Quantcast

Skelbiamas Seimo rinkimų boikotas?

Klaipėdiečiai susirūpinę dėl mieste skleidžiamų raginimų boikotuoti Seimo rinkimus, protestuojant prieš ligšiolinę valdžios politiką. O nusprendusieji balsuoti esą skatinami prisidėti prie masinio biuletenių gadinimo. Tokia nerimą kelianti informacija dar prieš išankstinį balsavimą pasiekė Danės rinkimų apygardos komisiją.

Nerimą kelianti informacija

Danės rinkimų apygardos komisijos pirmininkas Kęstutis Dubickas, kuriam teko organizuoti išankstinį balsavimą Klaipėdoje, neslėpė sulaukęs ne vieno rinkėjo skambučio, kad žmonės masiškai raginami boikotuoti rinkimus – į juos arba visai neiti, arba ateiti ir sugadinti rinkimų biuletenius.

Esą tuomet rinkimai bus paskelbti neįvykę, ir taip piliečiai atkeršys valdžiai už besibaigiančios kadencijos Seimo skriaudas.

"Net ir turguje prie manęs pripuolė tokia pažįstama, pasakodama, kad girdėjo gandus, jog žmonės skatinami eiti į balsavimą ir gadinti biuletenius, kad rinkimai būtų laikomi neįvykę. Nuraminau ją, – bet kokiu atveju rinkimai į Seimą įvyks, nes čia ne – referendumas", – pasakojo K.Dubickas.

Išankstinio balsavimo startas

Šiandien 8 val. ryto prasidėjo išankstinis balsavimas Seimo rinkimuose.

Klaipėdoje pilietinę pareigą galima atlikti savivaldybėje, Liepų g.11.

Čia balsuoti gali visi balsavimo teisę turintys šalies piliečiai, nesvarbu, kurioje Lietuvos vietoje jie yra deklaravę savo gyvenamąją vietą.

Trečiajame aukšte posėdžių salės vestibiulyje rinkėjus pasitiks rinkimų organizatoriai, kurie, balsuotojui pateikus asmens tapatybės dokumentą (naujo pavyzdžio vairuotojo pažymėjimą, asmens tapatybės kortelę ar pasą), atspausdins balsavimo lakštus, juos įteiks rinkėjui, kurie salėje įrengtose balsavimo kabinose galės atlikti pilietinę pareigą.

Rinkėjo kortelės, kurias žmonės gavo praeitą savaitę, nebūtinos.

"Turime visų 72 šalies rinkimų apygardų biuletenius. Tačiau iš kitų apygardų rinkėjų paprastai būna labai mažai, ne daugiau kaip dvidešimt. Todėl, manau, kad biuletenių tikrai nepritrūksime. Išankstiniame balsavime savo valią dažniausiai pareiškia vidutiniškai apie 2 proc. rinkėjų. Šiandien smagumas prasidės", – šmaikštavo K.Dubickas.

Išankstinis balsavimas savivaldybėje vyks trečiadienį ir ketvirtadienį. Specialiuose paštuose (gydymo ir globos įstaigose) rinkimai bus organizuojami ketvirtadienį.

Namuose balsavimas vyks penktadienį ir šeštadienį.

Visi nesuspėjusieji balsuoti iš anksto, galės tai padaryti tikrąją rinkimų dieną – spalio 9-ąją, sekmadienį nuo 7 iki 20 val. savo rinkimų apylinkėse.

Seimą rinks ir areštinėje

Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato areštinėje laikomi asmenys taip pat galės balsuoti, jiems tokia teisė bus suteikta ketvirtadienį.

Rinkimams surengti ketinama skirti vieną apklausų kambarį. Jame bus pateikta ir visa informacija apie kandidatus bei partijas.

Vakar areštinėje buvo kalinama per 20 asmenų, turinčių teisę balsuoti. Kiek jų čia bus spalio 6-ąją, vakar dar nebuvo žinoma, tai paaiškės šiandien.

"Siųsime rinkimų apygardai balsuoti teisę turinčių žmonių sąrašą. Tada jie galės dalyvauti rinkimuose. Jeigu norės, jiems bus sudarytos sąlygos dalyvauti rinkimuose", – paaiškino areštinės viršininkas Darius Petraitis.

Rinkėjų, tūnančių už grotų, neaplankė nė vienas kandidatas. Areštantai su politikų pažadais susipažino per jiems prieinamas informavimo priemones. Negauta prašymų ir stebėti rinkimų procesą uostamiesčio areštinėje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

O

O portretas
už ką tave gerbt,jeigu esi apsiš...,ant tokių reikia my...

Nezabitauskas

Nezabitauskas portretas
Jie bijo rinkėjų! Jeigu ateitų kaip Sąjūdžio laikais bent 80 proc., senąją daugumą nušluotų. Bet neateis, nes tautos daugumai reikia ne demokratijos, o geros lazdos.

ir kur čia nerimas?

ir kur čia nerimas? portretas
Rinkėjų teisė ką daryi su biuleteniis.Nors tokie raginimai,man atrodo,yra Lietuvoje visiškai neaptarinėjamų politinių technologijų dalis.Netgi įtarčiau,kad "liberalų" ausys čia kyšo,nes tik mažas rinkėjų aktyvumas galėtų lemti jiems palankesnius rinkimų rezultatus po švarumo butaforijos griūties.
VISI KOMENTARAI 26

Galerijos

Daugiau straipsnių