Quantcast

Siūlo naują atmintiną dieną: būtų skirta paminėti kovai su smurtu prieš gydytojus

Grupė Seimo narių siūlo naują atmintiną dieną – ja norima pažymėti kovą su smurtu prieš gydytojus.

„Ma­nau, kad tik­rai pa­dė­tų mums ne tik tuo­met, kai kas nors nu­si­žu­do, at­kreip­ti dė­me­sį į šias pro­ble­mas, bet nuo­lat, kas me­tus stebėti (situaciją – BNS) ir iš es­mės im­tis prie­mo­nių“, – pateikdama At­min­ti­nų die­nų įsta­ty­mo pataisą sakė viena iš jos iniciatorių Jurgita Sejonienė.

Pagal projektą, kovo 12-oji Lietuvoje būtų minima kaip Europos kovos su smurtu prieš gydytojus ir asmens sveikatos specialistus diena.

Tokį siūlymą inicijavo Seimo Smur­to ir sa­vi­žu­dy­bių pre­ven­ci­jos ko­mi­si­ja.

„Ne kar­tą svars­tė­me ko­mi­si­jo­je klau­si­mą dėl mo­bin­go svei­ka­tos prie­žiū­ro­je. Aiš­ku, sri­tis nė­ra iš­skir­ti­nė ta pras­me, kad ne tik as­mens svei­ka­tos prie­žiū­ros įstai­go­se dir­ban­tys žmo­nės patiria mo­bin­gą, ho­ri­zon­ta­lų, ver­ti­ka­lų, koks jis be­bū­tų, ar dėl na­tū­ra­lių, nor­ma­lių san­ty­kių su pa­cien­tais. Bet, ma­tyt, ryš­kes­nė ne­gu ki­to­se vie­šų­jų pa­slau­gų sri­ty­se. Iš tie­sų ži­no­me ne vieną re­zo­nan­si­nį at­ve­jį, kai, de­ja, dėl tų prie­žas­čių svei­ka­tos prie­žiū­ros dar­buo­to­jai pa­si­traukė iš gy­ve­ni­mo“, – Seime kalbėjo J. Sejonienė.

„Darbietis“ Vytautas Gapšys stebėjosi, ką pakeis tokios dienos įrašymas į įstatymą.

„Ar tik­rai mes tu­ri­me tai nu­ma­ty­ti įsta­ty­mu? Mes tik­rai ga­li­me mi­nė­ti tas die­nas. Ką pa­keis įra­šy­mas į tą įsta­ty­mą? Mes tuo­met pri­dė­si­me vi­sų die­nų, dar at­si­ras de­šimt pa­siū­ly­mų. Man at­ro­do, tai yra jau per­tek­li­nis da­ly­kas. Tik­rai už tai, kad bū­tų ga­li­ma mi­nė­ti, pa­mi­nė­ti, tai yra Eu­ro­pos ko­vos su smur­tu prieš gy­dy­to­jus ir as­mens svei­ka­tos spe­cia­lis­tus die­na. Ar bū­ti­na tai da­ry­ti įsta­ty­mu ir dėl to dar pa­pil­do­mai gaiš­ti lai­ką?“ – teigė jis.

Lietuvoje Atmintinų dienų sąraše yra 72 įrašai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Pacient.

Pacient. portretas
Kad ne gydytojai nukenčia o pacientai.Pažiurekite kas dedasi poliklinikose,atejus žmogui pas gydytoją ,jis nenori bendrauti su zmogumi.Kaip gydytojas gali nustatyti diagnozę neišgirdes paciento nusiskundimų .Daug dalykų yra kurie žmogų naikina o vaistai nepadės.Gydytojas išklausęs galėtų patarti ir rekomenduoti vaistus ar kitas priemones.Dabar gydytojai gauna algas,kaip jie atlieka savo darbą niekam nesvarbu.Svarbu gydytojui kuo daugiau pacientų kad būtų alga didesnė,nors neaišku už ką ir už kiek jiems mokama.Algos padidėjo ženkliai nuo kovido,buvo skirta ir sanatorijose medikams pailsėti ,taip kad tikrai nenuskriausti ,tik yra nenoras dirbti savo darbo gerai. nusiskundimų

Gal

Gal portretas
atvirkščiai reiketų balių pavadintį?

N

N portretas
Reikia įvesti diena dėl šundaktariu smurto ir abejingumo prieš neturtingus pacientus, kurie neduoda kyšio šundaktariam į kišenę tai būna taip nugydyti arba išvis net negydomi. Žmogaus negydymas yra smurtas iš daktarų pusės.
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių