Quantcast

Socialdemokratai steigia analitinį centrą – Solidarumo institutą

Opozicinė Lietuvos socialdemokratų partija (LSDP) steigia analitinį centrą – Solidarumo institutą, jis užsiims šviečiamąja, tiriamąja ir analitinėmis veiklomis.

Instituto veiklos pradžiai pažymėti lapkričio 3–4 dienomis kartu su Friedricho Eberto fondu ir Europos pažangiųjų tyrimų fondu Vilniaus universitete rengiama tarptautinė mokslinė konferencija „Išbrangus gyvenimui: solidarumo iššūkiai ir sprendimai Baltijos šalyse“.

LSDP vicepirmininkas Liutauras Gudžinskas sako, kad strateginis instituto tikslas – šviesti Lietuvos gyventojus, pranešė partija.

„Iki šiol Lietuvoje gajus suvokimas, kad vaistas nuo visų ligų – kuo daugiau konkurencijos tarp žmonių ir kuo mažiau valstybės. Manome, kad tai atgyvenęs mąstymas. Jo pasekmes pastaruoju metu kuo toliau, tuo labiau juntame. Smarkiai išaugusios kainos pastaruoju metu – tik vienas, bet labai rimtas pavojaus skambutis“, – pranešime cituojamas L. Gudžinskas.

Pasak LSDP vicepirmininko, plėtojant Solidarumo instituto veiklą bus bendradarbiaujama su svarbiausiais Europos kairiųjų jėgų analitiniais centrais.

Partijoms steigti analitinius centrus leido naujas rudenį įsigaliojęs Politinių organizacijų įstatymas. Pagal jį, partijos gali steigti ne pelno siekiančias organizacijas, analitinius centrus, kurių tikslas – vykdyti analitinę, tiriamąją, šviečiamąją veiklą.

Analitinį centrą jau yra paskelbusi kurianti valdančioji Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai – Europietiškos dešinės institutą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Rasa

Rasa portretas
Apie koki instituta čia tas farikt peza Koki centra LAUK IŠ SEIMO tuos LKP skleidėjus Sugalvojo nauju veisyklu O mintys tiesiog stebuklas to gužinskėlio Gužinskai visos tos blogybės ka čia išvardijai tai sukurtos tavo LKP partijos ir KGB landzbergio Dvi partijos naikinusios Lietuvos laisve

Rasa

Rasa portretas
Lauk visus tuos sockomunistinius ir konservinius išperas iš lietuvos

Onutė

Onutė portretas
Gužinskai ka tu ruošiesi šviesti gal tu nueik pasigyditi nuo to savo komunistinio ne dabartinės rusijos o stalininės kaip landzbergas tarmavo maskvai tu komunistu auklėjimo matyt tavo giminė iš tu stalininiu nes stojei i socdemu tai yra LKP partija Tau budbergytė sena komuniste auklėtoja ir ka tu čia su savo bukumu ruošiesi auklėti Šitiek metu tavo išperu partija kartu su konservais valdė pasikeisdami lietuva išvogė ka galėjo o tu čia kaip Š iš po lapo išlindai auklėtojas Tave reik išauklėti kad išgytum nuo tos komuniagu veislės veisimosi
VISI KOMENTARAI 12

Galerijos

Daugiau straipsnių