Quantcast

Socialdemokratų lyderė: piktnaudžiavimo atvejai savivaldoje yra sukrečiantys

  • Teksto dydis:

Piktnaudžiavimo atvejai išmokomis yra sukrečiantys, sakė opozicinės Lietuvos socialdemokratų partijos (LSDP) pirmininkė europarlamentarė Vilija Blinkevičiūtė.

Ji šeštadienį per partijos suvažiavimą viešai atsiprašė Lietuvos žmonių dėl susiklosčiusios situacijos.

„Akcija „Skaidrinam“ tiria apmokėjimą ir kompensacijų tvarką savivaldybių tarybų nariams. Jų dokumentuoti galimo piktnaudžiavimo atvejai yra sukrečiantys“, – teigė politikė.

„Griežtai ir kritiškai vertinu susiklosčiusią situaciją. Visa tai įžeidė Lietuvos žmones ir padidino nepasitikėjimą savivaldybių darbu, – sakė ji. – Aš suvažiavimo ir Socialdemokratų partijos vardu atsiprašau Lietuvos žmonių už šią savivaldoje susiklosčiusią neskaidraus lėšų panaudojimo praktiką.“

V. Blinkevičiūtė tvirtino, kad partija įsipareigoja keisti neskaidrią sistemą.

Anot jos, LSDP frakcija Seime „visokeriopai padės ir parems kuo greitesnį šio klausimo teisinį sureguliavimą“.

Tik konkretūs sprendimai ir tinkamas teisinis sureguliavimas gali padėti numalšinti šią politinę krizę.

„Tik konkretūs sprendimai ir tinkamas teisinis sureguliavimas gali padėti numalšinti šią politinę krizę. Tai labai svarbu žmonių pasitikėjimu savivalda. Pasitikėjimui arčiausiai žmonių esančia valdžia“, – sakė partijos vadovė.

Seimo frakcijų seniūnai šią savaitę sutarė savivaldoje atsisakyti vadinamųjų kanceliarinių išlaidų, savivaldybių tarybų nariams mokėti fiksuotą atlyginimą, kuris siektų penktadalį mero algos. Tokias pataisas parlamente tikimasi priimti iki liepos 1-osios.

Visuomenininkas Andrius Tapinas, be kitų, iškėlė abejonių ir dėl galimo neskaidraus išmokų panaudojimo Jonavos rajono savivaldybėje, kuriai vadovauja pirmasis LSDP pirmininkės pavaduotojas, Lietuvos savivaldybių asociacijos prezidentas Mindaugas Sinkevičius.

„Totalinis viso LSDP skyriaus galimas piktnaudžiavimas ir klastojimas. 28 kartus lažybų čekius klastojusi ir už tai nuteista LSDP vicemerė Birutė Gailienė dabar atsiskaito 20 svetimų kortelių. Kiti perka didelius ir mažus televizorius, pateikia žmonos ryšio išlaidas. Kuras pilamasis 12 sekundžių tarpu, o viena socialdemokratė sugeba teleportuotis iš Jonavos į Kaišiadoris“, – pranešė jis.

M. Sinkevičius penktadienį žurnalistams neigė piktnaudžiavęs tarybos nariams skiriamomis išmokomis, dokumentų neklastojęs, bet savivaldybės biudžetui grąžinęs 4 tūkst. eurų, kurie buvo sumokėti už ryšių paslaugas, nes vieną iš savo telefonų jis buvo davęs naudotis žmonai, kai ši buvo motinystės atostogose.

Teisėsauga yra pradėjusi ne vieną ikiteisminį tyrimą dėl galimo piktnaudžiavimo savivaldybių tarybose mokant išmokas politikams už transportą, ryšius, kanceliarines prekes.

Šešėlis dėl neskaidraus lėšų naudojimo mestas ant įvairių politinių partijų narių, tarp jų – ir dabartinių ministrų. Negalėdama dokumentais pagrįsti išlaidų dirbant Kauno miesto savivaldybės taryboje iš švietimo, mokslo ir sporto ministrės pareigų pasitraukė konservatorė Jurgita Šiugždinienė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Pensininkė

 Pensininkė  portretas
Jokie jus socialistai jus lietuvos KPSS pamenu Brazauskas poilsiaudavo Pervalkoje su šeima ir užteko žmogui gal kur ir sodyba turėjo bet isigalėjus kapitalistiniam rojui suklestėjo ir meilužė ir lietuvos viešbutis už 1 lita už kuri poto to bufetava gavo 65 000 ir ka nieko baisaus dar ir prezu bukagalvei lietuviai išrinko Nesuprantu tu litovcu atsidurė prie konteineriu ir kruopu davinio ir laimyngi kad dar ir valdžia ju vaikus tvirkina Laimyngi kad nato saugoja nuo rusijos kuri lietuva tik kele iš griuvėsiu statė Patykėkit nato saugoja tik turtuolius o jus ubagėliai Jus reikalingi kaip mėsa su rusija karui nes iš rusijos sklinda naftos duju kvapas kuris labai vylioja jankius ir tokius kaip chodarkovskis navalnas ir tiem patykėkit jus ubagai nerupit

Onute

Onute portretas
Šita kaimo ponia vagylka numeris 1 pastovei keitėsi valdžioje konservai -socdemai o dabar išvertus akis išgama meluoja Patylėk tu šliumša kiek metu maustei apvagynėjai pensininkus kiek metu melavai ir dėjai parašus su savo soc šaika Kubilui kad sumažintu pensijas šlikštu klausyti Dabar medaliais apsidovanojate sušikti lietuvos įdėjiniai TSSR patys baisiausi melagiai vagys aferistai iš tos šaikos Juršėnas Butkevičius Brazauskas eilėje laukia Blinkė Kirkilas ir visa chebra vagiu apsimedalinti Skverno kalba siela skaidri skaidri kaip krištolas už ka dabar ir moka tauta Visiem jum vienas pavadinimas VAGYS SUKČIAI AFERISTAI jeigu kas ir gali kalbėti ir aiškintis tai tik valstiečiu partyja kuri liko skaidri ir tautai dirbusi Butume toli nuėje jeigu ne ta ŠAIKA su bekiaušiu neprotaujančiu ir visa laika šuda malančiu komunistu NAUSĖDA

Girdėjote

Girdėjote portretas
pelikanų liaudies pasaką.
VISI KOMENTARAI 17

Galerijos

Daugiau straipsnių