Quantcast

„Socialdarbiečiai“ su socialdemokratais jungtis neketina

  • Teksto dydis:

„Socialdarbiečiai“ su socialdemokratais jungtis neketina, ketvirtadienį pranešė partija.

„Šiuo metu neketiname jungtis su partijomis, pergyvenančiomis vidines dramas ir menkinančiomis kitus politikus, juo labiau, mes negalvojame pasileisti ar išsiskirstyti, kaip siūlo oponentai“, – rašoma Lietuvos socialdemokratų darbo partijos (LSDDP) prezidiumo pareiškime.

„Mes jaučiame pakankamą bendraminčių palaikymą, tikime galimybėmis konsoliduoti kairiąsias politines jėgas ir to nuosekliai sieksime“, – teigiama jame.

„Socialdarbiečių“ teigimu, dalis senųjų Socialdemokratų partijos (LSDP) narių dėl savo pralaimėjimo Seimo rinkimuose kaltina LSDDP už naujos partijos sukūrimą, „siūlo paleisti partiją ir išsivaikščioti, rūšiuoja, kuriuos iš mūsų priimtų atgal, o kurie – apskritai negali būti socialdemokratais“.

Jo aplinka ieško „bebrizmo“ apraiškų viduje ir kaltina konkurentus noru su mumis apsijungti.

„LSDP atsistatydinęs lyderis (Gintautas Paluckas – BNS) ir jo aplinka ieško „bebrizmo“ apraiškų viduje ir kaltina konkurentus noru su mumis apsijungti“, – teigiame pareiškime. Jį pasirašė partijos vadovas Gediminas Kirkilas.

Pasak prezidiumo, nauja partija įsteigta tam, kad būtų galima išsaugoti „tradicinę nuosaikią socialdemokratiją Lietuvoje ir šis tikslas neprarado aktualumo ir šiandien“.

Be to, LSDDP gegužės 22 dieną planuoja suvažiavimą, kuriame ketinama atnaujinti programą ir vadovybę bei pradėti pasirengimą savivaldos rinkimams.

Tiesa, apie galimą partijų susijungimą anksčiau yra kalbėjęs pats LSDDP partijos pirmininkas Gediminas Kirkilas, komentuodamas europarlamentaro, socialdemokrato Juozo Oleko galimybes pretenduoti į LSPD pirmininko postą.

Pasak G. Kirkilo, J. Olekas galėtų būti partijas vienijantis žmogus.

Tačiau pats J. Olekas tokio susijungimo galimybes ir G. Kirkilo komentarus vadino „gudriomis intrigomis siekiant atsirevanšuoti ir atsikeršyti už pralaimėtus rinkimus“.

LSDP taryba praėjusią savaitę laikinuoju pirmininku išrinko Jonavos merą Mindaugą Sinkevičių.

M. Sinkevičius socialdemokratams vadovaus iki gegužės 29 dieną vyksiančio suvažiavimo, kurio metu bus patvirtintas naujai išrinktas LSDP pirmininkas.

Socialdemokratai laikinąjį pirmininką tvirtino po to, kai sausio 22 dieną apie atsistatydinimą iš partijos pirmininko pareigų po partiečių kritikos pranešė Gintautas Paluckas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ano

ano portretas
sovietatlieka ding is kadro ir akiracio kad tavo snukio nebutu ar varyk su vyktoriuku i rusyna ten jusu laukia nepamirsk pypkes ir zoles?...

o

o portretas
kam jungtis jei ir taip aisku kad tai ta pati politdvasna juk pavieniui lengviau skaldyt visuomene kuri iki siol nesupranta koks baubas sklando virs jos ?...

Aišku,

Aišku, portretas
kad motina su dukra-nuklydėle santykiauti nenori, nors dėl bendro tikslo viskas įmanoma. Stalinas už iš Hitlerio gautą naują lėktuvą leido į Maskvą atvykusiems nacionalsocialistų esesininkams ištardyti ir nužudyti prieglobsčio pasiprašiusius Vokietijos kompartijos vadus.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių