Quantcast

Švedai paaiškino, kodėl buvo užblokuota lietuvių rezoliucija dėl Astravo

  • Teksto dydis:

Lietuvos užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius sako sulaukęs kolegės iš Švedijos patikinimo, kad švedų parlamentaro iniciatyva blokuoti kritiką Baltarusijai dėl atominės elektrinės Europos saugumo ir bendradarbiavimo organizacijos (ESBO) Parlamentinėje Asamblėjoje neatspindi visos šalies pozicijos.

Ministras portalui 15min.lt sakė, kad užsienio reikalų ministrė Margot Wallstrom (Margo Valstriom) per pokalbį telefonu jam paaiškino, kad „tai tikrai nėra oficiali Švedijos pozicija, kad taip susiklostė aplinkybės“.

Trečiadienį Minske vykusioje asamblėjoje Švedijos parlamentaro socialisto Kento Harstedto (Kento Harstedo) iniciatyva lietuvių pateiktą rezoliucijos projektą iš sesijoje svarstomų klausimų išbraukė darbotvarkę tvirtinantis Nuolatinis komitetas.

Už tai, kad klausimas liktų darbotvarkėje, balsavo aštuonios šalys, už išbraukimą – 20 valstybių. 29 šalys šiuo klausimu susilaikė.

Pagal rezoliucijos projektą, ESBO būtų pareiškusi, kad Astravo atominė elektrinė 20 kilometrų nuo Lietuvos sienos statoma skubotai ir nepaisant kokybės bei saugumo standartų, o jos vieta parinkta netinkamai.

Dokumentu Baltarusija taip pat būtų paraginta reabilituoti politinius kalinius ir paskelbti moratoriumą mirties bausmei.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Cha: „tai tikrai nėra oficiali Švedijos pozicija, kad taip susiklostė aplinkybės“ - tai kas ten valstybiniu šantažu užsiima?

ne koks

ne koks portretas
budamas komsomolco nepasizymejo proto nejau dabar jo turi

SENIS

SENIS portretas
PRIE SVEDIJOS REIKIA TOKIA PASTATYTI GAL DAEITU
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių