Quantcast

Surašė rezoliuciją: opozicijai neįtinka trys Seimo komitetų vadovai

Seimo opozicija ragina  valdančiąją daugumą sudarančias frakcijas įvertinti Žmogaus teisių, Švietimo ir mokslo reikalų bei Užsienio reikalų komitetų pirmininkų – Laisvės frakcijai atstovaujančių  Tomo Vytauto Raskevičiaus ir Artūro Žukausko bei  konservatoriaus  Žygimanto Pavilionio „politinę atsakomybę bei galimybę toliau eiti šias atsakingas pareigas“.

Toks siūlymas pateiktas opozicinių Seimo Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos bei Darbo partijos frakcijų atstovų įregistruotame rezoliucijos projekte „Dėl demokratijos ir žodžio laisvės Seime“.

„Daugiau kaip 300 tūkst. asmenų bei pavienės nevyriausybinės organizacijos kreipėsi į Seimą bei atskiras jo frakcijas atkreipdami dėmesį į darbo organizavimo problemas Seimo Žmogaus teisių komitete, dėl ko šie asmenys bei organizacijos nesijaučia išklausyti bei atstovaujami, taip pat įžvelgia diskriminacijos dėl jų pažiūrų ir įsitikinimų grėsmę“, – sakoma  rezoliucijos projekte.

Jame pažymima ir tai, kad Seime pasitaiko atvejų, kaip, pavyzdžiui, Švietimo ir mokslo komitete, kai komiteto pirmininkas A. Žukauskas kategoriškai atsisako į komiteto posėdžius kviesti asmenis, kurie turi kitokius nei jo įsitikinimus, ir „taip varžo šių asmenų teisę išreikšti savo nuomonę Tautos atstovybėje – Seime, kas prieštarauja pačiai demokratijos ir parlamentarizmo esmei“.

Rezoliucijos projekto autoriai atkreipia  dėmesį, kad su jam patikėta tarpininkavimo misija Sakartvele, aukščiausių valstybės politikų vertinimu, nesusitvarkė ir Užsienio reikalų komiteto pirmininkas Ž. Pavilionis, be kita ko „kolegialiai nederinęs savo viešai reiškiamos pozicijos bei pareiškimų su Užsienio reikalų komitetu, nors jis, kaip pirmininkas, atstovauja ne vienasmeniam, o būtent kolegialiam Seimo padaliniui“.

Rezoliucijos iniciatoriai mato  tendenciją, kad „Seime įsivyrauja nuostata kurti darbo grupes įstatymams parengti, į kurias nėra kviečiami opozicijos atstovai“.

Todėl rezoliucijos autoriai  ragina „Seimo vadovybę užtikrinti, kad Tautos atstovybėje būtų išklausoma ir atstovaujama visiems Lietuvos žmonėms, nebūtų varžoma skirtingus įsitikinimus turinčių žmonių teisė dalyvauti atviruose Seimo komitetų bei komisijų posėdžiuose, pasisakyti ir reikšti nuomonę Seimo komitetuose ar komisijose“.

Seimo vadovybė taip pat raginama  formuoti darbo grupes, remiantis proporciniu visų Seimo frakcijų atstovavimo principu.

Rezoliucijos projektą teikia Seimo Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos frakcijai atstovaujantys parlamentarai  Agnė Širinskienė, Arvydas Nekrošius, Valius Ąžuolas, Aurelijus Veryga, Eugenijus Jovaiša, Guoda Burokienė, Kęstutis Mažeika, Deividas Labanavičius, Aušrinė Norkienė, Ligita Girskienė, Zenonas Streikus, Dainius Kepenis, Gintautas Kindurys, Asta Kubilienė, Giedrius Surplys, Robertas Šarknickas, Laima Nagienė.

Tarp projekto teikėjų yra ir Darbo partijos frakcijos narys Mindaugas Puidokas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Patarkite,ką su jais daryti,jie čia keičiasi kaip benamiai .

Patarkite,ką su jais daryti,jie čia keičiasi kaip benamiai . portretas
Toliarantai dabar pavojuje,juos dabar užpuolė gal blakės,gal blusos ,o gal purškia rudąją .TIKRIAUSIA taip ,,dezinfekuojasi ,, ją nuo AIC su diklofosu, bet smarvė kankina ir mus,nes ją reikia kvėpuoti. PAVARGOM VISA ŠEIMA NUO JŲ KAIMINYSTĖS.Visa laiptinė jau griežia dantį.Pasiruošę kreiptis į atitinkamas institucijas,virš dešimt metų ,,mūsų buvę gerbiami kaimynai,, nuomoja butą šiems ,,tolerastiniams proto bokštams,,. nes mokami matyt dideli pinigai.Matyt ir šeimininkai jau supanašėjo su šiais pupuliais.

pederastu ideologai

pederastu ideologai  portretas
kaip ,,stalino lenino ir karlo markso ,,, portrete

valio

valio portretas
Pritariu
VISI KOMENTARAI 23

Galerijos

Daugiau straipsnių