Quantcast

Sureagavo į R. Karbauskio pareiškimą: sprendžia ne vienas Seimo narys „didvyris“

Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis kritiškai įvertino „valstiečių“ lyderio Ramūno Karbauskio pareiškimą, esą išliekant užsikrėtimo koronavirusu grėsmei, reikėtų kas savaitę į posėdžius rinktis ne dvi dienas, kaip yra numatyta, bet vieną. V. Pranckiečio teigimu, Seimo posėdžių grafikus ir Seimo darbą nustato ne vienas Seimo narys „didvyris“, bet atsakingos parlamento struktūros.

Pirmadienį R. Karbauskis portalui Delfi teigė,  kad tarp parlamentarų yra daug rizikos grupei priklausančių žmonių, tad įsiklausyti į opozicijos raginimus atkurti reguliarų Seimo darbą yra ne laikas.

„Čia nėra ko didvyrius vaidinti. Didelė dalis Seimo narių yra rizikos grupėje pagal amžių. Dėl to nereikia čia kažkaip vaidinti drąsius ir stiprius. Reikia atlikti pareigas ir saugoti save, savo šeimas. Negalima tuo žaisti“, – Delfi aiškino R. Karbauskis.

Seimo pirmininko teigimu, tokie „valstiečių“ lyderio teiginiai yra nenuoseklūs.

„Prieš dvi savaites buvo akivaizdus siekis ir noras dirbti, priešinantis nuotolinio darbo idėjai. Šiandien jau noras kardinaliai skiriasi. Posėdžių grafikus ir Seimo darbą nustato ne Seimo narys „didvyris“, o Seimo valdyba, Seniūnų sueiga ir Seimas“, – Eltai perduotame komentare teigia V. Pranckietis.

ELTA primena, kad Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų partijos (TS-LKD) pirmininkas opozicijos lyderis G. Landsbergis pastarąją savaitę kreipėsi į Seimo pirmininką V. Pranckietį ir Seimo valdybos narius, ragindamas atkurti reguliarų Seimo darbą, visas parlamentinės kontrolės formas bei kartu su ekspertais ieškoti būdų, kaip visos demokratinės procedūros turėtų būti užtikrinamos gyvenimo su virusu sąlygomis.

Pirmoji Seimo vicepirmininkė Rima Baškienė tuomet Eltą informavo, kad Seimo valdyba patvirtino Seimo posėdžių grafiką, kuriame numatoma nuo kitos savaitės darbą tęsti įprastiniu būdu, tai yra, organizuojant du posėdžius per savaitę. Ar pritarti šiam pasiūlymui, bus sprendžiama Seniūnų sueigos posėdžio metu antradienį.

Kaip šį pirmadienį portalui Delfi sakė LVŽS lyderis R. Karbauskis, opozicijos pasiūlymas rinktis dvi dienas per savaitę, taip grįžtant į normalų Seimo darbo ritmą, nėra atsakingas. Jis pasidalino savo asmeniniu pasiūlymu – rengti po vieną Seimo posėdį per savaitę.

„Aš tikrai siūlysiu, kad kol yra karantinas, prie šios, net ir žemėjančios kreivės, nedaryti 2 savaičių pertraukų, bet turėti savaitines pertraukas. Nes savaitės laikas yra pakankamas, kad pasimatytų, ar yra simptomai, ar ne. Aš siūlysiu daryti savaitės pertraukas, daryti po vieną posėdį per savaitę – didesniu krūviu tol, kol nebus atšauktas karantinas“, – Delfi kalbėjo jis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Balamutas

Balamutas portretas
Tam kuriam vis dar KEISTA, pabandyk užmiršt tą Gretą, susirask internete XXX puslapį su daugybe moterų ir smaukykis, kaip iki šiol smaukaisi pasistatęs Gretos nuotrauką.

kauniete TO KEISTA

kauniete TO KEISTA portretas
KAS TAU ŠLIUŽE KEISTA ANTIEK BUKAS KAD VIS GROJI TA PAČIA PLOKŠTELE JAU VISIEM ATSIVBODUSE IR NEIDOME

ko gero

ko gero portretas
taip pat ne vienas konservyno padlaižis, bendražygių išdavikas sodininkas nusprendžia ,kaip dirbs Seimas.
VISI KOMENTARAI 12

Galerijos

Daugiau straipsnių