Quantcast

V. Mazuronis nemato reikalo įvertinti žemės ūkio ministrės elgesį

  • Teksto dydis:

Žemės ūkio ministrės Virginijos Baltraitienės atsakomybę turi įvertinti ją delegavusi Darbo partija, pareiškė valdančiųjų socialdemokratų (LSDP) valdyba. Tačiau Darbo partijos pirmininkas europarlamentaras Valentinas Mazuronis teigia nematąs priežasčių svarstyti jų deleguotos žemės ūkio ministrės Virginijos Baltraitienės atsakomybės klausimo.

„Socialdemokratų partijos valdyba siūlo valdančiosios koalicijos partneriams – Darbo partijai – įvertinti savo deleguotos Žemės ūkio ministrės V. Baltraitienės atsakomybę dėl savo kaip ministrės ir pavaldžių tarnybų veiklos. LSDP nuosekliai ir reikliai vertina savo deleguojamų ministrų reputaciją bei elgesį, to tikisi ir iš politinių partnerių“, – rašoma LSDP paskelbtame pareiškime.

„Kol kas nematau jokio preteksto ar priežasčių keisti mūsų nuomonę dėl V. Baltraitienės. Manau, kad prieš rinkimus pradedant nuo aukščiausių politikų, baigiant visais kitais, vyksta toks politinis pasiboksavimas. Mes į tuos dalykus nekreipiame dėmesio, dirbame į priekį, vykdome, ką žadėjome, ir dirbsime toliau, nesileisdami į tuos smėlio dėžės pasidrabstymus“, – antradienį BNS sakė „darbiečių“ vadovas.

„Aš rekomenduoju socialdemokratams nebandyti aiškinti, kaip reikia elgtis Darbo partijai. Mes juos gerbiame ir mylime kaip partnerius, bet jeigu jie nori dalyvauti mūsų partijos veikloje, mes mielai juos priimsime, tegu jie stoja į Darbo partiją“, – BNS sakė V. Mazuronis.

„Aš nekreipiu dėmesio, ką jie nori, tegu daro, bet aš rekomenduočiau rūpintis savo partijos problemomis. Jie, kaip ir visos kitos partijos, jų turi pakankamai“, – pridūrė jis.

V. Mazurons pakartojo, kad jį tenkina pirmadienį V. Baltraitienės bei Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos vadovo Jono Miliaus atsakymai į žurnalistų klausimus.

„Tas pradinis komunikavimas buvo ganėtinai supainiotas ir nevykęs. Tą reikia pripažinti, ir aš kaip pirmininkas paprašiau, kad būtų padaryta spaudos konferencija, kurioje ministrė atsakytų į visus klausimus. Kiek mačiau, visi kas norėjo, paklausė. Ministrė su J. Miliumi atsakymus į juos davė. Atsakymai mane tenkina. Mes tą temą uždarome ir dirbame toliau“, – sakė V. Mazuronis.

Socialdemokratų vadovas premjeras Algirdas Butkevičius pirmadienį po V. Baltraitienės spaudos konferencijos sakė lauksiantis Vyriausiosios tarnybinės etikos komisijos (VTEK) įvertinimo, ar ministrė, dalyvaudama vakarienėje su medžiokle kartu su Latvijos ministru ir verslininkais, nesupainiojo interesų.

„Kalbant apie žemės ūkio ministrę, raginu kuo greičiau Vyriausiąją tarnybinės etikos komisiją priimti sprendimą ir tuomet galutinai galėčiau jį vertinti“, – Vyriausybėje žurnalistams sakė premjeras.

Žemės ūkio ministrė V. Baltraitienė pirmadienį viešai atsiprašė Latvijos kolegos Janio Dūklavo dėl situacijos, susijusios su vakariene ir medžiokle Lietuvoje, taip pat tvirtino nematanti priežasčių atsistatydinimui. Dėl kilusio skandalo ministrė apkaltino „paranojiškas baimes“ Lietuvoje.

„Pirmiausiai noriu atsiprašyti Latvijos žemės ūkio ministro J. Dūklavo, kad dėl Lietuvoje kilusių paranojiškų baimių, pokemonų ieškojimo, įvairių interpretacijų kyla nemalonumai ir mano kolegai Janiui“, – spaudos konferencijoje sakė V. Baltraitienė.

Pasak ministrės, svečių garbei rengiamos vakarienės yra įprasta praktika Europoje, taip pat ji sakė ir toliau bendrausianti su verslininkais, „kurie kuria darbo vietas, pridėtinę vertę ir šalies pajamas iš eksporto“.

Skandalas kilo dėl liepos pabaigoje Panevėžio rajone vykusios vakarienės-medžioklės, kurioje dalyvavo ir tąkart Lietuvoje viešėjęs Latvijos žemės ūkio ministras J. Dūklavas su delegacija. Šioje vakarienėje taip pat dalyvavo Maisto ir veterinarijos tarnybos vadovas Jonas Milius, mėsos perdirbimo įmonės „Biovela Group“ vadovas Virginijus Kantauskas, „Dojus agro“ vadovas Petras Dailidė.

Ministrės V. Baltraitienės ir Latvijos ministro J. Dūklavo pasakojimai apie šią vakarienę buvo prieštaringi. Lietuvos ministrė aiškina, kad verslininkus į renginį pakvietė Latvijos ministras, o pastarasis tai neigė.

„Nesvarbu, ar tai rinkimai, ar kitos problemos, taip elgtis negalima. Niekas pas ją nesilankys, jeigu ji taip daro. Po tokios betvarkės aš pasakyčiau: „Brangi drauge, atvyk į Latviją, čia nėra tokios betvarkės“, – penktadienį Latvijos TV3 Žinioms sakė Latvijos ministras J. Dūklavas.

Prezidentė Dalia Grybauskaitė savo ruožtu pareiškė, kad žemės ūkio ministrės „darbietės“ V. Baltraitienės vakarienės su medžiokle istorija nepateisinama, o ministrės interpretacijos kelia diplomatines įtampas su kaimynine Latvija.



NAUJAUSI KOMENTARAI

geras

geras portretas
ka gali perbeges i kita stovykla vertinti nes ir pats toks yra

TAIGI

TAIGI portretas
O kas per asmenybė tas Mazuronis ? Eilinis PLEPYS.

Kas gali paneigti?

Kas gali paneigti? portretas
Kaip toks toki vertins? Juk aerodrome pats vaisinosi,kilnojo taurele.Visilygus ,lygiausi.Juk pinigelius vergai uzdirba.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių