Quantcast

Siūlo seniūnus rinkti tiesiogiai

Vidaus reikalų ministerija vyriausybei siūlo nepritarti Seimo narių parengtam Konstitucijos pataisų projektui, kuriuo norima įteisinti tiesioginius seniūnų rinkimus.

Seimas dar pavasario sesijoje yra pradėjęs svarstyti konservatorių pateiktas  pataisas, kuriomis siūloma įteisinti tokius rinkimus ir nustatyti jų teisę turėti savo biudžetą. Parlamentarai siūlo, kad seniūnai būtų renkami ketveriems metams.

Iniciatorių nuomone, tokios Konstitucijos pataisos seniūnams ir seniūnijoms suteiktų konstitucinį statusą, garantuotų realią savivaldą ir renkamų pareigūnų atskaitomybę bendruomenėms. Tačiau, vyriausybės nuomone, seniūnas nėra savivaldybės viešojo administravimo subjektas, per kurį įgyvendinama savivaldos teisė.

Ministrų kabinetas atkreipia dėmesį, kad pataisose neaišku, koks bus išrinktų seniūnų statusas ir santykis su Išrinkta savivaldybės taryba bei jos sudarytomis vykdomosiomis institucijomis.

Pernai vyriausybė nepritarė panašiai iniciatyvai tiesioginius seniūnų rinkimus įteisinti įstatymo pataisa.


Šiame straipsnyje: seniūnasrinkimaiSavivalda

NAUJAUSI KOMENTARAI

Lione

Lione  portretas
Senai laikas ,nes stai pas mus Vilijampoleje kirkso biurokratas irvisa Viljampole kaip kokia skyle ,nei renginiu ,nei tvarkos ,nei pagalbos zmonems .

Neveronys

Neveronys portretas
Pritariu, kad patys seniūnijos gyventojai išsirinktų seniūną. Gal seniūnijoje bent atsirastų tvarka, dabar kiek nueini seniūnės amžinai nėra, o miestelis neprižiūrimas ir paliktas likimo valiai.

gelva

gelva portretas
Sunku komentuoti dokumentą, kurio niekas nematė. Manau, kad seniūnai turėtų būti renkami tiesiogiai, ir seniūnas turėtų būti iš tos seniūnijos (ten gyventi), kurioje renkamas, ir žinotų gyventojų rūpesčius ir džiaugsmus. Seniūnas kaip tiktai yra viešojo administravimo subjektas, ir per jį įgyvendinami savivaldos teisė. Seniūnas turėtų ginti viešąjį interesą
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių