Quantcast

Suglumino G. Landsbergiui skirta bauda: ar tiek būtų tekę sumokėti ir eiliniams piliečiams?

  • Teksto dydis:

Užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis šeštadienį įkliuvo policijai – paaiškėjo, kad vyrui teko susimokėti piniginę baudą. Tačiau jos dydis suglumino internautus: ar tikrai pareigūnai skyrė tokią baudą, kurią būtų gavę ir kiti eiliniai piliečiai?

Užsienio reikalų ministrui buvo surašytas protokolas dėl Kelių eismo taisyklių pažeidimo – tokią informaciją portalui kauno.diena.lt sekmadienį patvirtino ir G. Landsbergio atstovė spaudai Vytautė Šmaižytė.

Konservatorių lyderio vairuojamas „Audi S1“ buvo sustabdytas sostinės Kauno gatvėje apie 16.30 val. Pareigūnai užfiksavo, kad politikas vairavo transporto priemonę naudodamasis mobiliuoju telefonu, neturint laisvų rankų įrangos.

Gabrieliau Landsbergi, jei už šį pažeidimą numatyta didesnė bauda, tai gal norite / galite sumokėti 30 eurų?

„Informacija yra teisinga. G. Landsbergis žvilgtelėjo į telefoną, kai buvo sustojęs prie raudono šviesoforo signalo. Tuo metu jis į telefoną gavo trumpąją žinutę ir būtent tai užfiksavo gretimoje juostoje sustoję policijos pareigūnai. G. Landsbergis apgailestavo ir pripažino, kad pažeidė Kelių eismo taisykles. Jam skirta 15 eurų bauda“, – sekmadienį incidentą komentavo V. Šmaižytė.

Administracinių nusižengimų kodekse rašoma, kad už draudimo naudotis mobiliojo ryšio priemonėmis, kai jomis naudojamasi rankomis (išskyrus atvejus, kai stovinčios transporto priemonės variklis išjungtas), nesilaikymas užtraukia baudą nuo 60 iki 90 eurų.

Nepraslydo pro internautų akis

Akyli internautai sukluso ir pasipiktino: jeigu minimali bauda už šį pažeidimą – 60 eurų, kodėl G. Landsbergiui skirta vos 15 eurų?

„Visiems pasitaiko. Suklydo. Pripažįsta. Viskas ok... Bet kodėl 15 eurų? Gal ne už tai nubaudė? Gabrieliau Landsbergi, jei už šį pažeidimą numatyta didesnė bauda, tai gal norite / galite sumokėti 30 eurų? Taip pilietiškai?“ – klausė internautė Akvilė.

„Kodėl baudos nevienodos visiems nusižengusiems taisyklėms? – piktinosi Gražina.

„Kodėl tiek mažai? Ir čia nėra teisybės“, – feisbuke rašė internautas Česlovas.

Didžiausia sensacija Lietuvos mastu, kad ministras mažiausią baudelę gavo negu mes, eiliniai piliečiai.

„Didžiausia sensacija Lietuvos mastu, kad ministras mažiausią baudelę gavo negu mes, eiliniai piliečiai“, – ironijos negailėjo Mindaugas.

Įsivėlė klaida

Tačiau, panašu, kad savaitgalį pasirodžiusi informacija apie ministrui skirtą baudą buvo ne visai tiksli.

Policijos departamento Komunikacijos skyriaus vedėjas Ramūnas Matonis portalo žurnalistams patikino, kad G. Landsbergiui buvo skirta didesnė bauda, nei kad viešojoje erdvėje skelbta savaitgalį. „Jam buvo skirtas 30 eurų bauda. Nėra tokios 15 eurų baudos. Yra nuo 60 iki 90 eurų, jeigu pirmą kartą žmogus pažeidė, skiriama pusė minimalios baudos, t. y. 30 eurų“, – teigė policijos atstovas.

R. Matonio teigimu, G. Landsbergis baudą, skirtą už naudojimąsi mobiliuoju telefonu, jau sumokėjo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Būtų

Būtų  portretas
pakakę įspėjimo. O dabar teko paremti valstybę.

Geda policijai,

Geda policijai,  portretas
kad su milijonieriumi Anuku cackinasi kaip su mimoza.

T

T portretas
Tai ir matos kas lietuva valdo
VISI KOMENTARAI 20

Galerijos

Daugiau straipsnių