Quantcast

Susikirto V. Juozapaičio ir A. Širinskienės keliai: konservatorių kaltina skolomis

„Valstietės“ Agnės Širinskienės teigimu, Lietuvos muzikų sąjunga (LMS) kreipėsi į Seimo Etikos ir procedūrų komisiją (EPK) bei Valdybą, nes negali išsireikalauti sumokėtų pinigų iš Seimo nario, konservatoriaus Vytauto Juozapaičio už jo ir šeimos apgyvendinimą „Eglės“ sanatorijoje, kai politikas ir dainininkas vedė meistriškumo pamokas Birštono vasaros akademijoje.

Tuo tarpu pats V. Juozapaitis tikina, kad tokia A. Širinskienės informacija yra melaginga bei dangstanti pačios Muzikantų sąjungos vadovės neskaidrią veiklą.

„Netekusi vilties su Seimo nariu dėl skolų apmokėjimo susitarti taikiai, Lietuvos muzikų sąjunga spalio 14 d. kreipėsi į Seimo Valdybą ir Etikos bei procedūrų komisiją. Tiesa, konservatoriaus A. Matulo vadovaujama komisija suokalbiškai tyli – kai kitais atvejais skundai išnagrinėjami per keletą savaičių, tuoj bus antras mėnuo, kai A. Matulas atidėlioja kolegos V. Juozapaičio klausimo svarstymą“, – ilgo EPK svarstymo šiuo klausimu priežastimis feisbuke dalijosi A. Širinskienė.

Prie parlamentarės įrašo pridėtoje nuotraukoje matosi LMS kreipimasis į patį parlamentą ir jo dukrą Ievą Barborą Juozapaitytę. Jame tvirtinama,kad už visas apgyvendinimo bei meistriškumo kursų paslaugas šeima yra skolinga per 1,7 tūkst. eurų.

Kreipiausi į etikos komisiją prašydama kuo skubiau išnagrinėti Lietuvos muzikų sąjungos prašymą ir įpareigoti Seimo narį V. Juozapaitį elgtis atsakingai – bent jau prieš Kalėdas grąžinti nemenkas skolas.

„Kreipiausi į etikos komisiją prašydama kuo skubiau išnagrinėti Lietuvos muzikų sąjungos prašymą ir įpareigoti Seimo narį V. Juozapaitį elgtis atsakingai – bent jau prieš Kalėdas grąžinti nemenkas skolas“, – pridūrė A. Širinskienė.

Tuo tarpu pats konservatorius V. Juozapaitis kaltinimus kategoriškai neigia. Jo teigimu, tokiais pareiškimais yra bandoma maskuoti LMS prezidentės Audronės Žigaitytės-Nekrošienės neteisėta veikla.

V. Juozapaitis pažymi, kad kaltinimai, neva jis iš renginio išvyko nesumokėjęs apgyvendinimo išlaidų neatitinka realybės, kadangi buvo kviestas asmeniniu sąjungos prezidentės A. Žigaitytės-Nekrošienės kvietimu, be to, apgyvendinimu rūpinosi LMS, kuriai jau 20 metų jis moka mokesčius, rašoma TS-LKD pranešime spaudai.

Kartu politikas atkreipia dėmesį, kad yra prašęs Muzikų sąjungos vadovės pateikti finansinius LMS dokumentus, kurių nesulaukė iki šiol. Dėl to, pasak V. Juozapaičio, ir galėjo prasidėti šmeižto akcija.

„A. Žigaitytė-Nekrošienė kategoriškai atsisakė pateikti dokumentus, taip pažeisdama Įstatus ir užuot įvykdžiusi teisinę prievolę, kartu su LMS tarybos nariu Tomu Bakučioniu, kuris, neįtikėtino sutapimo dėlei, yra aktyvus LVŽS narys bei drauge su LVŽS atstove A. Širinskiene ėmėsi negarbingos šmeižto kampanijos. Tiesa, prieš akis iškyla deja vu, kuomet gerbiama A. Širinskienė prieš pusantrų metų vykdė panašią akciją ir visiškai teisėtai pralaimėjo, Konstituciniam Teismui išaiškinus, jog Seimo narys ne tik turi konstitucinę teisę užsiimti kūrybine veikla, bet ir gauti atlygį. Beje, tuomet gindama mano teisę į kūrybą, ta pati LMS prezidentė A. Žigaitytė-Nekrošienė liudijo mano naudai ir nepateikė jokių pretenzijų man“, – teigė V. Juozapaitis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Zosė

Zosė portretas
Kiek prisimenu, A.Žigaitytė-Nekrošienė turėjo bėdos Klaipėdoje, kai ji nemokėjo pinigų už teatro patalpų nuomą.

O

O portretas
Prie ko čia ta komisija, kai tokius klausimus sprendžia taismai?

ALGIS

ALGIS portretas
OI , OI , OI - PALIETĖ ''NELIEČIAMYBĘ''
VISI KOMENTARAI 15

Galerijos

Daugiau straipsnių