Quantcast

„Socdemai“ skelbia merų pergalę mažiausiai 8 savivaldybėse, įskaitant Alytų, Marijampolę

Socialdemokratai sekmadienio vakarą paskelbė aštuonių merų pergalę per pirmąjį rinkimų turą, įskaitant Alytų ir Marijampolę, čia perrinkti dabartiniai savivaldybių vadovai Nerijus Cesiulis ir Povilas Isoda.

„Mūsų skaičiavimais ir turimomis žiniomis, mes apie aštuonis–devynis merus turėtume turėti jau pirmajame ture“, – žurnalistams sakė partijos vadovė Vilija Blinkevičiūtė.

Pasak jos, be Alytaus ir Marijampolės, pergalę švenčia Akmenės, Jonavos, Pakruojo, Vilkaviškio, Kauno rajonų, Birštono socialdemokratų kandidatai į merus.

„Tikimės neblogų rezultatų dar Rokiškyje iš Ramūno Godeliausko“, – sakė partijos pirmininkė.

Apie pergalę Alytuje skelbia ir pats N. Cesiulis.

„Dėl mero rezultatų, matome, kad jau viskas gerai. Pernai arba šiandien dar buvau meras, o dabar būsiu tikras meras. Tai skiriasi, nes kai pirmą kartą mane rinko, tai dėl to, kad manimi tikėjo, antrą kartą išrinko, nes jie mato mano darbus ir tą vertina“, – BNS sakė Alytaus miesto meras.

V. Blinkevičiūtės teigimu, į antrąjį turą pateks 30 kandidatų.

„Visi jie sėkmingi negalės būti, duok Dieve, jei bus sėkmingi dešimt“, – anksčiau teigė partijos pirmininkės pavaduotojas, Jonavos meras Mindaugas Sinkevičius.

Kol kas apie vidurį esame.

Socialdemokratai viliasi, kad rinkimai bus palankūs ir tose savivaldybėse, kur partija savo atstovų beveik neturėjo.

„Aš kol kas nenoru prognozuoti, bet labai norėtume, kad būtumėme Vilniuje, Klaipėdoje, žinoma, Šiauliuose, Panevėžyje“, – sakė V. Blinkevičiūtė.

Ji pripažino, kad rinkimus į mero postą Vilniuje socialdemokratai pralaimėjo. Čia kandidatavo Seimo narė Rasa Budbergytė.

„Kol kas apie vidurį esame“, – kalbėjo socialdemokratų lyderė.

M. Sinkevičius savo ruožtu sakė, kad partija 59 savivaldybėse iš 60 „peržengs 4 proc. ribą“.

„Panašu, kad Šalčininkai bus ta vieta, kur gali mums nepasisekti“, – teigė partijos pirmininkės pavaduotojas.

Jis teigė, kad partija iš viso rinkimuose 60-yje savivaldybių iškovos 340 tarybos narių mandatų. 2019-ųjų rinkimuose socialdemokratai iškovojo 259 mandatus, neskaičiuojant merų.

„Gal nepradėsime sau kelti uodegų ir šauti fejerverkų, bet esame lyderiai“, – sakė Jonavos meras.

Merai ir tarybos sekmadienį rinkti 60-yje Lietuvos savivaldybių, Socialdemokratų partija visose jose turėjo savo kandidatus.


Žemėlapis sukurtas Vyriausiosios rinkimų komisijos užsakymu.
Žemėlapis sukurtas Vyriausiosios rinkimų komisijos užsakymu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kad cia

Kad cia portretas
ne socdemai,o socdemonai. Nieko socialaus jie nera padare ir nedare ne sekunde! O Blinkeviciutes ukazas,del puses komandiruotpinigiu pavogimo is darbuotoju - tebevyksta nuo 2004 uju.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių