Quantcast

STT direktorius neatskleidžia, kiek truks tyrimas dėl J. Narkevičiaus namo

Premjero Sauliaus Skvernelio raginimų kuo skubiau pateikti atsakymus dėl susisiekimo ministro Jaroslavo Narkevičiaus namo rekonstrukcijos sulaukęs Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) direktorius Žydrūnas Bartkus neatskleidžia, kiek laiko gali trukti ikiteisminis tyrimas.

„STT kaip ir kitos institucijos tyrimus atlieka nepriklausomai nuo to, ką politikai pasako viešoje erdvėje“, – trečiadienį Seime žurnalistams sakė Ž. Bartkus.

Jo teigimu, ikiteisminių tyrimų eiga neprognozuojama, todėl kalbėti apie kokius nors terminus negalima.

„Tyrimas nėra prognozuojamas nuo pat pradžios. Jis gali kryptį pakeisti, gali apimtimis keistis, tyrimo metu gali reikėti atlikti vieną ar kitą reviziją, ekspertizę ir t. t. Turėdamas, pavyzdžiui, dviejų savaičių terminą, būčiau nelaisvas tirdamas“, – teigė STT vadovas.

„Ikiteisminio tyrimo institucijos yra nepriklausomos, ir mes tyrimą atliekame taip, kaip reikia, ir per tiek laiko, kiek reikia kokybiškai atlikti“, – sakė jis.

Ž. Bartkus teigė negalįs atskleisti jokių detalių apie ikiteisminį tyrimą dėl J. Narkevičiaus namą.

Premjeras S. Skvernelis ne kartą minėjo dėl susisiekimo ministro namo laukiantis greitų teisėsaugos sprendimų.

„Laukiu greitų teisėsaugos institucijos išvadų. Greitų, čia tikrai ne ta situacija, kai reikia daryti super sudėtingą tyrimą, tiesiog reikia patikrinti tuos faktus, vertinti patikimumą šaltinio, vertinti visumą ir priimti sprendimus. Laukiu nedelsiant greito sprendimo ir tada padarysiu išvadas“, – teigė Vyriausybės vadovas.

Klausiamas, ar teisėsaugai įmanoma greitu laiku įvertinti J. Narkevičiui mestus kaltinimus dėl šeimos namo renovacijos mainais už laimėtus pirkimus, premjeras atsakė, jog „jei tai nėra politinis procesas, įmanoma“.

„Mes kalbame apie rimtus kaltinimus, pareikštus rimto politiko, t. y. ministro, atžvilgiu. Turi būti mestos visos jėgos tiek prokuratūros, tiek Specialiųjų tyrimų tarnybos patikrinti informaciją ir priimti  procesiniai sprendimai. Jei tempsis panašiomis tradicijomis kaip kai kurios kitos bylos, bus labai blogai“, – teigė S. Skvernelis.

LRT pranešė, kad 2007–2008 metais aukštas pareigas Vilniaus miesto savivaldybės administracijoje ėjęs J. Narkevičius ir Trakų rajono savivaldybėje dirbusi jo sutuoktinė Irena Narkevič galėjo daryti įtaką statybų bendrovei „Sodžiaus būstas“ laimint Vilniaus ir Trakų darželių bei mokyklų remonto konkursus, o 10 proc. laimėtų sumų turėjo būti skiriama politiko namo Trakuose rekonstrukcijai.

LRT Tyrimų skyriaus duomenimis, „Sodžiaus būstas“ 2008–2012 metais laimėjo mažiausiai dešimt projektų Vilniaus mieste ir mažiausiai penkis – Trakų rajone. Bendra atliktų darbų vertė – daugiau kaip milijonas eurų (4 mln. 435 tūkst. litų).

Buvęs dabar jau bankrutavusios bendrovės „Sodžiaus būstas“ savininkas Aleksandras Ribnikovas žurnalistams liudijo, kad jis rekonstravo ministro namą mainais už laimėtus darželių ir mokyklų renovacijos viešuosius konkursus. Jo teigimu, dukros krikštatėvis J. Narkevičius jam pasiūlė tokią schemą, žadėdamas pinigus vėliau grąžinti, tačiau grąžino tik 8 tūkst. litų ir liko skolingas apie 400 tūkst. litų (116 tūkst. eurų) už namo renovavimą.

J. Narkevičius šiuos kaltinimus vadina šmeižtu. Jis sakė, kad už namo Trakuose renovaciją daugiausia mokėjo jo tėvai, kuriems tuo metu priklausė pastatas, ir jis gali tai įrodyti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

tt

tt portretas
...durnam reikia but, kad nesuprast, kad Narkeviciaus tevukai turejo arba narko bizniu uzsiiminet arba naftos boksteli turet kad tiek susitaupyt gyvenant, valgant, rubus perkant sau ir vaikams ir t.t.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių