Quantcast

Skandalas nusmukdė ne tik J. Šiugždinienės, bet ir viso švietimo sektoriaus reitingus

  • Teksto dydis:

Vadinamasis čekių skandalas, į kurį pateko ir buvusi švietimo, mokslo ir sporto ministrė Jurgita Šiugždinienė, nusmukdė ne tik pačios politikės, partijos reitingus, bet ir viso švietimo sektoriaus, rodo šeštadienį „Lietuvos ryto“ paskelbta bendrovės „Vilmorus“ balandį atlikta apklausa.

Jos duomenimis, gegužę švietimu pasitikėjo 39,3 proc. respondentų, nepasitikėjo 15,3 proc., prieš mėnesį pasitikėjimas šiuo sektoriumi siekė 48,2 proc., nepasitikėjimas – 9,5 procento.

Apklausa atlikta tuo metu, kai J. Šiugždinienė negalėjo dokumentais pagrįsti, kaip būdama Kauno miesto tarybos narė išleido jai skirtas išmokas už transportą, ryšius, kanceliarines prekes. Dėl to ministrė pasitraukė iš pareigų.

Tradiciškai Lietuvos gyventojai labiausiai pasitiki ugniagesiais gelbėtojais, o mažiausiai – partijomis.

Pasitikį ugniagesiais gelbėtojais nurodė 87,8 proc. apklaustųjų, nepasitikį – 1 proc., balandį atitinkamai buvo 90,7 proc. ir 1,5 procento.

Policija pasitiki 59,2 proc. apklaustųjų, nepasitiki – 9,6 proc. (atitinkamai 62,8 proc. ir 9,9 proc. balandį), kariuomene pasitiki 57,6 proc. ir nepasitiki 13,9 proc. (atitinkamai 59,7 proc. ir 13,8 proc. balandį).

„Sodra“ pasitiki 51,1 proc. gyventojų (55,2 proc. balandį), Valstybės sienos apsaugos tarnyba – 44,4 proc. gyventojų (47,2 proc. balandį), bažnyčia – 44,6 proc. (43,7 proc. balandį).

Mažiausią visuomenės pasitikimą turi partijos – 6,2 proc. apklausos dalyvių tvirtino pasitikintys jomis, o 59,2 proc. nepasitikintys. Praktiškai tokie patys skaičiai buvo ir balandį.

Seimu pasitiki 8,5 proc. ir nepasitiki 60,5 proc. apklaustųjų, Vyriausybe pasitiki 11,8 proc. ir nepasitiki 48,8 proc. apklaustųjų.

Balandį Seimu pasitikėjo 10,8 proc., Vyriausybe – 16,9 proc. respondentų.

Visuomenės nuomonės ir rinkos tyrimų centras „Vilmorus“ reprezentatyvią gyventojų apklausą „Lietuvos ryto“ užsakymu atliko gegužės 17–21 dienomis, apklausta 1 tūkst. žmonių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Priminimas

Priminimas portretas
1990 m valdžios perversmas ėjo pagal pagrindinį argumentą nuolat kartojamą žiniasklaidoje. Ar pamenate, koks buvo oagrindinis valdžios vertimo argumentas? A? Tai buvo paprasčiausia žinia apie specialias parduotuves, kuriose apsiperka Ministrų Tarybos nariai. O jos nebuvo niekuo ypatingos. Drabužiai ir avalynė buvo dabartiniame CUP, ten būdavo praktiškai tie patys impirtiniai daiktai kaip ir per pardavimus visiems, bet nuolat prie importo buvo eilės, taigi, natūralu, kad ministrai ir jų žmonos prie naujų čekislovakiškų batų poros eilėse nestovėdavo. Ir maisto produktų parduotuvė buvo, tačiau kur nors geram reemstorane ar kavinėj dirbusi šefė pasivigusi namo parsinešiau žymiai geresnių produktų nei būdavo toje spec.parduotuvėje. Tai tokios tokelės. Valdžią vertė paagituoti žmonės, kuriems aiškino, kad ministerijų šulai apsipirkinėja deficitais. Ir to pakako. Todėl esamas skandalas daugiau negu pakankamas valdžią keisti. Iš mokesčių mokėtojų pinigų neteisėtai klesti visi prie lovio.

ekonomistas

ekonomistas portretas
Vagių žinoma yra visur, bet "čekiukų" epopėja parodė, kad esami įstatymai netinkami, daug skylių juos interpretuojant. Seniai man kėlė nuostabą tos kanceliarinės išlaidos, bet niekam neužkliuvo. O Tapinas pritapšnojo sočiai tik labai nelaiku. Kur jis buvo prieš tris, penkis, ar dešimt metų- ar tada kitaip buvo?Ir daug yra taisytinų vietų, kurias bandė tvarkyti ši vyriausybė. Dabar nežinau kaip bus, jeigu pataisis, tai bus įvykdyta labai skaudžia kaina. Žinoma mažai kas tai supras

Q

Q portretas
kuom tas svietimo sektorius skiriasi nuo kitu biudzetiniu sektoriu? visur svogerynas ir tokie patys vagys
VISI KOMENTARAI 16

Galerijos

Daugiau straipsnių