Quantcast

Skurdą mažinti reikia, bet iš kur gauti pinigų?

Prezidentas Gitanas Nausėda trečiadienį su premjero Sauliaus Skvernelio vadovaujamu ministrų kabinetu bei profesinių sąjungų ir verslo asociacijų atstovais aptars Seimo rudens sesijos darbus.

Tiek Vyriausybė, tiek prezidentas sako, kad rudenį svarstomas kitų metų biudžetas turėtų būti skirtas mažinti socialinę atskirtį, tačiau nesutariama dėl šaltinių, kuriais finansuoti didesnes socialines išlaidas.

„Bus aptartos glaudesnio Prezidentūros ir Ministrų kabineto bendradarbiavimo galimybės bei prioritetiniai prasidėjusios Seimo sesijos darbai, parengti ir ruošiami teisės aktų projektai“, – BNS sakė ministro pirmininko atstovas Tomas Beržinskas.

Vėliau vyksiančiuose susitikimuose savo pasiūlymus Seimo rudens sesijai šalies vadovas aptars su profesinių sąjungų ir verslo asociacijų atstovais.

Kaip BNS informavo prezidento atstovas spaudai Antanas Bubnelis, su šių organizacijų atstovais bus aptarti jas liečiantys prezidento pasiūlymai.

„Prezidentas kartu su patarėjais susitiks su profsąjungų ir verslo asociacijų atstovais bei aptars Seimo rudens sesijai pateiktus siūlymus, kurie susiję su susiję su šiomis organizacijomis“, – sakė A. Bubnelis.

Pasak jo, pirmame susitikime dalyvaus Lietuvos profesinių sąjungų konfederacijos bei profesinių sąjungų „Solidarumas“ ir „Sandrauga“ atstovai.

Vėliau vyksiančiame susitikime – Lietuvos darbdavių, verslo ir pramonininkų konfederacijų, taip pat Smulkaus ir vidutinio verslo tarybos ir Investuotojų forumo atstovai.

G. Nausėda anksčiau pasiūlė Seimui kitąmet socialinės apsaugos išlaidas papildomai padidinti 100 mln. eurų, daugiausia šių lėšų skiriant spartesniam senatvės pensijų ir išmokų neįgaliesiems augimui.

Papildomų lėšų socialinei apsaugai prezidentas siūlė surinkti lėtinant darbo mokesčių mokesčių mažinimą, kerpant lengvatą ūkininkų naudojamam dyzeliniam kurui ir labiau apmokestinant su darbo santykiais nesusijusias pajamas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Rasa

Rasa portretas
Reiktu Lietuvos praskolintojus isparduoti dalimis.

na,

na, portretas
pirmiausia , kur išleidžiami.: dirba juodais ir socialines išmokas gauna- naikinti socialines išmokas , o individuali veikla už simbolini mokestį 1-2 pagal specialybę, kol atsistos "ant kojų", visiems vartotojams šilumos skaitiklius (ES direktyva (privaloma visoms narėms, Lietuvai-ne?)-kompensacija tik už 18 laipsnių kitus turi pirkti patys (nes mokame visi) , tokiu būdu bus sustabdyta šilumos tinklų beprecedentis mokėjimas kompensacijų (kas gali būti geriau) ir kurie visiškai nesuinteresuoti kažką keisti (kam? -juk moka!), pensijų pakopos perveda besidraudžiantis ir prideda valstybė (vėl mes visi-kažką) rezultatai jokios atsakomybės, kodėl? todėl taip reikia, galutiniame rezultate negausi ir ką sumokėjai , vėl klausimas kam ir dar varu nori ar ne -tavo šviesiu rytojumi rūpinasi, bet ar tikrai? kaks rūpinasi savo šiandiena atsakyti juk nereikia kur dedi ir ką gauni-administracines išlaidos ir nemenkai dešimtys milijonų ir jokios atsakomybės? tai dar yra klausimų kur gauti/ buvęs geras

adatai

adatai portretas
, o gal dvarelius karbauckio ir matjošaičio pinigais paverst... ir grąžint?
VISI KOMENTARAI 49

Galerijos

Daugiau straipsnių