Quantcast

Signataras: Lietuva atvėrė duris į laisvę kaimyninėms tautoms, deja, ne visos pasinaudojo

Lietuva prieš daugiau nei trisdešimt metų atvėrė duris į laisvę ir kaimyninėms tautoms, deja, tuo ne visos tuo pasinaudojo, minint Nepriklausomybės atkūrimo 33-iąsias metines sako signataras, ekspremjeras Gediminas Vagnorius.

„Dėkoju už išskirtinę galimybę šioje istorinėje vietoje pasveikinti visus su įspūdinga virš trisdešimt metų besitęsiančia Lietuvos pergale, anuomet atvėrusią duris į laisvę ir kaimyninėms tautoms. Deja, tuo nepasinaudojo Rusija ir Baltarusija, kur valdžią dešimtmečiams užgrobė nužmogėję diktatoriai“, – šeštadienį per minėjimą Seime sakė G. Vagnorius.

Jis pažymėjo, kad atlaisvinus privačią iniciatyvą ir įsiliejus į turtingesnio pasaulio rinką, Lietuva neatpažįstamai pasikeitė – iš Europos pakraščio tampa pasiturinčia valstybe.

„Tikiu, jog netrukus pasivysime ir senuosius Europos kraštus, jei ryžtingai tvirtinsime demokratijos pamatus ir mes, piliečiai, pradėsime pasitikėti savo pačių renkamu parlamentu“, – kalbėjo signataras.

Agresoriaus neatgrasysime griežtais pareiškimais – turime demonstruoti stiprius gynybinius pajėgumus.

Jis tai pat teigė, kad privatus sektorius stebina neįtikėtinais pasauliniais pasiekimais, tačiau šalies politinėse nuotaikose vis dar gajus sovietmečio palikimas – prasiveržianti pavydo politika, valdžių noras dalinti, skirstyti ir atiminėti.

„Kaip ir daugelis, džiaugiuosi tvirta šalies provakarietiška laikysena, valstybės vadovų pastangomis remti didvyriškai kovojančią Ukrainą. Ypač džiugina, kai mūsų šalies politiniai lyderiai vėl kalba vienu balsu, demonstruodami Lietuvos tradicinę užsienio politikos stiprybę“, – kalbėjo signataras.

Jis sakė tikintis, kad prireikus NATO penktasis straipsnis būtų greitai aktyvuotas, bet Šiaurės Atlanto šalių pagalba neatvyktų akimirksniu.

„Agresoriaus neatgrasysime griežtais pareiškimais – turime demonstruoti stiprius gynybinius pajėgumus. Kokio sunkumo ginkluotės ir kokių kariuomenės pajėgumų mums trūksta, gerai matome iš Ukrainos kovų“, – teigė G. Vagnorius.

Jis taip pat sakė, kad Lietuva gyvybiškai vertina Vokietijos pažadą Lietuvoje dislokuoti pilnai aprūpintą brigadą ir siekia kuo greitesnio jos įsikūrimo, tačiau pabrėžė, kad „didžiosios NATO šalys nėra Lietuvos saugumo skolininkės“.

1990 metų kovo 11 dieną Aukščiausioji Taryba-Atkuriamasis Seimas paskelbė, kad atkuriama nepriklausoma Lietuvos valstybė.

Už Aktą „Dėl Lietuvos Nepriklausomos valstybės atstatymo“ balsavo 124, susilaikė šeši deputatai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Taigi

Taigi portretas
NATO plečiasi… Tikras vargas; Na, kokia nelaiminga ta rassijos deržava… Carai valdė - nuvertė, sušaudė, po to reabilitavo, Lenin, Stalin valdė - liaupsino, šlovino, - po to niekino, išmetė iš "mavzoliejaus", dabar vėl šlovina.. Socializmo nepastatė, komunizmas - kažkur nuplaukė; O ateitis - miglota, netgi putleris neturi Rassijos ateities vizijos, blaškosi tarp liberalizmo srovių, ir vis cituoja filosofą I. Iljiną, kurio simpatijos A.Hitleriui - akivaizdžios...Net jo knygą putleris laiko po pagalve...O ir Ukraina nepasiduoda, blic-krieg įstrigo, raketų atsargos senka, sankcijos veikia, elitas nepatenkintas, propagandonai žviegia etery panikoj, ruseliai bėga nuo mobilizacijos…Tikras vargas; Na, nelaiminga, kokia nelaiminga ta rassijos deržava…

> GERAI PASTEBĖTA...

> GERAI PASTEBĖTA... portretas
KOLORADINE UTĖLE, dar nepavargai gyventi nekenčiamoje ir "supuvusioje" NATO šalyje Lietuvoje ???????? :))

GERAI PASTEBĖTA...

GERAI PASTEBĖTA... portretas
Dar ne visi šiame regione parsidavė Amerikos teroristams.
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių