Quantcast

Siūlo vėl svarstyti galimybę leisti Seimui posėdžiauti nuotoliniu būdu

Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis siūlo Seimui grįžti prie galimybės posėdžiauti nuotoliniu būdu.

Parlamento vadovas tariasi su frakcijomis, kad į kitos savaitės darbotvarkę būtų įtrauktos nuotolinių parlamento posėdžių galimybę įteisinančios Seimo statuto pataisos.

„Šiuo metu Seimo pirmininkas tariasi su frakcijų atstovais apie galimybes į lapkričio 5 dienos plenarinio posėdžio darbotvarkę skubos tvarka įtraukti Seimo statuto pataisų svarstymą, kuriuo būtų galima apibrėžti Seimo narių galimybę plenariniuose posėdžiuose dalyvauti nuotoliniu būdu“, – BNS informavo V. Pranckiečio atstovas Paulius Žeimys.

V. Pranckietis tokias Seimo statuto pataisas buvo inicijavęs per pirmąją COVID-19 bangą pavasarį, tačiau parlamentarai jas atmetė.

V. Pranckietis siūlė, kad parlamentas nuotoliniu būdu galėtų posėdžiauti šalyje esant ekstremaliajai situacijai, nepaprastajai padėčiai arba įvedus karantiną, o sprendimą rengti posėdžius nuotoliniu būdu būtų priėmusi Seimo valdyba.

Parlamento vadovas taip pat siūlė priėmus pataisas iš karto kreiptis į Konstitucinį Teismą, kad šis įvertintų, ar nuotolinis darbas neprieštarautų Konstitucijai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Balamutas

Balamutas portretas
Pritariu Viktorėlio nuomonei, drybsai sofoje, ant pilvo kompiuteris, šalia staliukas ant ratukų su kava, prie šono glostosi Murkis. Jeigu tai bus priimta, jeigu tam pritars ir Aukščiausias Šventasis Kontstitucinis Teismas, Aš eisiu dirbt į seimą su Liberinų partijos vėliava.

Nekils problemu?

Nekils problemu? portretas
O kaip reikes motyvuoti keliones Kaunas Vilnius ir atgal...?

Anas

Anas portretas
Isvis jau nedirba? Ir tai yra Lietuvos seimo pirmininkas.Jo,............
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių