Quantcast

Vyriausybė pritarė, kad už skiepus senjorams būtų mokama po 100 eurų

Vyriausybė trečiadienį pritarė siūlymui naujai pasiskiepijusiems vyresniems nei 75 metų senjorams skirti 100 eurų išmoką.

Ministrų kabinetas teikia Seimui įstatymo projektą dėl vienkartinės išmokos pasiskiepijus vakcina nuo COVID-19 ligos. Galutinį sprendimą dėl jo priims Seimas, Vyriausybė prašo projektą svarstyti ypatingos skubos tvarka.

„Lietuvoje gyvena virš 270 tūkst. žmonių, kurie yra sulaukę 75 metų ir vyresni, jie priklauso aukštai rizikos grupei ir jų imunizacijos lygis yra gerokai žemesnis nei kitų aukštos rizikos grupės. Šioje grupėje mes turime apie 80 tūkst. žmonių, kurie nepasiskiepiję arba nepersirgę“, – per Vyriausybės posėdį trečiadienį pristatydama projektą sakė socialinės apsaugos ir darbo ministrė Monika Navickienė.

Pasak jos, kadangi du trečdaliai visų mirčių nuo koronaviruso fiksuojama šioje amžiaus kategorijoje, ministerija teikia projektą būtent šiai amžiaus grupei mokėti išmoką ir „finansinėmis priemonėmis skatinti saugoti savo ir savo artimųjų gyvybes“.

Ministrė pabrėžė, kad senjorai neturėtų laukti, kol įstatymas įsigalios – pasiskiepiję rugsėjo mėnesį jau pateks į išmokų gavėjų ratą, be to, išmokos bus mokamos ir šiuo metu jau pilnai pasiskiepijusiems senjorams, kurie iki balandžio mėnesio pasiskiepys sustiprinančiąja doze.

Pagal Seimui teikiamą projektą, teisę į vienkartinę išmoką turėtų 75 ir daugiau metų sulaukęs asmuo, kuris iki šių metų rugsėjo nebuvo pasiskiepijęs nei viena vakcinos doze ir iki gruodžio 1 dienos pilnai pasiskiepytų.

Taip pat išmoka būtų mokama 75-erių ir vyresniems senjorams, kurie šiuo metu yra pilnai pasiskiepiję ir iki balandžio 1 dienos pasiskiepytų sustiprinančiąja, t. y. trečia arba antra doze, priklausomai nuo pasirinktos vakcinos.

Minima 100 išmoka būtų skiriama vieną kartą. Pinigai būtų išmokėti gruodžio ir balandžio mėnesiais, kartu su pensija, atskiro prašymo senjorams teikti nereikėtų.

Ministerijos skaičiavimais, jei vienkartinę išmoką gautų visi tokio amžiaus senjorai, reikėtų daugiau nei 27 mln. eurų.

Socialinės apsaugos ir darbo ministerija (SADM) pateikia duomenis, kad Lietuvoje imuniteto koronavirusui neturi apie trečdalis vyresnių nei 75 metų senjorų. Šioje amžiaus grupėje yra 270 tūkst. žmonių, apie 80 tūkst. iš jų nėra nei paskiepyti, nei persirgę COVID-19.

Anot ministerijos, pandemijos metu vyresnių nei 75 metų amžiaus asmenų mirštamumas nuo koronavirusinės infekcijos sudaro du trečdalius visų mirčių.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Lauris

Lauris  portretas
Matosi ryskei kad vyksta zmoniu diskriminasija su tais GP kur jie yra skirti gyvulems registruoti o ne zmonems. O skiepai yra nuodai kur 100% nuodas kur yra nepatikrintas nei labaratorijoje daugiausei mirsta paskiepiti o ne paskiepiti

Manau,

Manau, portretas
kad tai nesąmonė ! Šios amžiaus grupės žmonės turi daug gretutinių ligų ir bijo skiepytis dėl imuniteto .Pas gydytojus ilgos eilės ,bet konsultacijos nuotolinės ,tyrimų nedaro ,tik pratęsia geriamus vaistus .Pagaliau jie mažai bendrauja ir nevaikšto po renginius ,tai patekus į ligonines, dėl lėtinių ligų ,manau užsikrečia covidu. Tikra istorija iš Druskininkų .Moteris sukarščiavo ir kosėjo .Dvi dienas greitoji nevažiavo ,o tik atvyko trečia diena ir nuvežė ir Druskininkų ligoninę ,bet ten net neapžiūrėjo ir greitąją pasiuntę į Alytų .Alytuje taip pat neapžiūrėjo ir nepriėmė ,bet pasiuntė į Vilnių . Santaros klinikose apžiūrėjo ir nustatė plaučių uždegimą(covid tyrimo nedarė!) ,bet pasiūlė ,jei sutinki su covid diagnoze - paguldysime .Kitą dieną padarė covid tyrimą ir jis buvo neigiamas ,bet 4 -savaites gydė plaučių uždeg. su klaidinga diagnoze .Tai kaip Jums patinka covid statistika ?

Visiems gal ir nereikia skiepytis ,to nenori pripažinti .

Visiems gal ir nereikia skiepytis ,to nenori pripažinti . portretas
Skiepytis žmonėms ar ne tūrėjo pradėti nuo tyrimų kas turi antikūnių kas ne .Galėjo ir nejausdamas žmogus prasirgti.
VISI KOMENTARAI 45

Galerijos

Daugiau straipsnių