Quantcast

Siūloma nustatyti naują laikinai einančio KT pirmininko skyrimo tvarką

Seimo narys Remigijus Žemaitaitis siūlo nustatyti naują laikinai einančio Konstitucinio Teismo pirmininko skyrimo tvarką.

Jo įregistruotame Konstitucinio Teismo įstatymo pakeitimo projekte siūloma įteisinti, "kai nėra Konstitucinio Teismo pirmininko ar jo paskirto eiti šias pareigas teisėjo, Konstitucinio Teismo pirmininko pareigas laikinai eina didžiausią teisinio darbo stažą turintis teisėjas".

Siūlomos įstatymo pataisos taip pat numato, kad "kai Konstitucinio Teismo teisėjui įgaliojimai nutrūksta suėjus paskirtam terminui, toks Konstitucinio Teismo teisėjas negali būti paskirtas laikinai einančiu Konstitucinio Teismo pirmininku". 

„Siūlomu nauju teisiniu reguliavimu supaprastintas laikinai einančio Konstitucinio Teismo pirmininko skyrimas, kai Konstitucinio Teismo teisėjui, kuris prezidento yra paskirtas Konstitucinio Teismo pirmininku, pasibaigia įgaliojimo terminas, jis atsistatydina ar negali eiti savo pareigų dėl sveikatos būklės“, – sako Mišrioje Seimo narių grupėje dirbantis parlamentaras R. Žemaitaitis.

Šiuo metu vadovaujantis Konstitucinio Teismo įstatymu, Konstitucinio Teismo pirmininką iš šio teismo teisėjų skiria Seimas prezidento teikimu.

Vadovaujantis Konstitucinio Teismo įstatymu, nutrūkus Konstitucinio Teismo teisėjo – šio teismo pirmininko įgaliojimams įstatyme nurodytais pagrindais - pasibaigia įgaliojimų laikas, jis atsistatydina ir negali eiti savo pareigų dėl sveikatos būklės, (t.y. per vienerius metus teisėjas serga ilgiau kaip 4 mėnesius arba jei suserga nepagydoma ar kita ilgalaike liga, kliudančia jam eiti savo pareigas) arba kai Konstitucinio Teismo pirmininkas laikinai negali eiti savo pareigų, Konstitucinio Teismo pirmininko pareigas laikinai eina Konstitucinio Teismo pirmininko paskirtas Konstitucinio Teismo teisėjas.

Kai nėra Konstitucinio Teismo pirmininko ar jo paskirto eiti šias pareigas teisėjo, Konstitucinio Teismo pirmininko pareigas laikinai eina vyriausias pagal amžių Konstitucinio Teismo teisėjas.

Laikinai eiti Konstitucinio Teismo pirmininko pareigas gali Konstitucinio Teismo teisėjas, ne mažiau kaip 3 metus einantis Konstitucinio Teismo teisėjo pareigas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

deinis

deinis portretas
Žemaitaitis teisus ,negali metų metus dirbti KT nekunstitutiškai ,čia ne vaikų darželis ,priimti rimtus sprendimus turi pilnavertis KT ,kitas dalykas kodėl nepaskiriamas naujas pirminkas ,ką Lietuvoje nebėra dipluomuotų ,mastančių žmonių ,kodėl toks delsimas,turim prezidentą ,nauja parlamentą o pirmininkp ne
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių