Quantcast

Tapęs ekonomikos ministru R. Sinkevičius peržiūrėtų pagalbą verslui

Tapęs ekonomikos ir inovacijų ministru Seimo ekonomikos komiteto pirmininkas socdarbietis Rimantas Sinkevičius žada peržiūrėti pagalbos nukentėjusiam nuo koronaviruso  krizės verslui tvarką.

„Priemonių šiai dienai yra daug, jos, tiesą sakant, ne visos gerai veikia. Vienos yra nepatrauklios verslui, kitos yra per daug biurokratizuotos, kitos veikia pakankamai gerai. Visą kompleksą priemonių reikia peržiūrėti ir tos, kurios neveikia, išsiaiškinti, kodėl: ar tai per didelė biurokratinė našta verslui, ar per brangiai kainuojantis dalykas, ar tiesiog nėra patrauklu ir rizikinga verslui“, – po susitikimo su prezidentu Gitanu Nausėda pirmadienį sakė buvęs susisiekimo ministras R. Sinkevičius.

„Tos priemonės, kurios neveikia, galėtų būti naikinamos arba kaip nors modifikuojamos, o tos, kurios neveikia dėl valstybės tarnybos požiūrio, dėl biurokratinių dalykų, reikia tuos trūkumus šalinti“, – pridūrė jis.

Prezidento vyriausiasis patarėjas Povilas Mačiulis teigė, kad klausimai, susiję su parama verslui, turės būti sprendžiami pirmiausiai.

„Kaip žinia, tik 11 procentų suplanuotos paramos pasiekė verslą. Dėl to ministro indėlis efektyvinant paramos mechanizmus yra ypatingai svarbus“, – kalbėjo patarėjas.

Priemonių šiai dienai yra daug, jos, tiesą sakant, ne visos gerai veikia.

Anot jo, prezidentui taip pat svarbu, kad būsimas ministras turėtų palaikymą Seime.

„Svarbu, kad šitame sudėtingame priešrinkiminiame laikotarpyje ministras teiktų iniciatyvas ir turėtų jų palaikymą Seime (...) Likus mažiau nei pusmečiui iki Seimo rinkimų, akivaizdu, kad šitas pareigas gali užimti žmogus, kuris turi supratimą apie ekonomikos ir inovacijų ministerijos veiklos barus, o būtent Rimantas Sinkevičius yra Seimo Ekonomikos komiteto pirmininkas ir išmano šią sritį“, – sakė P. Mačiulis.

Žiniasklaida neseniai skelbė, jog Ekonomikos ir inovacijų ministerijoje trūksta ketvirtadalio darbuotojų. Pasak R. Sinkevičiaus, šis klausimas būtų sprendžiamas „pirmosiomis dienomis“.

„Kai kur darbuotojų tikrai trūksta. Kiekvieno etato aš tikrai nežinau, bet, matyt, jau po paskyrimo tai pirmos dienos klausimas – pasižiūrėti ir perskirstyti tai, kas yra, nes vargu, ar į politinio pasitikėjimo tarnautojus surasim daug norinčių tokiam trumpam laukui, o priėmimas į valstybės tarnybą taip pat yra apsunkintas dėl egzistuojančios atrankos sistemos“, – kalbėjo jis.

Kaip teigė P. Mačiulis, susitikimo metu prezidentas ir kandidatas į ministrus taip pat aptarė valstybės ir savivaldybių įmonių valdymą, ekonominį regionų stiprinimą, prezidento pateiktas Viešųjų pirkimų įstatymo pataisas.

„Su kandidatu buvo kalbėta, kad yra galimybė, jog šis įstatymas būtų įgyvendintas dar iki Seimo rinkimų“, – sakė prezidento patarėjas.

Anot P. Mačiulio, ar R. Sinkevičius taps ministru, G. Nausėda nuspręs „artimiausiu metu“.

R. Sinkevičiaus kandidatūrą į ekonomikos ir inovacijų ministro postą premjeras Saulius Skvernelis prezidentui pateikė pirmadienį. Pasak premjero, šis kandidatas „turi gebėjimų, kompetencijų, politinės ir ministro patirties“, be to, jam reikės rūpintis „ekonomikos gaivinimu bei transformacija į naują etapą“, likviduojant koronaviruso krizės pasekmes.

68 metų R. Sinkevičius yra Socialdemokratų darbo frakcijos seniūnas, Seimo ekonomikos komiteto pirmininkas. 2012–2016 metais jis ėjo susisiekimo ministro pareigas.

Pagal Konstituciją, ministrus premjero teikimu skiria ir atleidžia prezidentas.

Ekonomikos ir inovacijų ministro pareigos laisvos nuo pernai gruodžio, kai buvęs ministras Virginijus Sinkevičius pradėjo eiti aplinkos eurokomisaro pareigas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

H

H portretas
O tai prezidentas pijokus i ministrus

juokas del proto

juokas del proto portretas
ISGELBETOJAS,URAAAAAA

Gintaras Aurimas Vizgirda

Gintaras Aurimas Vizgirda portretas
Kalbesiu apie statybos imones.Dauguma karantino metu dirbo ir,daug kas dirbo pagal valstybinius uzsakymus,nebeturi pinigu. Vieni kitiems skolingi,pateko i uzdara rata. Statybiniu medziagu parduotuvems,statybos imones, skolingi uz medziagas,savivaldybes,pinigu neturi,nes joms irgi kazkas skolingas,Valstybinis,labai isreklamuotas,paramos fondas,neveiksnus,darbai stovi vietoj.Ir uzsakovai,ir,vykdytojai,uzsieme uz galvu.Ka daryt,eiliniam darbininkui,gyvenanciam nuo algos iki,algos? I pliaza,Lukiskiu aikstej,eit?
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių