Quantcast

STT atsisakė pradėti tyrimą dėl M. Majausko gautos verslininkų paramos

  • Teksto dydis:

Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT) atsisakė pradėti tyrimą dėl savarankiškai į Vilniaus merus išsikėlusiam parlamentarui Mykolui Majauskui pervestų aukų iš fizinių asmenų.

Klausimų dėl paramos skaidrumo kilo paaiškėjus, jog dalis šių asmenų yra susiję su viešojo maitinimo sektoriumi, kuriam palankią lengvatą su opozicijos parama M. Majauskas įtvirtino prieš savo tuometinių bendrapartiečių konservatorių valią.

„Specialiųjų tyrimų tarnyba priėmė nutarimą atsisakyti pradėti ikiteisminį tyrimą, šiuo metu prokurorai vertina priimto nutarimo pagrįstumą ir teisėtumą“, – BNS sakė prokuratūros atstovė Rita Stundienė.

Kaip BNS pranešė STT, sprendimas priimtas atsižvelgus į tai, kad „tikslinant pranešime išdėstytas aplinkybes negauta ir nenustatyta duomenų apie neteisėtus susitarimus, savanaudiškas paskatas ar kitus korupcinius ryšius“.

Dėl to STT nusprendė tyrimo nepradėti nesant nusikalstamų veikų – kyšininkavimo, prekybos poveikiu, papirkimo ir neteisėto politinių kampanijų finansavimo – požymių.

Nutarimą iš STT prokuratūra teigia gavusi antradienį. Prokuroras turi teisę vertinti nutarimą 10 dienų ir gali jį panaikinti.

Specialiųjų tyrimų tarnyba priėmė nutarimą atsisakyti pradėti ikiteisminį tyrimą, šiuo metu prokurorai vertina priimto nutarimo pagrįstumą ir teisėtumą.

Dėl tyrimo pradėjimo teisėsauga sprendė po to, kai sausio pradžioje sulaukė politiko Stanislovo Buškevičiaus skundo dėl M. Majausko kampanijai gautos paramos.

Vertinimą dėl šių aplinkybių savo ruožtu atlieka ir Vyriausioji rinkimų komisija, ji praėjusią savaitę pripažino Rinkimų kodekso pažeidimų nenustačiusi.

STT teigia taip pat į tai atsižvelgusi, kai priėmė savo sprendimą.

Buvęs Seimo Biudžeto ir finansų komiteto vadovas M. Majauskas prieš konservatorių partijos valią su opozicijos parama išreikalavo pridėtinės vertės mokesčio lengvatą viešojo maitinimo sektoriui, o šiame versle dirbantys žmonės jo kampaniją parėmė tūkstantinėmis lėšomis.

Partijai pasipriešinęs M. Majauskas iš jos buvo pašalintas. Netrukus jis paskelbė savarankiškai keliantis savo kandidatūrą į Vilniaus merus.

Savarankiškai į sostinės merus kandidatuojantis M. Majauskas tarp atskirų kandidatų išsiskiria fizinių asmenų aukomis – kampanijai, antradienio duomenimis, pervesta 53 tūkst. eurų, rodo VRK skelbiami duomenys.

Dalis aukotojų yra susiję su viešojo maitinimo verslu, kuriam palankią lengvatą tvirtinant biudžetą palaikė M. Majauskas.

Didžiausiomis aukomis jį yra parėmę Ona Žemaitienė – 7,5 tūkst. eurų, Vidmantas Martikonis – 7 tūkst. eurų, įmonės „Inovatyvūs restoranai“ vadovas Aurelijus Jasevičius – 6 tūkst. eurų, Mindaugas Vėgelė – 5 tūkst. eurų.

Taip pat po 3 tūkst. eurų buvusiam Seimo Biudžeto ir finansų komiteto vadovui paaukojo Zenonas Svetlikauskas, „Amber Food“ restoranų tinklo atstovė Lina Nikonovaitė, po 2 tūkst. eurų – Ramunė Kabašinskienė, Marija Cholodova, maitinimo paslaugas teikiančios bendrovės „Sky Star Catering“ vadovė Gintarė Liorentienė, „Amber Food“ dirbantis Stanislovas Andrijauskas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

nuomonė

nuomonė portretas
Tik naivūs gali galvoti, kad jis nežinojo ,kur einąs, ką darąs,kai pradėjo seime kovoti dėl PVM mažinimo verslui,ir išmestas iš partijos ir iš frakcijos nenusiminė, nes planas buvo iš anksto

?

? portretas
Kodėl viešinama pavardės aukotojų,ar tai moralu,ar aukotojai sutinka?tai zinokime visus aukotojus,jeigu galima teisiškai.

My-koliukas informatorius

My-koliukas informatorius portretas
STT negali pradėti tyrimo savo aktyviausiam informatoriui.
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių