Quantcast

T. V. Raskevičius prašys Seimo Žmogaus teisių komitetui priskirti daugiau funkcijų

Seimo Žmogaus teisių komiteto pirmininkas Tomas Vytautas Raskevičius antradienį ketina pateikti Seimui Statuto pataisas, kuriomis šiam komitetui siūloma priskirti lyčių lygybės, nediskriminavimo ir lygių galimybių, privataus ir šeimos gyvenimo, minties, tikėjimo, sąžinės ir saviraiškos laisvės bei kitus klausimus.

Pasak komiteto pirmininko T. V. Raskevičiaus, siekiama, kad Seimo statute apibrėžtos komiteto veiklos sritys atspindėtų Konstitucijos nuostatas, įtvirtinančias asmenų lygybę ir draudimą varžyti žmogaus teises ir teikti jam privilegijas lyties, rasės, tautybės, kalbos, kilmės, socialinės padėties, tikėjimo, įsitikinimų ar pažiūrų pagrindu.

Seimo Žmogaus teisių komitetas norėtų svarstyti ir teikti pasiūlymus dėl valstybės žmogaus teisių ir laisvių politikos formavimo. Šis komitetas, kaip siūloma, rengtų ir svarstytų įstatymų, kitų teisės aktų projektus bei pasiūlymus „asmens gyvybės, laisvės ir orumo, pilietinių ir politinių teisių, vaiko teisių, lyčių lygybės, žmonių su negalia teisių, tautinių mažumų, pasaulio lietuvių, nediskriminavimo ir lygių galimybių, privataus ir šeimos gyvenimo, minties, tikėjimo, sąžinės ir saviraiškos laisvės, privačios nuosavybės ir vartotojų teisių, asmens duomenų, teisės skleisti ir gauti informaciją ir kitose su žmogaus teisių ir laisvių užtikrinimu susijusiose srityse“.

Seimo statute taip pat siūloma numatyti, kad Seimo Žmogaus teisių komitetas, prireikus, rengtų nepasitikėjimo Seimo kontrolieriumi bei kitais Seimo skiriamais pareigūnais, užtikrinančiais žmogaus teisių ir laisvių apsaugą, nutarimo projektą ir teiktų jį svarstyti Seimui.

Jeigu Seimas pritartų, Žmogaus teisių komitetas atliktų institucijų, sprendžiančių žmogaus teisių ir laisvių užtikrinimo klausimus, išskyrus teismus, parlamentinę kontrolę.



NAUJAUSI KOMENTARAI

iskentesim

iskentesim portretas
Niekas nekaltas mes patys issirinkome ir dabar visiem pasidare aisku kad labai suklydome nors ir labai gaila ir apmaudu bet yra taip kaip yra kaip nors ISKENTESIM tuos 4 metus svarbiausia kad si partija neprikurtu ir neprastumtu specialiai iteisinancius ir aukstinancius apatine kuno dali ir Rackeviciu tenkinancius istatymus

mumu

mumu portretas
Ar pateike pazymas, kad neserga ZIV ir kitomis ligomis? Bijau, kad neuškrėstų Seimo.

Su pagarba

Su pagarba portretas
Seimo nariui Valdemarui Valkiūnui. Kartoju jo mintis. - Ar Seime jaučiamas spaudimas kalbant apie lyčiai neutralios partnerystės įteisinimą, Stambulo konvenciją? - Nuotaikos Seime prastos. Matome, kaip atsiskleidžia Seimo nariai, palaikantys LGBT, o gal net priklausantys šiai bendruomenei. Ne tik Laisvės frakcijoje, bet ir kitose politinėse jėgose atvirai užsiimama LGBT organizacijų propagavimu. Tai pastebima ir tarp socialdemokratų, ir tarp „valstiečių", ir tarp konservatorių, ir tarp liberalų. - Kaip manote, ar atsiras tokių Seimo narių, kurie nedrįs stoti tradicinės šeimos pusėn, nes bijos pasirodyti neprogresyvūs, tamsuoliai? - Taip, nes jie jau dabar yra prispausti. Jie nenori būti užpulti savo vadų ar vadovybės. Kuo toliau, tuo daugiau Seimo narių galvos tuoj pakelti negalės. Toks ir yra LGBT organizacijų siekis.
VISI KOMENTARAI 77

Galerijos

Daugiau straipsnių