Quantcast

A. Širinskienė atvirauja: jei supranti, kad šeimoje vaikų nebus – turi gyventi su tuo, kaip yra

  • Teksto dydis:

„Mano sutuoktinio charakteris, atsidavimas šeimai ir kantrybė labai prisidėjo prie to, kad drauge esame jau daugelį metų. Galbūt padeda ir tai, kad matomės retai, todėl per nesimatymo laiką išties pasiilgstame vienas kito“, – kaip niekada atvira jau šį sekmadienio vakarą pokalbių laidoje „Edvardas Žičkus. Be ribų“ bus Seimo narė Agnė Širinskienė.

Penkias dienas per savaitę ji gyvena sostinėje, o tada sėda į automobilį ir skuba į Dūkštą, esantį Ignalinos rajone. Ten restauruotame senelių name jos laukia sutuoktinis – 50-metis Arvydas Širinskas. Dar prieš kurį laiką vyras turėjo nuosavą autoservisą, bet dabar, anot garsiosios žmonos, kaip buvęs pareigūnas tiesiog mėgaujasi ankstyva pensija.

Apie santuoką, kaip ir asmeninį gyvenimą, viena ryškiausių Seimo narių, Parlamento rūmuose sostinės Gedimino prospekte įsikūrusi prieš penkerius metus, nekalba viešai.

Tačiau ištikimiausia Ramūno Karbauskio bendražygė šįkart padarė išimtį ir pravėrė jos privatų gyvenimą gaubiančią paslapties skraistę. Interviu pokalbių laidos vedėjui, žurnalistui Edvardui Žičkui ji negailėjo detalių apie tai, kaip gyvena tada, kai užsiveria jos namų durys.

Kokia ji žmona? Kokia namų šeimininkė? Kam jaučia silpnybę, kaip atsipalaiduoja, pramogauja, kur išlieja energiją? Ar kada nors prieštarauja ją į politiką atvedusiam „valstiečių“ vedliui? Šiuos klausimus ne vienerius metus A. Širinskienei norėjo užduoti tiek žurnalistai, tiek jai pasitikėjimą parodę rinkėjai, bet politikė buvo nubrėžusi aiškią ribą, skiriančią jos politikės karjerą ir asmeninį gyvenimą.

Laidos kūrėjų nuotr.

„Artėdama prie Dūkšto, nejučia padidinu automobilio greitį, – sekmadienio vakarą prisipažins A. Širinskienė. – Pasiilgstu namų, savo rožynų, vyro.“

„Kokia esate žmona sutuoktiniui, kurį kruopščiai saugote nuo viešumo“, – prieš filmavimo kameras pašnekovės paklaus žurnalistas E. Žičkus ir čia pat pridurs: ar vyrui gamina vakarienę, kepa kotletus, rūpinasi buitimi, kuri didžiąją laiko dalį gula ant A. Širinsko pečių?

„Man labai svarbūs yra namai. Tai vieta, kur niekam nieko nereikia įrodinėti, gali būti savimi. Ten jautiesi ramus, saugus“, – laidoje atviraus politikė, kuri neslėps ir to, kad „jos šeimos tvirtovėje“ kartais skamba pokalbiai ir apie politines aktualijas, rietenas Seime ar šalį drebinančius skandalus. Tačiau kur kas dažniau su vyru Arvydu 45-erių politikė laiką leidžia jos namus supančiuose rožynuose – auginti šias gėles yra viena didžiausių žinomos politikės aistrų.

Šį sekmadienio vakarą eterį išvysiančioje pokalbių laidoje netrūks aštrių ir netikėtų klausimų. Pavyzdžiui, kodėl jau kelis dešimtmečius santuokoje gyvenantys Širinskai taip ir nesusilaukė vaikų? „Jei supranti, kad šeimoje vaikų nebus – turi gyventi su tuo, kaip yra“, – iki skausmo atvira bus griežtumu garsėjanti parlamentarė. Laidos vedėjas paklaus ir to, kodėl jos miestelio žmonės kalba jame beveik niekuomet nematantys garsiosios politikės, o jos jaunystės draugai ir mokytojai iki šiol stebisi, kad praeityje ambicijų stokojusi moteris pasuko į politiką ir joje daro triukšmingą karjerą?

Išskirtinis interviu su viena ryškiausių šių dienų Lietuvos politikių Agne Širinskiene – jau šį sekmadienį 20 val. portalo „15min“ pokalbių laidoje „Edvardas Žičkus. Be ribų“!



NAUJAUSI KOMENTARAI

Vilma

Vilma portretas
Pats protingiausias zmogus SEIME!!!!!

Gerbėja

Gerbėja portretas
Visada malonu jos klausytis, nes tai protinga, rami, bet kokioje situacijoje kalba be pakelto tono, mintis dėsto aiškiai, sklandžia; puikiai atmušinėja oponentų teiginius debatų laidose, mano šeimai ir artimiesiems patinka ši politikė, sėkmės jai darbe ir asmeniniame gyvenime.

aldona

aldona portretas
Tokiu kaip jus gerb.Agne seime bent 20 Lietuva klestetu.Vaikai ne visuomet atnesa laime ,paziurekit kiek seneliu namuose ismestu garsiu vaiku tevu.Sekmes , kantrybes,sveikatos jums linki visa mano plati gimine.
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių