Quantcast

Sureagavo į kritiką P. Mačiuliui: Prezidentūra – darni komanda

Prezidentūra sureagavo į „valstiečių“ lyderio Ramūno Karbauskio kritiką šalies vadovo vyriausiajam patarėjui Povilui Mačiuliui.

Prezidentūra yra darni komanda, o patarėjai visada reiškia ne asmeninę, o Prezidentūros nuomonę, sako šalies vadovo atstovas spaudai Antanas Bubnelis.

Šią poziciją Prezidentūra išsakė po to, kai P. Mačiulį, viešai pareiškusį, kad puolimas buvusio susisiekimo ministro Roko Masiulio atžvilgiu gali būti nulemtas ne tik politinių, tačiau ir verslo grupių interesų, R. Karbauskis apkaltino „fantazuojant“, bet neatstovaujant prezidentui. „Valstiečių“ lyderis Eltai pabrėžė, kad kai kuriuos P. Mačiulio pasisakymus prezidentui Gitanui Nausėdai jau ne kartą reikėjo paneigti.

„Prezidentūra yra darni komanda. Tai reiškia, kad prezidento patarėjai, komentuodami aktualijas arba reikšdami poziciją, visada reiškia ne savo asmeninę, o Prezidentūros nuomonę. Tai reiškia visų pirma prezidento nuomonę“, – Eltai teigė A. Bubnelis.

Prezidento patarėjai, komentuodami aktualijas arba reikšdami poziciją, visada reiškia ne savo asmeninę, o Prezidentūros nuomonę.

ELTA primena, kad P. Mačiulis LRT radijui teigė, jog R. Karbauskio paviešintos schemos apie neva R. Masiulio įdarbintus artimus žmones yra „politinės realybės šou“, o paviešinti argumentai, tvirtino P. Mačiulis, yra neįtikinami.

„Man peršasi tokia mintis, jog galbūt už tokio puolimo yra ne tik noras susidoroti politiškai su žmogumi, kuris galbūt kažkada ateityje dalyvaus ar ketintų dalyvauti rinkimuose, bet kyšo galbūt ir verslo grupių ausys tam, kad lygiai taip pat šitas žmogus ateityje neužimtų jokių pozicijų“, – ketvirtadienį LRT radijui sakė P. Mačiulis, pridurdamas, kad R. Karbauskio kaltinimai R. Masiuliui yra neargumentuoti bei politizuoti.

Savo ruožtu R. Karbauskis, reaguodamas į šį prezidento patarėjo pasisakymą Eltai teigė, kad P. Mačiulio pasakymai yra visiškas absurdas.

„Mes jau susidūrėme būtent su P. Mačiulio pasisakymais, kuomet jis pasisako ne taip, kaip galvoja prezidentas. Dėl to aš niekaip negalėčiau vertinti P. Mačiulio pasakymų, kaip Prezidentūros pasakymo. Tai yra asmeninis P. Mačiulio pasisakymas, kuris nieko bendro neturi su Prezidentūros nuomone. Jis jau ne vieną sykį sako prieštaringus dalykus, pavyzdžiui, kuomet sakė dėl rinkimų vienmandačių panaikinimo, o tuomet prezidentas turėjo paneigti jo žodžius“, – Eltai sakė R. Karbauskis.

Panašią poziciją R. Karbauskis išsakė ir dėl kitos P. Mačiulio LRT radijui išsakytos nuomonės. Jis P. Mačiulio ketvirtadienį deklaruotas užuominas apie esą sklandančias versijas, kad premjeras Saulius Skvernelis aktyviai ieško pamainos šalies vadovo pasitikėjimo netekusiam susisiekimo ministrui Jaroslavui Narkevičiui, pavadino eiliniu kartu, kada patarėjas kalba nepasitaręs su prezidentu.

„Aš suprantu, kad žmogus turi didelę fantaziją. Jis atstovauja tik pats sau (...). Tikriausiai vėl žmogus kalba tai, ką jis nori“ , – Eltai sakė R. Karbauskis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
ŽIAURU: "Tai reiškia, kad prezidento patarėjai, komentuodami aktualijas arba reikšdami poziciją, visada reiškia ne savo asmeninę, o Prezidentūros nuomonę" t.y.: kokia Trojos arklių prezidentūroje 'nuomonė', tokia ir Prezidento nuomonė... :/

Jonas

Jonas portretas
Mačiulis nesugebėjo dirbti Kaune, o vadovauti visai Lietuvai nori....

manau

manau portretas
Bubneli, nesek pasakų.
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių