Quantcast

P. Isoda perrinktas Marijampolės meru: nesitikėjau, kad surinksiu tiek balsų

Socialdemokratas Povilas Isoda sekmadienį perrinktas Marijampolės meru per pirmąjį rinkimų turą.

Pirminiais kandidato duomenimis, už jį balsavo 64 proc. rinkimuose dalyvavusių šios savivaldybės gyventojų.

„Gal koks procentėlis dar ir nukris, bet rezultatai viršijo visus įmanomus lūkesčius. Aš tikrai nesitikėjau, kad surinksiu tiek balsų“, – sekmadienio vakarą BNS sakė P. Isoda.

Vyriausiosios rinkimų komisijos duomenimis, suskaičiavus visus Marijampolės rinkėjų balsus už socialdemokratą balsavo 59,9 proc. gyventojų. Artimiausias jo varžovas demokratas Seimo narys Kęstutis Mažeika gavo 10,51 proc. balsų.

Anot mero, džiugina ir Lietuvos socialdemokratų partijos pasirodymas per šiuos rinkimus. Pirminiais duomenimis, socialdemokratai Marijampolėje surinko maždaug 50 proc. balsų ir turės daugumą vietų taryboje.

VRK duomenimis, socialdemokratai Marijampolės savivaldybės taryboje turės 16 vietų iš 27. Keturis mandatus iškovojo konservatoriai, tris – Demokratų sąjunga „Vardan Lietuvos“, du – „valstiečiai“ ir po vieną – Krikščionių sąjunga bei Darbo partija.

„Bendras rezultatas tikrai ir džiugina, ir įpareigoja, kad žmonių tikėjimas mumis ir mūsų idėjomis yra. Dabar didžiausias darbas jų nenuvilti ir darbais įrodyti“, – teigė P. Isoda.

Gal koks procentėlis dar ir nukris, bet rezultatai viršijo visus įmanomus lūkesčius. Aš tikrai nesitikėjau, kad surinksiu tiek balsų.

Artimiausias jo konkurentas mero rinkimuose demokratas Kęstutis Mažeika pasveikino P. Isodą su pergale.

„Sveikinu Povilą, tegu tęsia, padaro tuos darbus, kuriuos žada jau dvi kadencijas. Būtų labai malonu, kad tas garbės žodis, jog arena ateinančią kadenciją bus, turėtų pagrindo“, – BNS sakė K. Mažeika, turėdamas žadamą pastatyti daugiafunkcę areną.

Pasak jo, konkuruoti su P. Isoda buvo sunku, nes socialdemokratai Marijampolę valdo jau daugiau nei 20 metų, o pastaraisiais metais sustiprino pozicijas.

Prieš ketverius metus P. Isodai antrojo turo laimėti mero rinkimus.

2019 metais socialdemokratai gavo 39,06 proc. arba 12 mandatų.


Žemėlapis sukurtas Vyriausiosios rinkimų komisijos užsakymu.
Žemėlapis sukurtas Vyriausiosios rinkimų komisijos užsakymu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Rimantas.A

Rimantas.A portretas
Nuoširdūs Sveikinimai Gerb.Merui !!! - Labai džiugu , kad žmonės sąmoningėja ir įvertinę visus nuveiktus darbus ir užsibrėžtus tikslus pasirinko teisingai. - Aš taip pat balsavau tik už poną P.Isodą .- šviesus ir skaidrus jaunimas nuveiks daug !!! .- Sveikinimai ir visiems Marijampoliečiams su teisingu pasirinkimu !!!

Loretta

Loretta  portretas
Netikiu, rinkimai suklastoti
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių