Quantcast

Smūgis V. Tomaševskio partijai: KT atsisakė priimti skundą dėl A. Tapino akcijos

Konstitucinis Teismas ketvirtadienį dėl praleisto termino atsisakė priimti parlamentarų paklausimą, ar Andriaus Tapino organizuota akcija prieš Lietuvos lenkų rinkimų akciją-Krikščioniškų šeimų sąjungą pažeidė Seimo rinkimų įstatymą.

Konstitucinis Teismas konstatavo, kad parlamentas praleido įstatyme numatytą 72 valandų terminą nuo oficialaus Seimo rinkimų rezultatų paskelbimo.

„Konstitucinis Teismas konstatavo, kad Seimas praleido įstatymu nustatytą maksimalų 72 valandų (3 dienų) terminą tokiam paklausimui pateikti“, – rašoma Konstitucinio Teismo pranešime.

Lietuvos lenkų rinkimų akcija-Krikščioniškų šeimų sąjunga teigia, kad terminas praleistas dėl Seimo pirmininko Viktoro Pranckiečio netinkamo elgesio, nes jis gavęs skundą nesušaukė parlamento posėdžio.

LLRA-KŠS teigia, kad Seimo rinkimų įstatymą šiurkščiai pažeidė visuomenininko, laidų vedėjo A. Tapino inicijuota kampanija, kuria siekta, jog partija nepatektų į parlamentą.

Vyriausioji rinkimų komisija konstatavo, kad akcija „Viso gero, Voldemortai“ ir leidinys „Viso gero, Valdemarai“ buvo neigiama LLRA-KŠS reklama, tačiau rinkimų kampanijos įstatymo nepažeidė, nes nei A. Tapinas, nei „Laisvės TV“ nebuvo politinės kampanijos dalyviai.

A. Tapinas sako, kad jis jokių teisės aktų nepažeidė, o akcija negali būti prilyginama politinei kampanijai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

manau

manau portretas
Būtų tokie rinkimų ir demokratinės sistemos pažeidimai kur Baltarusijoje, tai ES jau sankcijas įvedinėtų, o komjaunuolis linkevič būtų mėlynas nuo klykimo, dabar sistema "naši". Jokio skirtumo taip LT ir BY ar tapin TV ir kiseliov TV.

Skaitytojas

Skaitytojas portretas
Nėra nieko žemesnio kaip tarnauti maskolių ordai, protinguoli!!!

kvailiems landsbergininkams

kvailiems landsbergininkams portretas
Labai žemas lygis paniekinančiai atsiliepti apie kitų tautybių žmones
VISI KOMENTARAI 61

Galerijos

Daugiau straipsnių