Quantcast

T. Tomilinas iš Seimo salės skambino į policiją: sako sulaukęs V. Valkiūno smūgio

Seimo narys Tomas Tomilinas antradienį pareiškė, kad kolega parlamentaras Valdemaras Valkiūnas Seimo posėdžių salėje sudavė jam į krūtinę.

Demokratų frakcijos „Vardan Lietuvos“ atstovas dėl incidento kreipėsi į policiją, tačiau V. Valkiūnas neigia smurtavęs.

„Aš kalbėjau apie jį svarstant vieną įstatymą, jis paskui priėjo – ką ten apie mane šnekėjai? Aš sakau, papasakosiu, ir jis man taip (sudavė) stipriai į krūtinę. Man neskauda ten labai stipriai, bet visi matė“, – BNS sakė T. Tomilinas.

Sostinės policijos atstovė Julija Samorokovskaja BNS patvirtino, kad T. Tomilinas iškvietė pareigūnus, šie buvo nuvykę į Seimą aiškintis situacijos.

Seime T. Tomilinas pareigūnams papasakojo apie incidentą ir vėliau išvyko į policiją oficialiai pateikti pareiškimo.

Žurnalistams komentuodamas situaciją T. Tomilinas teigė, kad V. Valkiūnas jam sudavė ne juokaudamas, tad iš principo toks elgesys netoleruotinas.

„Tai nebuvo juokais, tai buvo agresyvu, ir taip neturi būti. Ukrainos parlamente mušasi parlamentarai, bet mes esame ne Ukrainoje, mes esame Lietuvoje ir, mano galva, taip elgtis negalima. Jei mes toleruosime tokį elgesį, kartelė eis žemyn, suprantu, kad agresijos visuomenėje yra daug, sunkūs klausimai svarstomi, labai daug kviečiančių smurtauti pseudolyderių atsiranda, ir man tas labai nepriimtina. Aš kreipiuosi į policiją, man nėra tikslo velti labai stipriai policijos, bet reikia fiksuoti, o toliau Etikos komisija turi svarstyti“, – kalbėjo T. Tomilinas.

Tai nebuvo juokais, tai buvo agresyvu, ir taip neturi būti. Ukrainos parlamente mušasi parlamentarai, bet mes esame ne Ukrainoje, mes esame Lietuvoje ir, mano galva, taip elgtis negalima.

Telefonu BNS atsiliepęs V. Valkiūnas paneigė sudavęs kolegai, tačiau pokalbį nutraukė, sakydamas, kad savo komentarą pateiks vėliau, išėjęs iš salės.

„Ne, kas ten trenkė“, – pasakė V. Valkiūnas ir teigė nebegalintis kalbėti.

Vėliau V. Valkiūnas žurnalistams tvirtino netrenkęs T. Tomilinui. „Netrenkiau, ką aš trenksiu tokiam dideliam jaunam“, – sakė parlamentaras.

„Jis (T. Tomilinas) įžeidžiančiai pasisakė, aš norėjau išsiaiškinti, ką jis kalbėjo. Ne (smūgio nebuvo), jis tik mosikavo rankomis pats ir viskas. Kalbėjo apie mane įžeidžiančiai, nebuvo ten jokio smūgio, aš tik norėjau išsiaiškinti“, – kalbėjo V. Valkiūnas.

Demokratų frakcijos „Vardan Lietuvos“ seniūnas Saulius Skvernelis sakė, kad incidentą turi išsiaiškinti policija.

„Policijos reikalas ištirti šitą galimai nusikalstamą veiką. Nesvarbu, kas kur ką įžeidinėja, jei įžeidinėja, yra kitos procedūros numatytos, bet smurtauti tikrai ne vieta, ir iškviesta policija“, – žurnalistams sakė S. Skvernelis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

onute

onute portretas
Mušti tokius žiūrkes kad seime nebūtu Tomylinai tu svetimkūnis lietuvos seime Gerai kad išsidavei o tai butum ir tupėjes valstiečiu partijoje ir kaip ta dilgėlė išsikerojas

Anonimas

Anonimas portretas
Tas Ivanovič Tomilin gyveno Rygoje ir ten kovojo už gėju teisias bet turėjo sprukti o čia buvo LGBT greit apiformintas i seima juodiem darbam Bet ir čia gavo per snuki

patarimas

patarimas portretas
Nesinervuok,eik i balkona,parukysi,apsiraminsi
VISI KOMENTARAI 33

Galerijos

Daugiau straipsnių