Quantcast

„Socialdarbiečiai“ aptarė pasirengimą Seimo rinkimams

  • Teksto dydis:

Valdančiajai koalicijai priklausančios Lietuvos socialdemokratų darbo partijos (LSDDP) taryba šeštadienį Vilniuje aptarė politinę padėtį ir pasirengimą rudenį vyksiantiems Seimo rinkimams.

Partijos pirmininkas Gediminas Kirkilas pabrėžė, kad dabartinės valdančiosios koalicijos priimti į socialinės atskirties mažinimą nukreipti sprendimai sudaro galimybes gerai pasirodyti Seimo rinkimuose, bet jiems riekia tinkamai pasirengti.

„Pirmiausiai, tiesioginis ir betarpiškas bendravimas su rinkėjais, aiškinimas to, kas jau padaryta ir kad būtent tokią kairiąją kryptį būtina tęsti, nes dešinieji neabejotinai pasuks į priešingą pusę. (...) Išnaudoti visas galimybes aktyviai veikti viešoje erdvėje (...) Ypač svarbu paruošti gerą programą ir pateikti rinkėjams, kas nebus lengva, dominuojant viešoje erdvėje dešiniesiems komentatoriams“, – sakė G. Kirkilas.

Jis pabrėžė, kad reikia toliau siekti bendradarbiavimo su artimų pažiūrų kairiosiomis partijomis, nors tai lengva nebus, nes priešrinkiminės koalicijos yra retai pavykstantis sudėtingas politinis sprendimas.

„Pagrindinis klausimas, kuris yra sprendžiamas šių metų Seimo rinkimuose yra gana aiškus – ar bus tęsiama dabartinė kairioji socialinės atskirties mažinimo ir teisingumo politika? Ar po įvairiomis priedangomis bus pasistengta ją sustabdyti? Dirvą šiam kairiajam socialinės atskirties mažinimo kursui pakeisti jau ruošia dešinieji ekonomistai“, – tvirtino G. Kirkilas.

„Mes privalom paaiškinti rinkėjams, jog ne dirbtinai kuriami skandalai, siekiant sumenkinti dabartinės valdžios pasiekimus yra svarbiausia. Svarbiausia yra koks bus naujos valdžios kursas – dešinys ar kairysis, tęstinis šios valdžios realiai pradėtas ar kokių nors pseudoreformų dėl gal būt artėjančios krizės ir panašiai“, – pridūrė jis.

G. Kirkilo teigimu, jei tai bus padaryta, „socialdarbiečius“ ir jų koalicijos partnerius rinkimuose lydės sėkmė.

„Socialdarbiečių“ rinkimų štabo vadovas Juozas Bernatonis prognozavo, kad Seimo rinkimai partijai bus kur kas geresni nei prognozuoja politologai ir rodo apklausų rezultatai.

„Reikia vadovautis ne tuo, kokia kuriama visuomenės nuomonė, tai dažnai daroma už didelius pinigus. (...) Tikėkime savo idėjomis, tikėkime savo komanda (...) Supraskime, kad rinkimuose draugų neturime, net mūsų partneriai yra konkurentai“, – tvirtino J. Bernatonis.

Taryba įpareigojo partijos skyrius iki vasario 10-osios pateikti tezes ir pasiūlymus rinkimų programai, o iki vasario 1 dienos Rinkimų štabui patikslinti ir pateikti skyrių iškeltus kandidatus į Seimą.

Anot J. Bernatonio, partija turėtų iškelti apie 50 kandidatų vienmandatėse apylinkėse ir suformuoti 100 kandidatų sąrašą daugiamandatėje apygardoje. Jo teigimu, rinkimuose partija tikisi laimėti mažiausiai septynias vietas parlamente.

Seimo rinkimai vyks šių metų spalį.

Taryba taip pat nusprendė, kad partijos suvažiavimas vyks gegužės 16 dieną. Per jį planuojama rinkti „socialdarbiečių“ lyderį kitai dvejų metų kadencijai.

LSDDP įkurta 2018 metų balandį, skilus Socialdemokratų partijai. G. Kirkilas ir dar dalis kitų įtakingų socialdemokratų nesutiko su partijos naujojo vadovo Gintauto Palucko inicijuotu socdemų pasitraukimu iš valdančiosios koalicijos su „valstiečiais“. Pasitraukusieji iš G. Palucko vadovaujamų sociademokratų gretų įkūrė naują partiją ir Seime liko valdančiojoje koalicijoje.

„Socialdarbiečiai“ Seime šiuo metu turi dešimt atstovų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

DIEDUKAS

DIEDUKAS portretas
BAISIAI NEMĖGSTU TU CHAMELJONŲ KONSERVINIŲ PARTIJOS.BET KOKIUS MOKSLUS BAIGĖ KIRKILAS.ŽINAU KAD BAIGĘS KOMUNISTINĘ AUKŠTAJA PARTINĘ MOKYKLĄ-INSTITUTĄ.BET AR PAKANKA TOKIO IŠSILAVINIMO DIRBTI VADOVAUJAMUS DARBUS LIETUVOJE.JUK MATĖM JO AKIRATĮ MOKSLO ŽINIOSE,KADA KRIZĖS IŠVAKARĖSE KALBĖJO,KAD NIEKO ČIA TOKIO.GAL SAKAU IR MELŽĖJOS DIPLOMAS TINKA.MATOSI,KAD SEIME DAUG MELŽĖJOS DIPLOMŲ,TODĖL IR RANDAMĖS PAŠIKNYJE.

Anonimas

Anonimas portretas
Kirkilas toj partijoj juk pats jauniausias.

Nusenusių bebrų partija

Nusenusių bebrų partija portretas
Pirmiausia tegul jis išaiškina,ką reiškia jo partijos pavadinimas ,,socdarbiečiai''.Žinoma socialdemokratų,dirbtinė ,,darbo partija'',o ką šita reiškia,kokie jų pagrindiniai principai-neaišku.Pasauly žinomiausios socialdemokratų,liberalų,konservatorių,demokratų ir dar visokios,bet socdarbiečių...neteko niekur girdėti.Jie ir patys nežino,kas jie,todėl belieka save su bebrais-netgi ūsuotais- lygintis.Tai aiškiausiai ir būtų-Ūsuotų bebrų partija.Atrodo,Kirkilui turėtų tai patikti.
VISI KOMENTARAI 21

Galerijos

Daugiau straipsnių