Quantcast

Socialdemokratų lyderė ragino skleisti kitokią politinę kultūrą

Opozicinės Lietuvos socialdemokratų partijos (LSDP) pirmininkė europarlamentarė Vilija Blinkevičiūtė teigia matanti valdžios polinkį sumenkinti Lietuvos žmones ir ragino skleisti kitokią politinę kultūrą.

„Lietuva visų pirma yra jos žmonės. Jie valstybę sukūrė ir toliau kuria. Žemai lenkiuosi Lietuvos žmonėms“, – šeštadienį per partijos suvažiavimą Vilniuje sakė ji.

„Kai kas valdžios viršūnėse kartais linkę sumenkinti ir mūsų Lietuvos žmones. Man apmaudu dėl to. „Mes žinom geriau“, „dabar bus pagal mus“, „nepatinka – išsirinksit kitus“ (...) – socialdemokratams toks veikimo būdas ir toks bendravimas su žmonėmis nepriimtinas. (...) Skleiskime kitokią politinę kultūrą“, – tvirtino politikė.

Jos teigimu, šiuo metu politinę kultūrą keičia savo galios ir vietos rodymas oponentui.

„Kai tau pasako „o aš žinau geriau“, tolesnis dialogas neįmanomas. Ir darbai sustoja. Arba primetama stipresniojo, didesniojo koalicijos partnerio – konservatorių – valia. Stumiama „buldozeriu“. Kai nėra nė menkiausio noro įsiklausyti ir išgirsti, bendradarbiavimas baigtas. Pasitikėjimas ištirpsta“, – kalbėjo V. Blinkevičiūtė.

Pasak jos, valdančioji koalicija tarpusavy seniai nebesusišneka, todėl neverta tikėtis dialogo su visuomenės grupėmis.

„Jei nėra dialogo, kaip galima sutarti ir priimti būtinus mokesčių pakeitimus?“ – retoriškai klausė socialdemokratė.

Anot jos, visos LSDP pastangos yra ir bus nukreiptos link socialinio teisingumo, bendrystės, solidarumo ir pažangos siekimo.

V. Blinkevičiūtė teigė, kad jokia politinė jėga nepajėgi išspręsti šių dienų problemų pati viena – tam reikalingas bendradarbiavimas su visuomene.

Lietuva visų pirma yra jos žmonės. Jie valstybę sukūrė ir toliau kuria. Žemai lenkiuosi Lietuvos žmonėms.

„Tokie sudėtingi klausimai kaip teisingesnė mokesčių reforma, valstybės tarnybos pertvarka, galų gale reformos sveikatos ir švietimo sektoriuose turi būti sprendžiamos tik įtraukiant bendruomenes, kurias tiesiogiai paliečia ir palies ministerijų viršūnėse sugalvoti sumanymai“, – tvirtino ji.

LSDP pirmininkė teigė, kad Lietuvos žmonėms reikia dėmesingos kasdienėms problemoms, nearogantiškos ir socialiai teisingos politikos.

„Nauja politinė kultūra. Bendradarbiavimas, dialogas su visais, bendraminčių telkimas.

Į dabartines rietenas valdžios viršūnėse atsakome ne asmeninėmis ambicijomis. Jokių šou, pirmiausia – valstybės piliečių interesas. Įsiklausome ir sprendžiam žmonių problemas. Kiekvienas tai rodome savo asmeniniu pavyzdžiu“, – gaires bendražygiams nubrėžė lyderė.

Šeštadienį Vilniuje vyksta LSDP suvažiavimas. Per jį bus balsuojama dėl V. Blinkevičiūtės perrinkimo partijos pirmininke naujai kadencijai.

LSDP Seime šiuo metu turi 12 atstovų, per kovą vykusius savivaldos rinkimus partija gavo daugiausia – 375 – mandatų. Socialdemokratai taip pat pirmauja pagal visuomenės nuomonių apklausas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Gerai bašliuoja žiniasklaidai

Gerai bašliuoja žiniasklaidai portretas
bolševikai, bačką net trys straipsniai piarina .

Blinkeris

Blinkeris portretas
"Blinkė" dar mus pamokys "kultūros" ! Sena komunistinė tarka.

:)))

:))) portretas
kokia kitokia? bezdejimo ir lasiniu auginimo?
VISI KOMENTARAI 12

Galerijos

Daugiau straipsnių