriaus narius, prašydamas pateikti visapusišką informaciją apie tai, kaip buvo naudojamos tarybos nariams mokėtos išmokos.

„Šiam momentui turiu atsakymus dėl dviejų politikų: partijos Jonavos skyriaus pirmininkas Arvydas Gasys pats kreipiasi į prokuratūrą, prašydamas nustatyti, kas galimai klastojo jo ataskaitas, nes dalis pateiktų išlaidas neva pateisinančių dokumentų – kuro čekių, kaip mane informavo pats Arvydas, neturi nieko bendro su pačiu politiku ir savivaldybės buhalterijai jis jų neteikęs“, – informavo R. Karbauskis.

Buvęs partijos kandidatas į Jonavos merus Gintaras Stašionis, anot jo, priėmė sprendimą laikinai suspenduoti narystę partijoje, „kol kompetentingos institucijos nustatys ir išsiaiškins – yra politiko kaltės, ar ne“.

„Pasitvirtinus nemaloniems įtarimams – sprendimas bus trumpas ir vienareikšmis. Nei aš, nei partija netoleruosime piktnaudžiavimo rinkėjų politikams patikėtomis pareigomis. O kiekviena iniciatyva, skaidrinanti savivaldą, o ir bendrai visą politiką – yra sveikintina ir bus mano remiama“, – skelbė R. Karbauskis.

Su meru M. Sinkevičiumi BNS susisiekti nepavyko. Politikas ketvirtadienį feisbuke paskelbė esantis Briuselyje ir į klausimus ketina atsakyti šeštadienį prieš Lietuvos socialdemokratų partijos suvažiavimą.

Jonavos rajono savivaldybės interneto puslapyje skelbiama, kad taryba antrajame šios kadencijos posėdyje praėjusią savaitę priėmė sprendimą laikinai sustabdyti savivaldybės tarybos narių veiklos išmokų mokėjimą.

Kaip skelbiama, veiklos išmokos tarybos nariams nebus mokamos nuo birželio 1 dienos.

Pasak savivaldybės, tarybos nariai taip pat pavedė Tarybos reglamento komisijai parengti pasiūlymus dėl savivaldybės tarybos nario veiklos išmokos dydžio, mokėjimo ir atsiskaitymo sąlygų bei pateikti juos tarybai.

„Tikimasi, kad Seimas savo ruožtu inicijuos Vietos savivaldos įstatymo pakeitimus ir nacionaliniu lygmeniu atsakys į klausimą, kokio dydžio išmokas gali gauti savivaldybių tarybų nariai, kaip jas privalo naudoti ir kaip turėtų atsiskaityti“, – skelbiama savivaldybės svetainėje.

A. Tapinas pastaraisiais mėnesiais skelbia informaciją apie galbūt neskaidriai naudotas savivaldybių tarybų narių išlaidas, klausimų dėl išmokų panaudojimo sulaukė ir Kauno taryboje dirbę Ministrų kabineto nariai: iš posto po kritikos pasitraukusi švietimo, mokslo ir sporto ministrė Jurgita Šiugždinienė, taip pat finansų ministrė Gintarė Skaistė, kultūros ministras Simonas Kairys.

Prezidentas Gitanas Nausėda yra sakęs, kad kilus klausimų dėl jų išlaidų dirbant Kauno taryboje pasitraukti ministrams būtų geriausias sprendimas.

Valdantieji konservatoriai reaguodami į krizę siūlo rengti pirmalaikius Seimo rinkimus. Jie siūlymą argumentuoja siekiu perkrauti politinę sistemą, nes šešėlis dėl galimai neskaidriai naudotų lėšų krito ant visų partijų.

Premjerė Ingrida Šimonytė yra paskelbusi, kad tuo atveju, jei nebus pritarta pirmalaikiams rinkimams, ji atsistatydins.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galbūt

Galbūt portretas
Atrodo, buvo tokia keliautojų rūšis: savivaldybių uodeguočiai. Užsipila ant uodegos degalų ir važiuoja. Nei transporto priemonės reikia, nei dar ko... Pripažinta, kad tokia keliavimo forma naikintina... Net gaila...

zigmas

zigmas portretas
Ė-Ė tik trupučiuką stabtelėkite su ta teisybe ,kyla klausimas kodėl tik konservatorių ir cocdemų tarybų nariai ir liberalai piktnaudžiavo o kur Karbauskio ir laisvųjų tarybų narių tarsi ir nėra. Ar ne užsakyta kontrolė

tai

tai portretas
iskur dar atsiranda tokiu tapridurko kom kurie si pliuskiu balvona garbina matomai to pacio lygio evasios ubagaiz=0
VISI KOMENTARAI 82

Galerijos

Daugiau straipsnių